Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα

Δοκιμάζουμε μερικά από τα πιο εμβληματικά ελληνικά ποτά και τα συνδυάζουμε με dark σοκολάτες σε ιδανικές χειμωνιάτικες αρμονίες.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα

Δοκιμάζουμε μερικά από τα πιο εμβληματικά ελληνικά ποτά και τα συνδυάζουμε με dark σοκολάτες σε ιδανικές χειμωνιάτικες αρμονίες.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα - εικόνα 1

Το ξέρατε ότι από τα μαστιχόδεντρα της Χίου και από τα φύλλα της Κιτριάς της Νάξου προέρχονται μερικά από τα πιο εμβληματικά ελληνικά ποτά; Πρόκειται για την μαστίχα και το κίτρο αντίστοιχα, που ανήκουν στην dream team των παραδοσιακών spirits, μαζί με την «μοσχοβολήθρα» τεντούρα και το σαγηνευτικό κουμκουάτ. Τα εγχώρια λικέρ και ηδύποτα, ενώ παράγονται πάνω από έναν αιώνα, καταφέρνουν να ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες τάσεις. Ειδικά με την έκρηξη του bartending βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή συμμετέχοντας ακόμα και με πρώτους ρόλους σε πρωτοποριακές μεσογειακές μείξεις. Το επόμενο βήμα είναι να τα δοκιμάσουμε σε μη πεπατημένους συνδυασμούς. Μια τέτοια μεγάλη πρόκληση είναι να τα προξενέψουμε με premium dark σοκολάτα, όπως είναι η ION Dark από τους καλύτερους κόκκους κακάο.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα - εικόνα 2

Για παράδειγμα η καινοτόμα ΙΟΝ Dark με πράσινο τσάι και lime, βγάζει μια απρόσμενη δροσιά, που ανανεώνεται με μερικές γουλιές από την πρωτότυπη M Dry Mαστίχα. Η Mdry είναι το πρώτο ποτό μαστίχας και όχι λικέρ, με λιγότερη ζάχαρη, αλλά γεμάτη γεύση, που αμέσως θα ισορροπήσει με την ΙΟΝ Dark.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα - εικόνα 3

Γι αυτούς που αγαπάνε τα εσπεριδοειδή πρέπει να τσεκάρουν τα ζευγάρια της ION Dark με βιολογικό πορτοκάλι, μαζί με το Κερκυραϊκό κουμκουάτ και το Ναξιώτικο κίτρο. Και τα δυο είναι φανταστικά καθώς τα κομματάκια βιολογικού πορτοκαλιού της ΙΟΝ Dark, ενώνονται με τα γλυκόπικρα εσπεριδοειδή των ελληνικών λικέρ. Ετοιμαστείτε για έντονες εκρήξεις στον ουρανίσκο.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα - εικόνα 4

Στη περίπτωση που θέλετε να δώσετε ένα διαφορετικό φινάλε σε ένα δείπνο, αξίζει να σερβίρετε στους καλεσμένους σας το καλύτερο χωνευτικό, την Τεντούρα Πατρών, μαζί με την ION Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα. Εδώ έχουμε ακόμα πιο έντονα αρώματα και γεύσεις ξηρών καρπών και σοκολάτας, που κάνουν ένα μαγικό refreshing στον ουρανίσκο !

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.