Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα

Δοκιμάζουμε μερικά από τα πιο εμβληματικά ελληνικά ποτά και τα συνδυάζουμε με dark σοκολάτες σε ιδανικές χειμωνιάτικες αρμονίες.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα

Δοκιμάζουμε μερικά από τα πιο εμβληματικά ελληνικά ποτά και τα συνδυάζουμε με dark σοκολάτες σε ιδανικές χειμωνιάτικες αρμονίες.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα - εικόνα 1

Το ξέρατε ότι από τα μαστιχόδεντρα της Χίου και από τα φύλλα της Κιτριάς της Νάξου προέρχονται μερικά από τα πιο εμβληματικά ελληνικά ποτά; Πρόκειται για την μαστίχα και το κίτρο αντίστοιχα, που ανήκουν στην dream team των παραδοσιακών spirits, μαζί με την «μοσχοβολήθρα» τεντούρα και το σαγηνευτικό κουμκουάτ. Τα εγχώρια λικέρ και ηδύποτα, ενώ παράγονται πάνω από έναν αιώνα, καταφέρνουν να ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες τάσεις. Ειδικά με την έκρηξη του bartending βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή συμμετέχοντας ακόμα και με πρώτους ρόλους σε πρωτοποριακές μεσογειακές μείξεις. Το επόμενο βήμα είναι να τα δοκιμάσουμε σε μη πεπατημένους συνδυασμούς. Μια τέτοια μεγάλη πρόκληση είναι να τα προξενέψουμε με premium dark σοκολάτα, όπως είναι η ION Dark από τους καλύτερους κόκκους κακάο.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα - εικόνα 2

Για παράδειγμα η καινοτόμα ΙΟΝ Dark με πράσινο τσάι και lime, βγάζει μια απρόσμενη δροσιά, που ανανεώνεται με μερικές γουλιές από την πρωτότυπη M Dry Mαστίχα. Η Mdry είναι το πρώτο ποτό μαστίχας και όχι λικέρ, με λιγότερη ζάχαρη, αλλά γεμάτη γεύση, που αμέσως θα ισορροπήσει με την ΙΟΝ Dark.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα - εικόνα 3

Γι αυτούς που αγαπάνε τα εσπεριδοειδή πρέπει να τσεκάρουν τα ζευγάρια της ION Dark με βιολογικό πορτοκάλι, μαζί με το Κερκυραϊκό κουμκουάτ και το Ναξιώτικο κίτρο. Και τα δυο είναι φανταστικά καθώς τα κομματάκια βιολογικού πορτοκαλιού της ΙΟΝ Dark, ενώνονται με τα γλυκόπικρα εσπεριδοειδή των ελληνικών λικέρ. Ετοιμαστείτε για έντονες εκρήξεις στον ουρανίσκο.

Τα ελληνικά spirits σε dark ταιριάσματα - εικόνα 4

Στη περίπτωση που θέλετε να δώσετε ένα διαφορετικό φινάλε σε ένα δείπνο, αξίζει να σερβίρετε στους καλεσμένους σας το καλύτερο χωνευτικό, την Τεντούρα Πατρών, μαζί με την ION Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα. Εδώ έχουμε ακόμα πιο έντονα αρώματα και γεύσεις ξηρών καρπών και σοκολάτας, που κάνουν ένα μαγικό refreshing στον ουρανίσκο !

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μάκης Δεναξάς: "Η επένδυση στη γαστρονομία είναι φυσική εξέλιξη της φιλοξενίας"

Ο άνθρωπος πίσω από το "Liostasi" της Ίου, ένα από τα πιο ξεχωριστά boutique ξενοδοχεία των Κυκλάδων, αλλά και από το πολυβραβευμένο εστιατόριο "Grandma’s" που απέσπασε φέτος έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο, εξηγεί γιατί η σύνδεση τουρισμού και γαστρονομίας είναι μια αυτονόητη συνταγή επιτυχίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
29/09/2023

Πήραμε το πτυχίο μας από το "Πανεψηστήμιο" του Burger Fest με τη βοήθεια της Visa

Επισκεφτήκαμε το μεγάλο food festival, που επέστρεψε για ένα ακόμη τετραήμερο στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, και αναμεταδίδουμε τις εντυπώσεις μας.

Antigone Economides Ceramics: Ένα bazaar με ξεχωριστό dinnerware

Η Αντιγόνη Οικονομίδου ανοίγει για πρώτη φορά το studio της στο κοινό.

Το "Σymposio" επιστρέφει για νέα σεζόν στη Βαρβάκειο

Το viral event που ένωσε τέχνη, γεύση, γαστρονομία και χορό σε ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό διασκέδασης, αλλάζοντας μια κι έξω τον τρόπο που βλέπουμε την Κεντρική Αγορά της πόλης, επανέρχεται για να υποδεχτεί το φθινόπωρο αυτήν την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου.

"Νυν" στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Η εστιατορική άφιξη της χρονιάς από τους Αθανασιάδη-Μισομικέ

Το νέο εστιατόριο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει την υπογραφή του Nice n Easy Group, με μια ομάδα από δημιουργικά μαγειρικά μυαλά να ετοιμάζουν ένα project υψηλών προδιαγραφών. Καταγράφουμε τις πρώτες πληροφορίες.

Δύο εβδομάδες ακόμη για να δοκιμάσετε τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας σε σπέσιαλ τιμές: Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας συνεχίζονται!

Το πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας που διοργανώνεται από το "α", τους Χρυσούς Σκούφους, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και την Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες προσφέροντας την ευκαιρία στους φίλους της γαστρονομίας να δοκιμάσουν τα μενού των βραβευμένων εστιατορίων της χώρας σε ειδικές τιμές και να κερδίσουν σπουδαία γαστρονομικά δώρα.

Βασίλειος Κουμπής: "Μέσα από τα εστιατόρια προστατεύουμε την παράδοση του τόπου"

Ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου Katikies δεν ηγείται μόνο ενός μπουκέτου από τα πιο ζηλευτά premium καταλύματα της χώρας, αλλά και μιας στρατηγικά σχεδιασμένης πρωτοβουλίας ανάδειξης και διαφύλαξης της γαστρονομικής κληρονομιάς των Κυκλάδων, μέσα από κορυφαία εστιατόρια σε Μύκονο και Σαντορίνη. Υπάρχει καλύτερη απόδειξη απ’ αυτήν, για την αγαστή συνεργασία γαστρονομίας και τουρισμού;