Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»;

Η απάντηση στο οινογαστρονομικό ραντεβού της Πέμπτης 21/12, εκεί, στη Σαρρή.

Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»;

Η απάντηση στο οινογαστρονομικό ραντεβού της Πέμπτης 21/12, εκεί, στη Σαρρή.

Ποιος είναι ο Noel Roche και τι κάνει στο «Zampanó»; - εικόνα 1

Δεν έχει πολύ καιρό που μετακόμισε στην Ελλάδα ο Noel Roche, οπότε δεν είχαμε πολλές δυνατότητες να γνωρίσουμε την κουζίνα του, αν εξαιρέσεις κάποια consulting και ιδιωτικά events. Η Πέμπτη 21/12 είναι μια καλή ευκαιρία, αφού ο Βρετανός σεφ, ο οποίος έχει περάσει από αρκετές διακεκριμένες/ενδιαφέρουσες κουζίνες της Γηραιάς Αλβιόνας, μας δίνει ραντεβού σε μια οινο-γαστρονομική βραδιά που διοργανώνει το «Zampanó», δημιουργώντας τα τέσσερα πιάτα που θα ζευγαρώσουν με τέσσερα κρασιά του Κτήματος Βασίλη Χατζηγεωργίου (Κάρυανη Καβάλας). Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν είναι τα Sauvignon blanc 2016, Merlot 2015, Merlot 2007 και Cabernet 2015. Ο Noel βάζει δίπλα τους σολομό μαριναρισμένο σε πορτοκάλι και παντζάρι με αγγουράκι τουρσί, κουρκουμά, ψημένο σουσάμι και μάραθο, σαλάτα λάχανο με μαύρα μούρα, μήλα και αμύγδαλα σε dressing μηλόξιδου, χοιρινό κονφί με πουρέ και σος από Merlot και πιπεράτο μοσχαρίσιο short rib με κολοκύθα, γλυκάνισο και καρότο. Το κόστος συμμετοχής είναι € 32 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.