Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς

Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ, απαιτώντας ποιοτικά ταίρια για συναρπαστικά pairings.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς

Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ, απαιτώντας ποιοτικά ταίρια για συναρπαστικά pairings.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 1

Όταν τα δημοφιλή Port και Sherry μπαίνουν δίπλα σε premium dark σοκολάτα η απόλαυση ανεβάζει γρήγορες στροφές. Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ. Τα εκρηκτικά αρώματα και η πλούσια γεύση τους μπορεί να σταθεί μόνο δίπλα σε αντίστοιχες πληθωρικές και γεμάτες dark σοκολάτες.

Για παράδειγμα το διάσημο ρουμπινί Port Fonseca, μετά από τρία χρόνια ξεκούρασης σε δρύινα βαρέλια, διατηρεί τη φρεσκάδα του εμπλουτισμένη με γοητευτικά αρώματα φραγκοστάφυλου, κερασιού, βύσσινου και σοκολάτας. Δοκιμάστε να πιείτε μια γουλιά και μετά να πάρετε μια μπουκιά από την ION Dark super fruits. Η επίγευση τότε του Fonseca μεγαλώνει και τα berries της ΙΟΝ εμπλουτίζουν την συναρπαστική αίσθηση των κόκκινων φρούτων.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 2

Ένα απόλυτο ζευγάρι είναι το χρυσοκίτρινο Ramos Pinto με την ΙΟΝ Dark με το βιολογικό πορτοκάλι. Οι εκλεπτυσμένες νότες εσπεριδοειδών του Port δένουν με την ζωηρή παρουσία του πορτοκαλιού στην dark σοκολάτα και απογειώνουν την εμπειρία.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 3

Στη περίπτωση που έχουμε Sherry, οπωσδήποτε αξίζει το πάντρεμα ανάμεσα στο premium Oloroso Don Nuno και στην ΙΟΝ Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα. Το Don Nuno μετά από ωρίμανση 12 χρόνων σε βαρέλια, μας πλημμυρίζει με νότες καβουρδισμένων ξηρών καρπών, κυρίως αμύγδαλου, σε φόντο σοκολάτας και κάστανου. Φανταστείτε την έκρηξη στον ουρανίσκο μόλις συνδυαστεί με την dark σοκολάτα και αφήσει στην επίγευση τις νότες της καραμέλας.

Για το φινάλε ένα ανατρεπτικό ζευγάρι, το εμβληματικό Pedro Ximenez San Emilio αναλαμβάνει να αποπλανήσει τις αισθήσεις μας μαζί με την πρωτότυπη ION Dark με πράσινο τσάι και αντιοξειδωτικά. Η «δροσερή» dark σοκολάτα φρεσκάρει το λιπαρό Ximenez και ενισχύει πολύ όμορφα τον βοτανικό χαρακτήρα του. Τολμήστε να κάνετε και τους δικούς σας πειραματισμούς, γιατί πάντοτε το γιορτινό κλίμα ταιριάζει γάντι με τις απολαυστικές δοκιμές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.