Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς

Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ, απαιτώντας ποιοτικά ταίρια για συναρπαστικά pairings.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς

Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ, απαιτώντας ποιοτικά ταίρια για συναρπαστικά pairings.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 1

Όταν τα δημοφιλή Port και Sherry μπαίνουν δίπλα σε premium dark σοκολάτα η απόλαυση ανεβάζει γρήγορες στροφές. Τα πληθωρικά ενισχυμένα κρασιά είναι απαιτητικοί παρτενέρ. Τα εκρηκτικά αρώματα και η πλούσια γεύση τους μπορεί να σταθεί μόνο δίπλα σε αντίστοιχες πληθωρικές και γεμάτες dark σοκολάτες.

Για παράδειγμα το διάσημο ρουμπινί Port Fonseca, μετά από τρία χρόνια ξεκούρασης σε δρύινα βαρέλια, διατηρεί τη φρεσκάδα του εμπλουτισμένη με γοητευτικά αρώματα φραγκοστάφυλου, κερασιού, βύσσινου και σοκολάτας. Δοκιμάστε να πιείτε μια γουλιά και μετά να πάρετε μια μπουκιά από την ION Dark super fruits. Η επίγευση τότε του Fonseca μεγαλώνει και τα berries της ΙΟΝ εμπλουτίζουν την συναρπαστική αίσθηση των κόκκινων φρούτων.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 2

Ένα απόλυτο ζευγάρι είναι το χρυσοκίτρινο Ramos Pinto με την ΙΟΝ Dark με το βιολογικό πορτοκάλι. Οι εκλεπτυσμένες νότες εσπεριδοειδών του Port δένουν με την ζωηρή παρουσία του πορτοκαλιού στην dark σοκολάτα και απογειώνουν την εμπειρία.

Ενισχυμένοι οίνοι σε Dark συνδυασμούς - εικόνα 3

Στη περίπτωση που έχουμε Sherry, οπωσδήποτε αξίζει το πάντρεμα ανάμεσα στο premium Oloroso Don Nuno και στην ΙΟΝ Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα. Το Don Nuno μετά από ωρίμανση 12 χρόνων σε βαρέλια, μας πλημμυρίζει με νότες καβουρδισμένων ξηρών καρπών, κυρίως αμύγδαλου, σε φόντο σοκολάτας και κάστανου. Φανταστείτε την έκρηξη στον ουρανίσκο μόλις συνδυαστεί με την dark σοκολάτα και αφήσει στην επίγευση τις νότες της καραμέλας.

Για το φινάλε ένα ανατρεπτικό ζευγάρι, το εμβληματικό Pedro Ximenez San Emilio αναλαμβάνει να αποπλανήσει τις αισθήσεις μας μαζί με την πρωτότυπη ION Dark με πράσινο τσάι και αντιοξειδωτικά. Η «δροσερή» dark σοκολάτα φρεσκάρει το λιπαρό Ximenez και ενισχύει πολύ όμορφα τον βοτανικό χαρακτήρα του. Τολμήστε να κάνετε και τους δικούς σας πειραματισμούς, γιατί πάντοτε το γιορτινό κλίμα ταιριάζει γάντι με τις απολαυστικές δοκιμές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".