Eκεί όπου η Caesar salad έγινε... σούπα

Στο καινούργιο εστιατόριο ενός δημοφιλούς μπαρ της Νέας Φιλαδέλφειας η ομάδα του «ΜεΖεν» βάζει το street/comfort/bar food του κόσμου στο δικό της τριπάκι.

Eκεί όπου η Caesar salad έγινε... σούπα

Στο καινούργιο εστιατόριο του δημοφιλούς μπαρ της Νέας Φιλαδέλφειας η ομάδα του «ΜεΖεν» βάζει το street/comfort/bar food του κόσμου στο δικό της τριπάκι.

Eκεί όπου η Caesar salad έγινε... σούπα - εικόνα 1

Οι bartenders του «Barsol» συνεχίζουν να φτιάχνουν τα κοκτέιλ τους κάτω από τη φωτεινή επιγραφή «The bar side of life», όμως το μπαρ της Νέας Φιλαδέλφειας δεν είναι πλέον μόνο μπαρ. Έχοντας επεκταθεί και στο διπλανό χώρο, απέκτησε εκτός από ένα καινούργιο espresso bar κι ένα μικρό εστιατόριο στον επάνω όροφο, η σάλα του οποίου –κανονική ρετροσπεκτίβα– σε βάζει να διαλέξεις ανάμεσα σε μια παλιομοδίτικη αστική τραπεζαρία με φλοράλ background που μοιάζει με αποσπώμενο κομμάτι θεατρικού σκηνικού, ροτόντες με ’70s δερμάτινες καρέκλες, μια γωνιά με γραμμές αρ ντεκό... Η κάρτα φαγητού, την οποία υπογράφει η έμπειρη και πάντα ορεξάτη ομάδα του βολιώτικου «ΜεΖεν» –aka Γρηγόρης Χέλμης (executive chef) και Ανδρέας Διακοδημήτρης–, έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα, εμπνέεται από το street food του κόσμου και ταιριάζει με το νεανικό προφίλ του μαγαζιού, που και μεσοβδόμαδα βουίζει γεμάτο ζωντάνια.

Eκεί όπου η Caesar salad έγινε... σούπα - εικόνα 2

Ε λοιπόν στο «Barsol», στην ανοιχτή κουζίνα του οποίου θα δεις τον Θοδωρή Καλογερή, την Caesar την τρως με το κουτάλι­. Έχει μεταμορφωθεί πολύ έξυπνα σε μια γοητευτική umami σούπα­, με μαρούλι, κυβάκια παρμεζάνας, κοτόπουλο και μπέικον, πασπαλισμένη με μερικές φύτρες παντζαριού. Ανάλογα ευρηματική και η σούπα-αναφορά στην Carbonara, η οποία με μερικές ασιατικές πινελιές έχει γίνει noodlenara: η pasta έχει αντικατασταθεί με noodles, που έρχονται μέσα σε ζωμό από μπέικον, με αβγό ποσέ και πιπέρι Σετσουάν κι είναι επίσης πολύ νόστιμη, αν και νομίζω ότι με λίγο πιο έντονη την παρουσία της παρμεζάνας θα ήταν πιο σαφής η σύνδεση.

Τόσο οι κλασικές παπαρδέλες με κότσι, που σιγομαγειρεύεται για τέσσερις ώρες παρέα με κρητική γραβιέρα και ντοματίνια, όσο και η πιο ασυνήθιστη ξεψαχνισμένη χοιρινή πανσέτα με καρότα και κάρι πάνω σε τορτίγια, συνοδεία καπνιστού πουρέ πατάτας, παίζουν επιτυχημένα στο τερέν του comfort food, ενώ από τα γλυκά ξεχωρίζω το πλούσιο, αφράτο τιραμισού με κρέμα ελληνικού καφέ.

Η ομάδα έχει δημιουργήσει και μια σειρά από tapas και σνακ που σερβίρονται στο επίπεδο του μπαρ (bao buns, πολίτικα κεφτεδάκια, μπέργκερ) καθώς και μια κάρτα πρωινού, όπου θα βρεις energy bars και τέσσερα διαφορετικά pancakes, ανάμεσά τους κι ένα... pancake-μπουγάτσα.

Βενιζέλου 4, Νέα Φιλαδέλφεια, 2102529300. Τιμή: € 15-20.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΙ...

Eκεί όπου η Caesar salad έγινε... σούπα - εικόνα 3

Jerky salad
Μια ευχάριστη σαλάτα με Τex-Μex απόχρωση, που συνδυάζει κόκκινα φασόλια, beef jerky (αποξηραμένο μοσχάρι), φρέσκο κρεμμύδι, ελαφρά πικάντικο πέστο ντομάτας και μαύρου σκόρδου και τραγανές λωρίδες από τορτίγια.

Eκεί όπου η Caesar salad έγινε... σούπα - εικόνα 4

Μαύρο πρόβατο
Ένα μπέργκερ με αρώματα... ελληνικού χωριού. Με μαύρο ψωμί, μπιφτέκι από πρόβειο κιμά με γραμμένη γεύση και μουστάρδα φέτας, καπνιστή κέτσαπ, ντομάτα και μαρούλι. Οι δε σπασμένες τηγανητές πατάτες σκέτη αμαρτία.

Eκεί όπου η Caesar salad έγινε... σούπα - εικόνα 5

NY πίτα
Μια ορθογώνια πίτα για σουβλάκι, που στρώνονται επάνω της κομμάτια χειροποίητου (δικού τους), μεστού σε γεύση παστράμι, ζουμερές ψητές ντομάτες, αρωματικό γιαούρτι κι ένα βουνό από ψιλά τηγανητά πατατάκια.

Περισσότερες πληροφορίες

Barsol

Πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου 4, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.