Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού

Σε ένα τραπέζι όπου κυριαρχεί το μοσχαρίσιο κρέας, μια DARK σοκολάτα μπορεί να δώσει ως επιδόρπιο ένα απίθανο γευστικό προφίλ στην εμπειρία.

Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού

Σε ένα τραπέζι όπου κυριαρχεί το μοσχαρίσιο κρέας, μια DARK σοκολάτα μπορεί να δώσει ως επιδόρπιο ένα απίθανο γευστικό προφίλ στην εμπειρία.

Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού - εικόνα 1

Η DARK σοκολάτα είναι αυταξία. Απόλυτη απόλαυση για κάθε στιγμή και σε κάθε διάθεση. Aν όμως βρεθεί σαν μοναδικό επιδόρπιο σε ένα τραπέζι όπου κυριαρχεί το μοσχαρίσιο κρέας, στα κάρβουνα, στη σχάρα, στο μαντέμι, του χαρίζει όλη της τη λάμψη και την ένταση και δίνει στην εμπειρία ένα απίθανο γευστικό προφίλ.

«Ιερό τέρας» της γεύσης το μοσχαρίσιο κρέας, είναι μια περίπτωση που χρειάζεται δυνατούς συντρόφους για να φτιάξει pairings που δεν θα αδικηθεί καμία από τις δυο πλευρές. Η DARK σοκολάτα, είναι μια τέτοια περίπτωση, αφού η δύναμη της γεύσης της, της δίνει και την αναγκαία γενναιοδωρία για τέτοιες τολμηρές συνευρέσεις.

Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού - εικόνα 2

Μια καλή υπόθεση εργασίας, είναι τα spare ribs με bbq sauce στο ύφος του Κάνσας. Εδώ, μια DARK με αλμυρή καραμέλα, θα κοντράρει στα ίσια τη δύναμη των αρτυμάτων, τσίλι, σκόρδο, ξύδι, ζάχαρη, πάπρικα, που συμμετέχουν στην πυκνή, χρυσοκάστανη σάλτσα που ντύνει τα θρυλικά παϊδάκια. Ένα άλλο σενάριο είναι τα burgers με συνοδεία onion rings. Η δωρική, σκέτη DARK, θα μιλήσει στην καρδιά της επίγευσης αυτού του κλασσικού -και κατά μουσική αναλογία heavy metal εδέσματος- απλά ένα τέλειο ζουμερό μπιφτέκι που αναδύει ηδονική τσίκνα και η γλύκα των κρεμμυδιών να ακουμπάει υπαινικτικά στη γλυκόπικρη γεύση της σοκολάτας.

Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού - εικόνα 3

Ας δούμε τώρα μια κλασσική macho περίπτωση με soft αποχρώσεις, την steak au poivre. Τα αιθέρια έλαια του εσπεριδοειδούς της DARK πορτοκάλι, φρέσκα και πικάντικα, κουμπώνουν ιδανικά με την επιθετικότητα του πιπεριού, τα αρώματα των λουλουδιών και τις πικάντικες νότες του cognac. Αν, υποτεθεί πως η κρέμα γάλακτος στη σος έχει αφήσει -που δεν πρέπει-, τα ίχνη της στην επίγευση, η DARK πορτοκάλι ως επιδόρπιο θα τα σβήσει γλυκά. Αν μάλιστα βρίσκεται δίπλα της και το cognac που συμμετείχε στη δημιουργία του steak au poivre, τότε μιλάμε για την επιτομή της γευστικής ευτυχίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.