Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού

Σε ένα τραπέζι όπου κυριαρχεί το μοσχαρίσιο κρέας, μια DARK σοκολάτα μπορεί να δώσει ως επιδόρπιο ένα απίθανο γευστικό προφίλ στην εμπειρία.

Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού

Σε ένα τραπέζι όπου κυριαρχεί το μοσχαρίσιο κρέας, μια DARK σοκολάτα μπορεί να δώσει ως επιδόρπιο ένα απίθανο γευστικό προφίλ στην εμπειρία.

Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού - εικόνα 1

Η DARK σοκολάτα είναι αυταξία. Απόλυτη απόλαυση για κάθε στιγμή και σε κάθε διάθεση. Aν όμως βρεθεί σαν μοναδικό επιδόρπιο σε ένα τραπέζι όπου κυριαρχεί το μοσχαρίσιο κρέας, στα κάρβουνα, στη σχάρα, στο μαντέμι, του χαρίζει όλη της τη λάμψη και την ένταση και δίνει στην εμπειρία ένα απίθανο γευστικό προφίλ.

«Ιερό τέρας» της γεύσης το μοσχαρίσιο κρέας, είναι μια περίπτωση που χρειάζεται δυνατούς συντρόφους για να φτιάξει pairings που δεν θα αδικηθεί καμία από τις δυο πλευρές. Η DARK σοκολάτα, είναι μια τέτοια περίπτωση, αφού η δύναμη της γεύσης της, της δίνει και την αναγκαία γενναιοδωρία για τέτοιες τολμηρές συνευρέσεις.

Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού - εικόνα 2

Μια καλή υπόθεση εργασίας, είναι τα spare ribs με bbq sauce στο ύφος του Κάνσας. Εδώ, μια DARK με αλμυρή καραμέλα, θα κοντράρει στα ίσια τη δύναμη των αρτυμάτων, τσίλι, σκόρδο, ξύδι, ζάχαρη, πάπρικα, που συμμετέχουν στην πυκνή, χρυσοκάστανη σάλτσα που ντύνει τα θρυλικά παϊδάκια. Ένα άλλο σενάριο είναι τα burgers με συνοδεία onion rings. Η δωρική, σκέτη DARK, θα μιλήσει στην καρδιά της επίγευσης αυτού του κλασσικού -και κατά μουσική αναλογία heavy metal εδέσματος- απλά ένα τέλειο ζουμερό μπιφτέκι που αναδύει ηδονική τσίκνα και η γλύκα των κρεμμυδιών να ακουμπάει υπαινικτικά στη γλυκόπικρη γεύση της σοκολάτας.

Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού - εικόνα 3

Ας δούμε τώρα μια κλασσική macho περίπτωση με soft αποχρώσεις, την steak au poivre. Τα αιθέρια έλαια του εσπεριδοειδούς της DARK πορτοκάλι, φρέσκα και πικάντικα, κουμπώνουν ιδανικά με την επιθετικότητα του πιπεριού, τα αρώματα των λουλουδιών και τις πικάντικες νότες του cognac. Αν, υποτεθεί πως η κρέμα γάλακτος στη σος έχει αφήσει -που δεν πρέπει-, τα ίχνη της στην επίγευση, η DARK πορτοκάλι ως επιδόρπιο θα τα σβήσει γλυκά. Αν μάλιστα βρίσκεται δίπλα της και το cognac που συμμετείχε στη δημιουργία του steak au poivre, τότε μιλάμε για την επιτομή της γευστικής ευτυχίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.