Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη

Σε φόρμα το hot spot του Κολωνακίου, ανεβάζει γαστρονομικές στροφές με τα καινούργια πιάτα του που φύσανε.

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη

Σε φόρμα το hot spot του Κολωνακίου, ανεβάζει γαστρονομικές στροφές με τα καινούργια πιάτα του που φύσανε.

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη - εικόνα 1

Το «Malconi’s» έχει ανεβάσει πολύ τις μετοχές του στην αθηναϊκή σκηνή. Το πιο πιθανό, αν πας βράδυ, είναι να πέσεις πάνω σε παρτίστικη φάση, με δυνατή μουσική που δίνει ζωντάνια στο μαγαζί – την τελευταία φορά έπεσα πάνω σε κολλητούς που γιόρταζαν γενέθλια φίλου. Αν θες να φας την ωραία κουζίνα του Γιάννη Κοσμαδάκη, θα καθίσεις λοιπόν στην εσωτερική αυλή. Μου αρέσει πολύ αυτή η boho bistro φάση, ντυμένη με ζεστό ξύλο, σανίδες δηλαδή που ταιριά­ζουν με τις flea markets, μέταλλο-ξύλο καρέκλες κι έθνικ μαξιλάρια στον καναπέ. Ο ανοιχτός ουρανός δίνει αέρα, η πρασινάδα πειστικότητα αυλής και η όμορφη walk-in κάβα μια ψαγμένη διάσταση.

Κοιτάζω γύρω μου τον ωραίο κόσμο που συχνάζει εδώ, έχοντας κάνει το «Malconi’s» στέκι του, και σκέφτομαι ότι είναι ακόμη ένα στοιχείο που ενισχύει το σεξαπίλ του. Την προσοχή του Κοσμαδάκη στη λεπτομέρεια την είχα επισημάνει από την πρώτη ημέρα που άνοιξε το μαγαζί το 2011, δοκιμάζοντας ένα τέλειο αβγό ψημένο στους 65°C. Στο ίδιο μονοπάτι συνεχίζει, όπως διαπιστώνω τρώγοντας το μοσχαρίσιο ταρτάρ που τσιμπάει τη γλώσσα με λεμόνι και τσίλι, καθισμένο πάνω σε μια απαλή κρέμα από πολύ καλή mozzarella burrata. Ή μάλλον τα πάει καλύτερα, πιο ψαγμένα και πιο πρωτότυπα, καθώς στην επόμενη μπουκιά η βαθιά comfort, umami νοστιμάδα μανιταριών, ψημένων μαεστρικά σε φούρνο josper, συνδυάζεται με κουκουνάρια και αβοκάντο.

Η πίτσα τους συγκαταλέγεται στις top των Αθηνών με τη λεπτή, τραγανή, νοστιμότατη ζύμη της να διατηρεί αναλλοίωτο το τσαγανό της και να μη μουλιάζει από το πολύ τυρί. Η νέα γεύση, με ρικότα, κρεμμύδι από josper, θυμάρι, φρέσκια ντομάτα και σκόνη από chorizo, το επιβεβαιώνει. Το surf & turf, με αστακό, rib eye, μπεαρνέζ και πιπεράτη σος, ωραίο. Αν κάτι πρέπει να βελτιωθεί, αυτά είναι τα γλυκά, που βρίσκονται πιο κάτω από το φαγητό.

Πλουτάρχου 23 και Π. Ιωακείμ 43, Κολωνάκι, 2107248920. Τιμή: € 35-45.

Μήν τα χάσετε

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη - εικόνα 2

Hot smoked σολομός
Ίσως ο πιο σέξι σολομός της Αθήνας! Απίστευτα χυμώδης και τρυφερός, διακριτικά σχαρισμένος για την πρέπουσα ένταση, έρχεται με βελούδινο πουρέ κουνουπιδιού, κάψα wasabi και σάλτσα ­μελιού-βουτύρου.

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη - εικόνα 3

Spare ribs
Αυτά τα παϊδάκια από ιβηρικό χοιρινό είναι μελωμένα και τρυφερούδια, από αυτούς τους μεζέδες με το «home sweet home» umami που ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα. Μπαίνουν σε αμερικανική μαρινάδα και γκλασάρονται στο φινάλε για να καραμελώσουν.

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη - εικόνα 4

Κατσικίσιο ριζότο
Μια πολύ ασυνήθιστη συνταγή, που καταφέρνει να ενώσει τη βαθιά νοστιμιά ενός καλοφτιαγμένου ριζότο με τον εξωτισμό καρυδιών pecan, πικάντικου τσίλι και δαμάσκηνου. Το ψητό κατσικίσιο τυρί επάνω του κάνει ωραία παιχνίδια υφής.

Περισσότερες πληροφορίες

Malconi’s

Πλουτάρχου 23 & Π. Ιωακείμ 43, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.