Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese»

Το μικρό, ζεστό εστιατόριο του Αndrea Rizzo μαγειρεύει κλασικά ιταλικά κάτω από την Ακρόπολη.

Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese»

Την «Bel paese» του (στην κυριολεξία σημαίνει «όμορφη πατρίδα» και είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούν με ελαφρώς ποιητική διάθεση οι Ιταλοί για να αναφερθούν στη χώρα τους) ο Andrea Rizzo, ο οποίος έχει αφήσει τη Ρώμη και ζει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, την έστησε κάτω από την Ακρόπολη. Το εστιατόριο θα το βρεις σε έναν κάθετο της Μακρυγιάννη, δυο βήματα από το μετρό και το Μουσείο Ακρόπολης, είναι μικρό και cosy –καθημερινού τύπου– και παίζει σε παραδοσιακό ταμπλό. Τον ίδιο θα τον δεις πολύ συχνά στην ανοιχτή κουζίνα, η οποία δίνει έμφαση στην πίτσα και στα χειροποίητα ζυμαρικά, χρησιμοποιώντας όσο μπορεί βιολογικά υλικά.

Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese» - εικόνα 1

Τους νόμους του al dente τους τηρούν με ευλάβεια, αν κρίνω από την καρμπονάρα με καπνιστή πανσέτα και αβγό (αν και το δέσιμο με τον κρόκο δεν με ενθουσίασε) και την πολύ ­νόστιμη, επίσης ρομάνικη caccio e pepe, με την ένταση του πιπεριού και του πεκορίνο, που την προτείνουν με μεγάλα ριγκατόνι. Θα ήταν ωραία και με σπαγκέτι­, picci ή κάποιο είδος ζυμαρικών­ που αγκαλιάζει πιο εύκολα το τυρί, αλλά ούτως ή άλλως μπορείτε να επιλέξετε την pasta που θέλετε – είναι αρκετά ευέλικτοι. Από τα ορεκτικά, τώρα, τα αχνιστά μύδια με κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα είναι ζουμερά και γλυκοφάγωτα, δοκιμάστε όμως και τα suppli di riso, που στην Αθήνα δεν τα βλέπουμε και πολύ συχνά. Τρία τραγανά τηγανητά κροκετάκια ρυζιού που συγκατοικούν στο ίδιο πιάτο, καθένα με διαφορετική γέμιση: το ένα κρύβει λίγη μπολονέζ, με παρμεζάνα και μοτσαρέλα, το άλλο πεκορίνο, μοτσαρέλα και πιπέρι, και το τρίτο, που τελικά κλέβει την παράσταση, μοτσαρέλα και αντζούγια. Για το τέλος, τι άλλο, τιραμισού.

Φρέσκα ζυμαρικά στο «Bel paese» - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Bel Paese

Αθ. Διάκου 6, Ακρόπολη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.