«Coyoacan» σε new mexican ρυθμό

Το bar-restaurant που παίρνει τη θέση του «The Sowl» στην Ηρακλειδών βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία.

«Coyoacan» σε new mexican ρυθμό

Το bar-restaurant που παίρνει τη θέση του «The Sowl» στην Ηρακλειδών βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία.

«Coyoacan» σε new mexican ρυθμό - εικόνα 1

Το bar-restaurant που ανοίγει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας στη θέση του «The Sowl», από την ίδια ομάδα –Γιάννης Μωράκης, Γιώργος Μελισσάρης και Αλεξάνδρα Δράκου– παίρνει το όνομά του από το Coyoacan, την περιοχή της πόλης του Μεξικού, όπου, σε ένα χαρακτηριστικό μπλε σπίτι που τώρα στεγάζει το μουσείο της, ζούσε και ζωγράφιζε η Φρίντα Κάλο. Την χαρακτηριστική μορφή της Μεξικανής καλλιτέχνιδας με τη θυελλώδη ζωή για την τέχνη της οποίας ο Μπρετόν έχει πει ότι είναι «σαν κορδέλα τυλιγμένη γύρω από βόμβα» θα τη δούμε ανάμεσα στις τοιχογραφίες του χώρου που διακόσμησε ο Γιώργος Παντελούκας. Το φαγητό θα είναι μεξικάνικο μεν, στο ρυθμό της εποχής δε, με τον Σταμάτη Λουμουσιώτη του λονδρέζικου «Peyote» να υπογράφει το μενού. Στην κουζίνα θα βρίσκεται ο Παναγιώτης Μουτσόπουλος (βλ. «Αστοιβή» στην Πάτμο). Αναμείνατε λοιπόν από πρωτότυπα τάκος μέχρι short ribs και rib eye με μεξικάνικες σάλτσες ή παέγια με ψητές γαρίδες και στο μπαρ, το οποίο θα επιμελείται ο γνωστός bartender Σπύρος Κερκύρας, μια εκτενή συλλογή από τεκίλες, κλασικές και πειραγμένες Margaritas και μεξικανο-εμπνευσμένα κοκτέιλ. Tα σαββατοκύριακα θα ανοίγει από το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".