Ο «Lykos» της Αιτωλικού street

Ένας τρίτης γενιάς εστιάτορας κι ένας δεύτερης γενιάς χασάπης βρίσκονται πίσω από νέο κρεατοφαγικό εστιατόριο που ακονίζει αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα μαχαίρια και... το look του στον Πειραιά.

Ο «Lykos» της Αιτωλικού street

Στο νέας κοπής concept κρεατοφαγίας του Πειραιά steak house κι ελληνική κουζίνα δίνουν τα χέρια.

Ο «Lykos» της Αιτωλικού street - εικόνα 1
Ο Κώστας Τσιάτσιος (αριστερά), ο Θανάσης Βασίλαινας και ο Βαγγέλης Λύκος (δεξιά) μπροστά στις βιτρίνες του Ζυγού

Ένας τρίτης γενιάς εστιάτορας κι ένας δεύτερης γενιάς κρεοπώλης βρίσκονται πίσω από το κρεατοφαγικό εστιατόριο που ακονίζει αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα μαχαίρια και το look του στον Πειραιά. Δημιούργημα του Θανάση Βασίλαινα και του Βαγγέλη Λύκου (βλ. κρεοπωλείο Ζυγός), ο «Lykos» θα ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές Νοεμβρίου στο χώρο στην οδό Αιτωλίκου που επί δεκαετίες στέγαζε τον ιστορικό «Βασίλαινα» μέχρι που μετακόμισε στη νέα του γειτονιά και τελευταία το «αδερφάκι» του, το «1920». Θα έχει ως κεντρικό στοιχείο ένα μεγάλο ψυγείο που θα φιλοξενεί την κρεατική του γκάμα, ενώ μπροστά στην κουζίνα, που πλέον θα είναι ανοικτή, θα βρίσκεται ένα πάγκος παλιού μπακάλικου με την απαραίτητη ζαμπονομηχανή, πλαισιωμένη από ευμεγέθη μπούτια, σουτζούκια, τσορίθο και λουκάνικα, όλα δικής τους παραγωγής. Εκτός από αλλαντικά, θα διαθέτει και μια πλούσια συλλογή τυριών.

Μιξάζ steak house με μια ικανή δόση ελληνικής κουζίνας, συνδυάζοντας τις τεχνογνωσίες των δυο ιδιοκτητών του, ο «Lykos» θα ξεκινάει σε ρυθμό «μαγειρευτό» με σπετζοφάι, ρεβιθάδες, τραχανά με μάγουλα, παραδοσιακά μεν, με σύγχρονη ματιά δε, και θα περνάει στο ψητό με μια προσεγμένη συλλογή από ελληνικά κρέατα, τόσο κλασικά κι αγαπημένα, όσο και λαϊκά και «παρεξηγημένα» (αρνιά, πρόβατα, χοιρινά από τη Μάνη, βιολογικά κοτόπουλο από την Κρήτη κ.ά), με την πρόταση να συμπληρώνουν διεθνή prime cuts. Ρόλο σεφ έχει αναλάβει ο νεαρός Κώστας Τσιάτσιος, που δούλευε νωρίτερα στον «Βασίλαινα» κι έφτασε μέχρι τον τελικό του τελευταίου Μaster Chef. Για να δούμε…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.