Ο «Lykos» της Αιτωλικού street

Ένας τρίτης γενιάς εστιάτορας κι ένας δεύτερης γενιάς χασάπης βρίσκονται πίσω από νέο κρεατοφαγικό εστιατόριο που ακονίζει αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα μαχαίρια και... το look του στον Πειραιά.

Ο «Lykos» της Αιτωλικού street

Στο νέας κοπής concept κρεατοφαγίας του Πειραιά steak house κι ελληνική κουζίνα δίνουν τα χέρια.

Ο «Lykos» της Αιτωλικού street - εικόνα 1
Ο Κώστας Τσιάτσιος (αριστερά), ο Θανάσης Βασίλαινας και ο Βαγγέλης Λύκος (δεξιά) μπροστά στις βιτρίνες του Ζυγού

Ένας τρίτης γενιάς εστιάτορας κι ένας δεύτερης γενιάς κρεοπώλης βρίσκονται πίσω από το κρεατοφαγικό εστιατόριο που ακονίζει αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα μαχαίρια και το look του στον Πειραιά. Δημιούργημα του Θανάση Βασίλαινα και του Βαγγέλη Λύκου (βλ. κρεοπωλείο Ζυγός), ο «Lykos» θα ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές Νοεμβρίου στο χώρο στην οδό Αιτωλίκου που επί δεκαετίες στέγαζε τον ιστορικό «Βασίλαινα» μέχρι που μετακόμισε στη νέα του γειτονιά και τελευταία το «αδερφάκι» του, το «1920». Θα έχει ως κεντρικό στοιχείο ένα μεγάλο ψυγείο που θα φιλοξενεί την κρεατική του γκάμα, ενώ μπροστά στην κουζίνα, που πλέον θα είναι ανοικτή, θα βρίσκεται ένα πάγκος παλιού μπακάλικου με την απαραίτητη ζαμπονομηχανή, πλαισιωμένη από ευμεγέθη μπούτια, σουτζούκια, τσορίθο και λουκάνικα, όλα δικής τους παραγωγής. Εκτός από αλλαντικά, θα διαθέτει και μια πλούσια συλλογή τυριών.

Μιξάζ steak house με μια ικανή δόση ελληνικής κουζίνας, συνδυάζοντας τις τεχνογνωσίες των δυο ιδιοκτητών του, ο «Lykos» θα ξεκινάει σε ρυθμό «μαγειρευτό» με σπετζοφάι, ρεβιθάδες, τραχανά με μάγουλα, παραδοσιακά μεν, με σύγχρονη ματιά δε, και θα περνάει στο ψητό με μια προσεγμένη συλλογή από ελληνικά κρέατα, τόσο κλασικά κι αγαπημένα, όσο και λαϊκά και «παρεξηγημένα» (αρνιά, πρόβατα, χοιρινά από τη Μάνη, βιολογικά κοτόπουλο από την Κρήτη κ.ά), με την πρόταση να συμπληρώνουν διεθνή prime cuts. Ρόλο σεφ έχει αναλάβει ο νεαρός Κώστας Τσιάτσιος, που δούλευε νωρίτερα στον «Βασίλαινα» κι έφτασε μέχρι τον τελικό του τελευταίου Μaster Chef. Για να δούμε…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.