Ceviche-mania σε 4 κινήσεις

Τα ceviche, δηλαδή ψάρια και θαλασσινά κομμένα σε κυβάκια και ψημένα σε λάιμ, the peruvian way, κάνουν θραύση στην Αθήνα. Τελευταία τα πετύχαμε...

Ceviche-mania σε 4 κινήσεις

Στο Milos

Το πρωτότυπο ceviche του ελληνικού εστιατορίου φτιάχνεται με βελούδινο λαβράκι που μαρινάρεται σε λεμόνι, τσίλι και κορίανδρο και η χάρη του αποκτά γαλανόλευκο χαρακτήρα καθώς σερβίρεται μιξαρισμένο με φασόλια πιάζ και φέτα. Πολύ καλό! Μπορείτε να το ζητήσετε και με άλλα φρέσκα ψάρια της ημέρας.

Στο Matsuhisa Athens

Ceviche-mania σε 4 κινήσεις - εικόνα 1

Είναι αρκετά τα ceviche που μπορείς να φας εδώ και στο ντρέσινγκ του (yuzu, chili, κορίανδρος) μαρινάρονται αστακός που σερβίρεται με κινόα ή ντομάτες με κρεμμύδι και αγγούρι ή ποικιλία θαλασσινών (λαβράκι, σολομός, χταπόδι, γλυκιά γαρίδα, αχιβάδα).

Στο Che

Ceviche-mania σε 4 κινήσεις - εικόνα 2

Το ceviche mixto στο πληθωρικό και πολύχρωμο μαγαζί του Πειραιά περιλαμβάνει χταπόδι, γαρίδα, καλαμάρι και μυλοκόπι, μαριναρισμένα σε χυμό γκρέιπφρουτ που του προσθέτουν γάλα καρύδας. Πρωτότυπο μεν αλλά και κάπως βαρύ.

Στο Nikkei

Ceviche-mania σε 4 κινήσεις - εικόνα 3

Το σεβίτσε λαβράκι είναι εξαιρετικό. Leche de tigre εσπεριδοειδών, μάνγκο, σπέσιαλ καλαμπόκι choclo και φρέσκος κορίανδρος φτιάχνουν ένα εξαιρετικό παιχνίδισμα ισορροπιών και αντιθέσεων ανάμεσα στο αρωματικά ξινό, το αλμυρό και τις απαλές και τραγανές υφές.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Che

Καραΐσκου 151, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.