Σας δίνει ραντεβού σε γκουρμέ μεζεδοπωλεία, γαστροταβέρνες και fine dining εστιατόρια. Χαλαρώστε και χαρείτε τη νοστιμιά τους.
«Βασίλαινας»
Ο καινούργιος «Βασίλαινας» στα Ιλίσια είναι ένα κομψό ρεστοράν με conceptual, τολμηρό ντεκόρ καρυκευμένο με fine dining πνεύμα. Η κουζίνα, με επικεφαλής τον Μάνο Γαρνέλη, αντιμετωπίζει την παράδοση με σύγχρονη, δημιουργική διάθεση. Να, όπως το φρέσκο καλαμάρι σχάρας, με φασόλια Πρεσπών και chorizo.
«Όμικρον»
Ο βραβευμένος σεφ Μίλτος Αρμένης (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) ανέλαβε πλέον την κουζίνα του εστιατορίου, μαγειρεύοντας μια κουζίνα με ταμπεραμέντο. Στο εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα του «Όμικρον» μετατρέπει τη χωριάτικη σε δροσιστικό γκασπάτσο, στο κερκυραϊκό τσιγαρέλι με καλαμάρι νιώθεις τη βαθιά νοστιμάδα των χόρτων καρυκευμένη με πικάντικο κοκκινοπίπερο, ενώ το σοφιστικέ «σαν παστίτσιο» γίνεται τραγανή κροκέτα.
«Kastri Bistro»
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος έχει καταφέρει να κάνει σημείο αναφοράς της νεοελληνικής κουζίνας το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Domotel Kastri». Στον ανανεωμένο –σαν σαλόνι σπιτιού– χώρο του η οικειότητα εμβληματικών πιάτων εξελίσσεται δυναμικά. Χορτόπιτα σαν αφαιρετικό μιλφέιγ κι ανάμεσα στα τραγανά φύλλα λαδιού σούπερ αρωματικά χόρτα, ραφινάτα γιουβαρλάκια σκορπίνας, κορυφαίο αβγό πάνω σε μια υπέροχη κρέμα σκόρδου-στάκας.
«Feedέλ Urban Gastronomy»
Σκοτεινό κι οξειδωμένο, με μπαρίστικη sui generis αύρα και βασίλισσα τη Φρίντα Κάλο με το πορτρέτο της να εκπέμπει φοβερή ενέργεια το «Feedέλ» καινοτομεί συστηματικά ως γκουρμέ μεζεδοπωλείο. Ο αντισυμβατικός σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος προτείνει πιάτα όπως ο ταραμάς με καπνιστό χέλι και τσιπς γλυκοπατάτας, ξινούτσικο κουσκουσάκι με πεντανόστιμο ζωμό dashi, σαφράν και μύδια, γαρίδες και καλαμάρι.
«Μαγικές Κατσαρόλες»
Αυτή η νοστιμότατη γαστρο-ταβέρνα στο Παλαιό Φάληρο κάνει τη διαφορά με την έξυπνη μαγειρική και τα πρώτης τάξεως υλικά της. Το μενού αλλάζει πολύ συχνά με πιάτα όπως οι τραγανές μπάμιες παναρισμένες με ντάκο και μους φέτας, το «Naxos Burger» από αγατζομόσχαρο του νησιού με ζαμπόνι, γραβιέρα, μελιτζάνα, καππαρόφυλλα, κουνέλι στη γάστρα με τσικουδιά και πουρέ καρότου.
«Αθήρι»
Η οικειότητα και το συναίσθημα που σου βγάζει η γεύση της παράδοσης είναι εκεί, όπως και η σύγχρονη αντίληψη με τις μοντέρνες τεχνικές. Τα πιάτα του Αλέξανδρου Καρδάση συνεχίζουν να γοητεύουν με την όμορφη αμεσότητα και την ελληνική ψυχή τους, σε ένα εστιατόριο που γράφει εδώ και χρόνια τη δική του ιστορία στο πεδίο του φιλικά γκουρμέ.