Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια

Σας δίνει ραντεβού σε γκουρμέ μεζεδοπωλεία, γαστροταβέρνες και fine dining εστιατόρια. Χαλαρώστε και χαρείτε τη νοστιμιά τους.

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια

Σας δίνει ραντεβού σε γκουρμέ μεζεδοπωλεία, γαστροταβέρνες και fine dining εστιατόρια. Χαλαρώστε και χαρείτε τη νοστιμιά τους.

«Βασίλαινας»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 1

Ο καινούργιος «Βασίλαινας» στα Ιλίσια είναι ένα κομψό ρεστοράν με conceptual, τολμηρό ντεκόρ καρυκευμένο με fine dining πνεύμα. Η κουζίνα, με επικεφαλής τον Μάνο Γαρνέλη, αντιμετωπίζει την παράδοση με σύγχρονη, δημιουργική διάθεση. Να, όπως το φρέσκο καλαμάρι σχάρας, με φασόλια Πρεσπών και chorizo.

«Όμικρον»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 2

Ο βραβευμένος σεφ Μίλτος Αρμένης (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) ανέλαβε πλέον την κουζίνα του εστιατορίου, μαγειρεύοντας μια κουζίνα με ταμπεραμέντο. Στο εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα του «Όμικρον» μετατρέπει τη χωριάτικη σε δροσιστικό γκασπάτσο, στο κερκυραϊκό τσιγαρέλι με καλαμάρι νιώθεις τη βαθιά νοστιμάδα των χόρτων καρυκευμένη με πικάντικο κοκκινοπίπερο, ενώ το σοφιστικέ «σαν παστίτσιο» γίνεται τραγανή κροκέτα.

«Kastri Bistro»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 3

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος έχει καταφέρει να κάνει σημείο αναφοράς της νεοελληνικής κουζίνας το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Domotel Kastri». Στον ανανεωμένο –σαν σαλόνι σπιτιού– χώρο του η οικειότητα εμβληματικών πιάτων εξελίσσεται δυναμικά. Χορτόπιτα σαν αφαιρετικό μιλφέιγ κι ανάμεσα στα τραγανά φύλλα λαδιού σούπερ αρωματικά χόρτα, ραφινάτα γιουβαρλάκια σκορπίνας, κορυφαίο αβγό πάνω σε μια υπέροχη κρέμα σκόρδου-στάκας.

«Feedέλ Urban Gastronomy»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 4

Σκοτεινό κι οξειδωμένο, με μπαρίστικη sui generis αύρα και βασίλισσα τη Φρίντα Κάλο με το πορτρέτο της να εκπέμπει φοβερή ενέργεια το «Feedέλ» καινοτομεί συστηματικά ως γκουρμέ μεζεδοπωλείο. Ο αντισυμβατικός σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος προτείνει πιάτα όπως ο ταραμάς με καπνιστό χέλι και τσιπς γλυκοπατάτας, ξινούτσικο κουσκουσάκι με πεντανόστιμο ζωμό dashi, σαφράν και μύδια, γαρίδες και καλαμάρι.

«Μαγικές Κατσαρόλες»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 5

Αυτή η νοστιμότατη γαστρο-ταβέρνα στο Παλαιό Φάληρο κάνει τη διαφορά με την έξυπνη μαγειρική και τα πρώτης τάξεως υλικά της. Το μενού αλλάζει πολύ συχνά με πιάτα όπως οι τραγανές μπάμιες παναρισμένες με ντάκο και μους φέτας, το «Naxos Burger» από αγατζομόσχαρο του νησιού με ζαμπόνι, γραβιέρα, μελιτζάνα, καππαρόφυλλα, κουνέλι στη γάστρα με τσικουδιά και πουρέ καρότου.

«Αθήρι»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 6

Η οικειότητα και το συναίσθημα που σου βγάζει η γεύση της παράδοσης είναι εκεί, όπως και η σύγχρονη αντίληψη με τις μοντέρνες τεχνικές. Τα πιάτα του Αλέξανδρου Καρδάση συνεχίζουν να γοητεύουν με την όμορφη αμεσότητα και την ελληνική ψυχή τους, σε ένα εστιατόριο που γράφει εδώ και χρόνια τη δική του ιστορία στο πεδίο του φιλικά γκουρμέ.

Περισσότερες πληροφορίες

Feedέλ Urban Gastronomy

Κτενά 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.