Οδηγός Εστιατορίων

Σισιλιάνικη βόλτα σε πέντε ποτήρια

Για την πρώτη του βραδιά παντρέματος φαγητού-κρασιού το «Cupola» επέλεξε ένα αξιόλογο σισιλιάνικο οινοποιείο που μοιράζει τις δραστηριότητές του ανάμεσα στην Κοντέσα Εντελίνα και στην Παντελερία.

Σισιλιάνικη βόλτα σε πέντε ποτήρια

Για την πρώτη του βραδιά παντρέματος φαγητού-κρασιού το «Cupola» επέλεξε ένα αξιόλογο σισιλιάνικο οινοποιείο που μοιράζει τις δραστηριότητές του ανάμεσα στην Κοντέσα Εντελίνα και στην Παντελερία.

Σισιλιάνικη βόλτα σε πέντε ποτήρια - εικόνα 1

Περίπου ένα χρόνο αφότου άνοιξε τις πόρτες του στην Ευφορίωνος το ιταλικό εστιατόριο «Cupola» διοργανώνει αυτήν τη Δευτέρα 16/10 την πρώτη του οινογευσιγνωσία, μια βραδιά γνωριμίας με το οινικό πορτφόλιο του πολύ αξιόλογου σισιλιάνικου οίκου Donnafugata. Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα τους, ο Antonio και η Jose Rollo μοιράζουν τις δραστηριότητές τους ανάμεσα στους αμπελώνες στην Κοντέσα Εντελίνα της Σικελίας και στην Παντελερία, ένα μικρό νησάκι κοντά στην Αφρική, το οποίο υπερηφανεύεται για τους γλυκούς οίνους του.

Σισιλιάνικη βόλτα σε πέντε ποτήρια - εικόνα 2

Τα κρασιά τους που θα δοκιμαστούν τη Δευτέρα 16/10, με τον πολύ καλό σομελιέ Γιάννη Μακρή ως πλοηγό, θα σας συστήσουν και τα δύο τερουάρ. Πρόκειται για τα Anthilia 2016 (Catarratto, Chardonnay, Viognier), La Fuga 2016 (Chardonnay), Sherazzade 2015 από το χαρακτηριστικό για το οινοποιείο σταφύλι, το Nero d’Avola, Angheli 2014 (Merlot, Cabernet Sauvignon) κι επιδόρπιο Kabir 2016 από Μοσχάτο Αλεξανδρείας, που στην Παντελερία ονομάζεται «Zibibbo». Θα συνδυαστούν αντίστοιχα με πέντε πιάτα του σεφ του εστιατορίου Stefano Rossi: βελουτέ κολοκύθας με μαύρη τρούφα και τραγανό σπεκ, ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου, ριζότο με φρούτα του δάσους και Nero d’Avola, οσομπούκο με πουρέ άγριων μανιταριών και πανακότα. Τα seatings είναι δύο, ένα στις 8 κι ένα στις 10 μ.μ., και το κόστος συμμετοχής € 50 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Παγκόσμια διάκριση για τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου

Τα κρασιά έλαβαν 5 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού κρασιού "Decanter World Wine Awards 2022", καθώς και άλλες σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς κρασιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2022

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην ελληνική γη παρέα με το GB Roof Garden

Το εστιατόριο υποδέχεται το κοινό με ανανεωμένο μενού υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου Chef De Cuisine Νίκου Λιόκα.

All-day rooftop pleasures στο St. George Lybabettus Lifestyle Hotel

Καλοκαίρι με θέα την Ακρόπολη και ξεχωριστές γευστικές απολαύσεις.

To ''Chalet" είναι ένας παραδεισένιος κήπος στα βόρεια

Ο πολυχώρος που φέρνει σε αρμονία τις έννοιες του μπόχο και του μίνιμαλ είναι σημείο αναφοράς στην Πολιτεία.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης αναλαμβάνει το Casa Cook της Σάμου

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ θα υπογράφει όλες τις γεύσεις του adults only ξενοδοχείου, που πρόσφατα κατέκτησε και τον τίτλο και του κορυφαίου ξενοδοχείου στην Ευρώπη για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του.

Τι μαγειρεύει το φετινό Taste of Athens;

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο γαστρονομικό event στο Ζάππειο έχει αρχίσει! Μουσική και πολλή φαγήτο έρχονται για άλλη μια χρονιά στο Ζάππειο, με διακεκριμένους σεφ και εσιατόρια να ετοιμάζουν μοναδικά πιάτα.

Τι ετοιμάζουν οι σεφ εκτός Αθηνών;

Το δεύτερο μέρος του αναλυτικού ρεπορτάζ, που μας μεταφέρει όλα τα εστιατορικά νέα από Μύκονο, Πάρο, Κρήτη, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Θάσο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική και Θεσπρωτία.