Σισιλιάνικη βόλτα σε πέντε ποτήρια

Για την πρώτη του βραδιά παντρέματος φαγητού-κρασιού το «Cupola» επέλεξε ένα αξιόλογο σισιλιάνικο οινοποιείο που μοιράζει τις δραστηριότητές του ανάμεσα στην Κοντέσα Εντελίνα και στην Παντελερία.

Σισιλιάνικη βόλτα σε πέντε ποτήρια

Για την πρώτη του βραδιά παντρέματος φαγητού-κρασιού το «Cupola» επέλεξε ένα αξιόλογο σισιλιάνικο οινοποιείο που μοιράζει τις δραστηριότητές του ανάμεσα στην Κοντέσα Εντελίνα και στην Παντελερία.

Σισιλιάνικη βόλτα σε πέντε ποτήρια - εικόνα 1

Περίπου ένα χρόνο αφότου άνοιξε τις πόρτες του στην Ευφορίωνος το ιταλικό εστιατόριο «Cupola» διοργανώνει αυτήν τη Δευτέρα 16/10 την πρώτη του οινογευσιγνωσία, μια βραδιά γνωριμίας με το οινικό πορτφόλιο του πολύ αξιόλογου σισιλιάνικου οίκου Donnafugata. Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα τους, ο Antonio και η Jose Rollo μοιράζουν τις δραστηριότητές τους ανάμεσα στους αμπελώνες στην Κοντέσα Εντελίνα της Σικελίας και στην Παντελερία, ένα μικρό νησάκι κοντά στην Αφρική, το οποίο υπερηφανεύεται για τους γλυκούς οίνους του.

Σισιλιάνικη βόλτα σε πέντε ποτήρια - εικόνα 2

Τα κρασιά τους που θα δοκιμαστούν τη Δευτέρα 16/10, με τον πολύ καλό σομελιέ Γιάννη Μακρή ως πλοηγό, θα σας συστήσουν και τα δύο τερουάρ. Πρόκειται για τα Anthilia 2016 (Catarratto, Chardonnay, Viognier), La Fuga 2016 (Chardonnay), Sherazzade 2015 από το χαρακτηριστικό για το οινοποιείο σταφύλι, το Nero d’Avola, Angheli 2014 (Merlot, Cabernet Sauvignon) κι επιδόρπιο Kabir 2016 από Μοσχάτο Αλεξανδρείας, που στην Παντελερία ονομάζεται «Zibibbo». Θα συνδυαστούν αντίστοιχα με πέντε πιάτα του σεφ του εστιατορίου Stefano Rossi: βελουτέ κολοκύθας με μαύρη τρούφα και τραγανό σπεκ, ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου, ριζότο με φρούτα του δάσους και Nero d’Avola, οσομπούκο με πουρέ άγριων μανιταριών και πανακότα. Τα seatings είναι δύο, ένα στις 8 κι ένα στις 10 μ.μ., και το κόστος συμμετοχής € 50 το άτομο.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.