Η yachting κομψότητα του «Sea Spice»

Το νέο θαλασσινό bar-restaurant της Γλυφάδας έχει την κομψότητα ραμμένη στην ούγια και κουζίνα πρωτότυπη, με την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice»

Το νέο θαλασσινό bar-restaurant της Γλυφάδας έχει την κομψότητα ραμμένη στην ούγια και κουζίνα πρωτότυπη, με την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice» - εικόνα 1

Είναι πολύ κομψό αυτό­ το «γιοτ» που έχει δέσει δίπλα στο αδελφό «Pere Ubu» στη Γλυφάδα. Στο επίκεντρο βρίσκεται το εντυπωσιακό μαρμάρινο μπαρ με τα στουλ, τα στιλάτα φωτιστικά και τις τόσο –μα τόσο– γιορταστικές συστοιχίες από φωτεινούς λαμπτήρες επάνω του. Δίπλα του μια στριφογυριστή λευκή σκάλα κάνει ακόμη πιο έντονη την κοσμοπολίτικη θαλασσινή αίσθηση­ κόντρα στο βαθύ blue marine των τοίχων και οι ποικίλες πολυθρόνες –με ταπετσαρία μαρινιέρα ή σκούρα μπλε τετράγωνα μαξιλάρια με λευκά μπουτόν– ολοκληρώνουν αυτό το feeling. Σε παρόμοιο μοτίβο και οι στολές των σερβιτόρων, που φοράνε ποδιές-μαρινιέρα. Η λογική που δεσπόζει στο φαγητό του «Sea Spice» είναι να μοιράζεσαι τα πιάτα με την παρέα σου, με μια κουζίνα η οποία φέρει την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα κι έχει ισχυρό comfort χαρακτήρα, αλλά με διάφορες τσαχπινιές που τη βγάζουν από την πεπατημένη.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice» - εικόνα 2

Να, όπως αυτό το πολύ ωραίο τζατζίκι, πειραγμένο με καρύδα και μαύρο σκόρδο για έξτρα umami, που την επόμενη φορά θα ζητήσω να μου το φέρουν με γαρίδες για να αναδειχτεί ακόμη παραπάνω ο πρωτότυπος εξωτισμός του. Είναι ένα από τα μικρά πιατάκια με τις κρέμες που σου φέρνουν στην αρχή. από αυτές ξεχώρισα επίσης μια πολύ ντελικάτη, βελούδινη και ξινούτσικη ταραμοσαλάτα με κουνουπίδι και μια μεστή, πικάντικη τυροκαυτερή με βάση το μανούρι. Το χαβανέζικο poke είναι ένας ντελικάτος, πολύ εξωτικός συνδυασμός τόνου με αβοκάντο, μάνγκο, φασολάκια και φύκια με ένα ντρέσινγκ από λευκό miso με τζίντζερ και μαύρο σουσάμι.

Το καρπάτσιο λαβράκι έρχεται με ένα νόστιμα καυτερό Bloody Mary κίτρινης ντομάτας. Το αφράτο πόδι βασιλικού καβουριού είναι γλυκο-νόστιμο και όμορφα ξινό. Η comfort ψυχή της κουζίνας εκπροσωπείται με πιάτα όπως οι ζουμερές γαρίδες Αλεξανδρούπολης σερβιρισμένες με πολέντα μαγειρεμένη σε ζωμό ψαριού κι ένα ιδιοφυές σιρόπι κρεμμυδιού γύρω γύρω. τα μύδια αχνισμένα με καρύδα, τζίντζερ, κορίανδρο, μπέικον, καυτερή πιπεριά και γλυκιά σόγια. ή τα homemade ζυμαρικά delicie γεμισμένα με μια ξινούτσικη σάλτσα γαρίδας και σάλτσα κόκκινο «αβγολέμονο» ταραμά.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice» - εικόνα 3

Κορυφαία ανάμεσα στα πιάτα που δοκίμασα τα άψογα ψημένα αλαβάστρινα χτένια με την καραμελο­-καψαλισμένη επιφάνεια πάνω σε μια φανταστική πυκνή σάλτσα από μελάνι σουπιάς, κουνουπίδι και κάρι. Η κουζίνα θα έχει, πάντως, πολλά πιάτα ημέρας που θα εναλλάσσονται ανάλογα με το τι υπάρχει στην αγορά. Η ερεθιστική πάβλοβα, τέλος, με κρέμα αλλά και μαστιχωτή μαρέγκα γιαουρτιού, κόκκινα φρούτα και ωραίο σιρόπι χαμομηλιού με λεβάντα είναι από τις σταθερές αξίες του «Sea spice».

Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2121054489. Τιμή: € 30-40.

Περισσότερες πληροφορίες

Sea Spice

Κύπρου 74, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.