Η «Άλλη σκάλα» σε άλλη γειτονιά

Η μουσική ταβέρνα των Καμινίων μεταφέρθηκε στην Αργυρούπολη με την ίδια αγάπη για τα ρεμπέτικα και νέο γευστικό ρεπερτόριο.

Η «Άλλη σκάλα» σε άλλη γειτονιά

Η μουσική ταβέρνα του Χρήστου Μαρκοζάνη και του Σταύρου Σιγάλα έστηνε σκηνικό γλεντιού και μέθεξης για 25 χρόνια, με ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά, φαγητό και κρασί, στην οδό Σερίφου στα Καμίνια προτού αποφασίσει να μετακομίσει σε άλλη περιοχή. Τα νέα κεφάλαια της ιστορίας της «Άλλης Σκάλας» γράφονται στην Αργυρούπολη, με την Ευαγγελία Πολέμη –γέννημα θρέμμα του μαγαζιού– στο τιμόνι. Η νέα εκδοχή που μόλις άνοιξε τις πόρτες της είναι λίγο πιο σύγχρονη, τα ίδια κάδρα όμως κρεμασμένα στους φρεσκοβαμμένους τοίχους θυμίζουν εποχές που υπήρχαν ακόμη λατερνατζήδες και λουστραδόροι και σου δίνουν την αίσθηση της συνέχειας.

Η «Άλλη σκάλα» σε άλλη γειτονιά - εικόνα 1

Ο χώρος θα ανοίγει πλέον, για πρώτη φορά, από το μεσημέρι, ενώ στην κουζίνα του βρίσκεται ο Γρηγόρης Καραγιάννης και φτιάχνει σιουφιχτά με τσιγαριαστά μανιτάρια, απάκι και μυζήθρα, χουνκιάρ μπεγεντί, κοκοράκι μεθυσμένο με βινσάντο και πανσετάκια σχάρας με πατάτες εκραζέ. Οι μουσικοί θα πάρουν τα όργανα από τον Οκτώβριο – δεν αργούν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.