«Πιπεριά» σημαίνει 16 χρόνια ψαροφαγίας στα βόρεια

Γεμάτη φρεσκάδα, αρμενίζει στην ενδοχώρα απλώνοντας κάτω από τις ριγέ τέντες της, στη δροσιά της πλακόστρωτης αυλής, τριγυρισμένη από καταπράσινες ζαρντινιέρες. 

«Πιπεριά» σημαίνει 16 χρόνια ψαροφαγίας στα βόρεια

Γεμάτη φρεσκάδα η «Πιπεριά»... αρμενίζει στην ενδοχώρα απλώνοντας κάτω από τις ριγέ τέντες της, στη δροσιά της πλακόστρωτης αυλής, ξύλινα τραπεζοκαθίσματα τριγυρισμένα από καταπράσινες ζαρντινιέρες, ενώ στη σάλα με τις μεγάλες, ανοιχτές τζαμαρίες, μια μεγάλη προθήκη γεμάτη ράφια φορτωμένα με ούζα και τσίπουρα στολίζει τον τοίχο.

«Πιπεριά» σημαίνει 16 χρόνια ψαροφαγίας στα βόρεια - εικόνα 1

Στρατηγικά πλασαρισμένη στη διασταύρωση των οδών Αγγ. Σικελιανού και Αδριανείου, κάνει θαλασσινή καριέρα με ένα μενού που συνταιριάζει όμορφα την ψαροφαγία με ελληνικό πρόσημο και τις διεθνείς γεύσεις, ενσωματώνοντας αρμονικά χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα και σύγχρονες τεχνικές.

«Πιπεριά» σημαίνει 16 χρόνια ψαροφαγίας στα βόρεια - εικόνα 2

Το μενού προτείνει πιάτα όπως ο ντάκος με νιώτικο σκοτύρι και κρίταμο, η φάβα Φενεού με τραγανό απάκι και τρουφόμελο, το χαλούμι στη σχάρα με τσάτνεϊ σύκου, το μαριναρισμένο σε μοσχολέμονο λαβράκι με καπνιστό αλάτι, το ριζότο με χτένια και αχινό. Ανάλαφρα επιδόρπια όπως το τιραμισού με κρέμα μήλο και crumble με κανέλα συμπληρώνουν ταιριαστά την εμπειρία, ενώ η φροντισμένη wine list με 30 ετικέτες προσφέρει πρόσθετη απόλαυση. Το οικείο κι ευχάριστο περιβάλλον, το πολύ καλό φαγητό με τη σύγχρονη προσέγγιση και οι φιλικές τιμές βάζουν σταθερά την «Πιπεριά» στην ατζέντα των ψαροφάγων των βορείων προαστίων για δεκάξι ολόκληρα χρόνια.

Αγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό, 2106729114,
www.piperia.com.gr,
εστιατόριο πιπεριά

Περισσότερες πληροφορίες

Πιπεριά

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.