Δυο ελληνικά ταλέντα στη 2η φάση του S.Pellegrino Young Chef

H Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, σεφ του «Pelagos Sea Side» στην Ιεράπετρα, και ο Νίκος Μαυροκώστας, sous chef του «Kastri bistro» στην Αθήνα, ετοιμάζονται για το Τελ Αβίβ.

Δυο ελληνικά ταλέντα στη 2η φάση του S.Pellegrino Young Chef

H Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, σεφ του «Pelagos Sea Side» στην Ιεράπετρα, και ο Νίκος Μαυροκώστας, sous chef του «Kastri bistro» στην Αθήνα, ετοιμάζονται για το Τελ Αβίβ.

Δυο ελληνικά ταλέντα στη 2η φάση του S.Pellegrino Young Chef - εικόνα 1
Ο Νίκος Μαυροκώστας

Μπορεί ο δρόμος για το Μεγάλο Τελικό του S.Pellegrino Young Chef 2018 να είναι ακόμα μακρύς, οι 210 σεφ που προκρίθηκαν, δέκα από καθεμία από τις είκοσι μία περιφέρειες παγκοσμίως, είναι πλέον ένα βήμα πιο κοντά. Χιλιάδες ήταν και φέτος οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από νεαρούς σεφ 90 διαφορετικών χωρών και αξιολογήθηκαν από ειδικούς του ALMA, του Παγκόσμιου Κέντρου Εκμάθησης και Εκπαίδευσης για την Ιταλική Κουζίνα. Από τη χώρα μας, στην επόμενη φάση της διεκδίκησης του τίτλου του καλύτερου νεαρού σεφ παγκοσμίως έχουν περάσει η Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, σεφ του «Pelagos Sea Side» στην Ιεράπετρα, με το πιάτο Ελλήνων γεύσεις (πέρδικα σε οινολάσπη με σάλτσα αμπέλου), και ο Νίκος Μαυροκώστας, sous chef του «Kastri bistro» στην Αθήνα, με ένα πιάτο με μεσογειακή «ψυχή», με θαλασσινά, όστρακα και αβγοτάραχο.

Δυο ελληνικά ταλέντα στη 2η φάση του S.Pellegrino Young Chef - εικόνα 2
H Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου

Οι δύο σεφ θα βρεθούν μπροστά στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, την οποία αποτελούν ο πολυβραβευμένος Νίκος Ρούσσος, σεφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου «Funky Gourmet» (δύο Χρυσοί Σκούφοι, δύο αστέρια Michelin), ο Ισραηλινός σεφ Chaim Cohen, ηγετική φυσιογνωμία στη γαστρονομική σκηνή του Ισραήλ, και ο Τούρκος Chef İsmet Saz, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «TOI Akaretler», στις 10/7 στο Τελ Αβίβ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.