Δυο ελληνικά ταλέντα στη 2η φάση του S.Pellegrino Young Chef

H Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, σεφ του «Pelagos Sea Side» στην Ιεράπετρα, και ο Νίκος Μαυροκώστας, sous chef του «Kastri bistro» στην Αθήνα, ετοιμάζονται για το Τελ Αβίβ.

Δυο ελληνικά ταλέντα στη 2η φάση του S.Pellegrino Young Chef

H Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, σεφ του «Pelagos Sea Side» στην Ιεράπετρα, και ο Νίκος Μαυροκώστας, sous chef του «Kastri bistro» στην Αθήνα, ετοιμάζονται για το Τελ Αβίβ.

Δυο ελληνικά ταλέντα στη 2η φάση του S.Pellegrino Young Chef - εικόνα 1
Ο Νίκος Μαυροκώστας

Μπορεί ο δρόμος για το Μεγάλο Τελικό του S.Pellegrino Young Chef 2018 να είναι ακόμα μακρύς, οι 210 σεφ που προκρίθηκαν, δέκα από καθεμία από τις είκοσι μία περιφέρειες παγκοσμίως, είναι πλέον ένα βήμα πιο κοντά. Χιλιάδες ήταν και φέτος οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από νεαρούς σεφ 90 διαφορετικών χωρών και αξιολογήθηκαν από ειδικούς του ALMA, του Παγκόσμιου Κέντρου Εκμάθησης και Εκπαίδευσης για την Ιταλική Κουζίνα. Από τη χώρα μας, στην επόμενη φάση της διεκδίκησης του τίτλου του καλύτερου νεαρού σεφ παγκοσμίως έχουν περάσει η Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, σεφ του «Pelagos Sea Side» στην Ιεράπετρα, με το πιάτο Ελλήνων γεύσεις (πέρδικα σε οινολάσπη με σάλτσα αμπέλου), και ο Νίκος Μαυροκώστας, sous chef του «Kastri bistro» στην Αθήνα, με ένα πιάτο με μεσογειακή «ψυχή», με θαλασσινά, όστρακα και αβγοτάραχο.

Δυο ελληνικά ταλέντα στη 2η φάση του S.Pellegrino Young Chef - εικόνα 2
H Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου

Οι δύο σεφ θα βρεθούν μπροστά στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, την οποία αποτελούν ο πολυβραβευμένος Νίκος Ρούσσος, σεφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου «Funky Gourmet» (δύο Χρυσοί Σκούφοι, δύο αστέρια Michelin), ο Ισραηλινός σεφ Chaim Cohen, ηγετική φυσιογνωμία στη γαστρονομική σκηνή του Ισραήλ, και ο Τούρκος Chef İsmet Saz, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «TOI Akaretler», στις 10/7 στο Τελ Αβίβ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.