Μια μαύρη πάπια με πράσινο κήπο

Στο«Black Duck Garden» θα βρεις καφέ, ποτό και φαγητό, ανάμεσα σε δέντρα, λουλούδια, τρεχούμενα νερά, αγάλματα και τιτιβίσματα πουλιών. Κι όλα αυτά στο κέντρο της πόλης.

Μια μαύρη πάπια με πράσινο κήπο

Ο φοίνικας που φύτεψε κάποτε η βασίλισσα Αμαλία υπάρχει ακόμη στον καταπράσινο κήπο του «Black Duck Garden». Σε αυτό το κρυμμένο διαμάντι του αθηναϊκού κέντρου πίνεις τον πρωινό σου καφέ ανάμεσα σε δέντρα και λουλούδια, τρεχούμενα νερά και αγάλματα, ακούγοντας τα τιτιβίσματα των πουλιών. Διαλέγεις από τις προτάσεις για brunch και snacking (τα σνακ σερβίρονται μέχρι τις 8 μ.μ.) και από τα μεσογειακά πιάτα των σεφ ­Γιώργου Κοκλώνη και Παναγιώτη Τζανετάκου, που ακολουθούν τις εποχές εστιάζοντας στα υλικά μικρών παραγωγών – από μια κυκλαδίτικη σαλάτα με ντοματίνια Σαντορίνης, κάππαρη, κοπανιστή Τήνου και παξιμάδι Κυθήρων σε μια ανοιχτή τυρόπιτα με φιστίκι Αιγίνης και γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας, ένα μυλοκόπι Αιτωλικού με άγρια χόρτα Μεσσηνίας και μια δροσερή λεμονάτη σάλτσα yuzu.

Μια μαύρη πάπια με πράσινο κήπο - εικόνα 1

Χαλαρώνεις με ένα ωραίο κρασί από την πλούσια λίστα που αγαπά τον ελληνικό αμπελώνα­ (οι περισσότερες ετικέτες υπάρχουν διαθέσιμες και σε ποτήρι) ή με ένα κλασικό κοκτέιλ στο χέρι, αφήνοντας την κονσόλα να σε ταξιδέψει με ’50s, jazz, swing και soul ακούσματα.

Μια μαύρη πάπια με πράσινο κήπο - εικόνα 2

Αυτός ο δραστήριος πολυχώρος με την καλλιτεχνική αύρα, που και το καλοκαίρι διοργανώνει live, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και happenings, είναι μια μικρή όαση καλού γούστου.

Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, κέντρο, 2103252396, www.blackduckgarden.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Black Duck Garden

Παπαρρηγοπούλου 5-7, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.