Ένα νέο, κομψό εστιατόριο με διεθνείς προσλαμβάνουσες και ιωδιούχα αρώματα κάνει το ντεμπούτο του στην οδό Κύπρου.
Την Τρίτη 20/6 κάνει πρεμιέρα στην οδό Κύπρου στη Γλυφάδα το «Sea Spice», ένα εντυπωσιακό θαλασσινό εστιατόριο που δημιούργησε η ομάδα του «Pere», πάντα σε συνεργασία με τον Κώστα Τσίγκα. Σε διακόσμηση του Βαγγέλη Μπόνιου, με λιτές γραμμές και καλαίσθητες μπλε λεπτομέρειες, ο καινούργιος αυτός χώρος έχει ανοιχτή κουζίνα, ενώ ένα κομμάτι του μαρμάρινου μπαρ αφιερώνεται στα ωμά, που όσο πάει αποκτούν όλο και περισσότερους πιστούς – κάπου εκεί θα δεις και τη δεξαμενή με τα οστρακοειδή. Το ρετρό σερβίρισμα κάποιων από τις προτάσεις του σεφ, όπως μια σειρά από ντιπ, ή μια παρτίδα καπνιστά και μαριναρισμένα, σε etageres, πορσελάνινα πολυεπίπεδα σκεύη δηλαδή, ακούγεται ωραία ιδέα, με μια δόση νοσταλγίας και σέρβις… άλλης εποχής.
Κατά τα άλλα, η διεθνής θαλασσινή κατεύθυνση της κουζίνας εκφράζεται με πιάτα όπως το ψητό χταπόδι με κινέζικη σάλτσα από μαύρο φασόλι σόγιας και miso, οι γυαλιστερές με «βούτυρο» από τεκίλα, φασκόμηλο, ρίγανη και λεμόνι και τα λινγκουίνι με αστακό και ψαρικά, σε ραγού από ντομάτα και χουρμά, ενώ όσον αφορά στα ψάρια, πέρα από την κλασική σχάρα, οι προτάσεις θα διαφοροποιούνται ανάλογα με το τι βρίσκουν καθημερινά στην αγορά. Η λίστα κρασιών, τέλος, αρκετά πλούσια σε επιλογές, κινείται μεταξύ διεθνούς και ελληνικού αμπελώνα. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το επισκεφτούμε. (Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2121054489)