Στο «Sea Spice» η θάλασσα έχει... πολλούς ορόφους

Ένα νέο, κομψό εστιατόριο με διεθνείς προσλαμβάνουσες και ιωδιούχα αρώματα κάνει το ντεμπούτο του στην οδό Κύπρου.

Στο «Sea Spice» η θάλασσα έχει... πολλούς ορόφους

Ένα νέο, κομψό εστιατόριο με διεθνείς προσλαμβάνουσες και ιωδιούχα αρώματα κάνει το ντεμπούτο του στην οδό Κύπρου.

Στο «Sea Spice» η θάλασσα έχει... πολλούς ορόφους - εικόνα 1

Την Τρίτη 20/6 κάνει πρεμιέρα στην οδό Κύπρου στη Γλυφάδα το «Sea Spice», ένα εντυπωσιακό θαλασσινό εστιατόριο που δημιούργησε η ομάδα του «Pere», πάντα σε συνεργασία με τον Κώστα Τσίγκα. Σε διακόσμηση του Βαγγέλη Μπόνιου, με λιτές γραμμές και καλαίσθητες μπλε λεπτομέρειες, ο καινούργιος αυτός χώρος έχει ανοιχτή κουζίνα, ενώ ένα κομμάτι του μαρμάρινου μπαρ αφιερώνεται στα ωμά, που όσο πάει αποκτούν όλο και περισσότερους πιστούς – κάπου εκεί θα δεις και τη δεξαμενή με τα οστρακοειδή. Το ρετρό σερβίρισμα κάποιων από τις προτάσεις του σεφ, όπως μια σειρά από ντιπ, ή μια παρτίδα καπνιστά και μαριναρισμένα, σε etageres, πορσελάνινα πολυεπίπεδα σκεύη δηλαδή, ακούγεται ωραία ιδέα, με μια δόση νοσταλγίας και σέρβις… άλλης εποχής.

Στο «Sea Spice» η θάλασσα έχει... πολλούς ορόφους - εικόνα 2

Κατά τα άλλα, η διεθνής θαλασσινή κατεύθυνση της κουζίνας εκφράζεται με πιάτα όπως το ψητό χταπόδι με κινέζικη σάλτσα από μαύρο φασόλι σόγιας και miso, οι γυαλιστερές με «βούτυρο» από τεκίλα, φασκόμηλο, ρίγανη και λεμόνι και τα λινγκουίνι με αστακό και ψαρικά, σε ραγού από ντομάτα και χουρμά, ενώ όσον αφορά στα ψάρια, πέρα από την κλασική σχάρα, οι προτάσεις θα διαφοροποιούνται ανάλογα με το τι βρίσκουν καθημερινά στην αγορά. Η λίστα κρασιών, τέλος, αρκετά πλούσια σε επιλογές, κινείται μεταξύ διεθνούς και ελληνικού αμπελώνα. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το επισκεφτούμε. (Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2121054489)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.