Στο «Sea Spice» η θάλασσα έχει... πολλούς ορόφους

Ένα νέο, κομψό εστιατόριο με διεθνείς προσλαμβάνουσες και ιωδιούχα αρώματα κάνει το ντεμπούτο του στην οδό Κύπρου.

Στο «Sea Spice» η θάλασσα έχει... πολλούς ορόφους

Ένα νέο, κομψό εστιατόριο με διεθνείς προσλαμβάνουσες και ιωδιούχα αρώματα κάνει το ντεμπούτο του στην οδό Κύπρου.

Στο «Sea Spice» η θάλασσα έχει... πολλούς ορόφους - εικόνα 1

Την Τρίτη 20/6 κάνει πρεμιέρα στην οδό Κύπρου στη Γλυφάδα το «Sea Spice», ένα εντυπωσιακό θαλασσινό εστιατόριο που δημιούργησε η ομάδα του «Pere», πάντα σε συνεργασία με τον Κώστα Τσίγκα. Σε διακόσμηση του Βαγγέλη Μπόνιου, με λιτές γραμμές και καλαίσθητες μπλε λεπτομέρειες, ο καινούργιος αυτός χώρος έχει ανοιχτή κουζίνα, ενώ ένα κομμάτι του μαρμάρινου μπαρ αφιερώνεται στα ωμά, που όσο πάει αποκτούν όλο και περισσότερους πιστούς – κάπου εκεί θα δεις και τη δεξαμενή με τα οστρακοειδή. Το ρετρό σερβίρισμα κάποιων από τις προτάσεις του σεφ, όπως μια σειρά από ντιπ, ή μια παρτίδα καπνιστά και μαριναρισμένα, σε etageres, πορσελάνινα πολυεπίπεδα σκεύη δηλαδή, ακούγεται ωραία ιδέα, με μια δόση νοσταλγίας και σέρβις… άλλης εποχής.

Στο «Sea Spice» η θάλασσα έχει... πολλούς ορόφους - εικόνα 2

Κατά τα άλλα, η διεθνής θαλασσινή κατεύθυνση της κουζίνας εκφράζεται με πιάτα όπως το ψητό χταπόδι με κινέζικη σάλτσα από μαύρο φασόλι σόγιας και miso, οι γυαλιστερές με «βούτυρο» από τεκίλα, φασκόμηλο, ρίγανη και λεμόνι και τα λινγκουίνι με αστακό και ψαρικά, σε ραγού από ντομάτα και χουρμά, ενώ όσον αφορά στα ψάρια, πέρα από την κλασική σχάρα, οι προτάσεις θα διαφοροποιούνται ανάλογα με το τι βρίσκουν καθημερινά στην αγορά. Η λίστα κρασιών, τέλος, αρκετά πλούσια σε επιλογές, κινείται μεταξύ διεθνούς και ελληνικού αμπελώνα. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το επισκεφτούμε. (Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2121054489)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".