Οδηγός Εστιατορίων

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα

Από πέρυσι που το δημοφιλές γευστικό χάπενινγκ του «αθηνοράματος» και της Τράπεζας Πειραιώς επεκτάθηκε σε όλη την ελληνική επικράτεια, ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό. Δείτε τις εντυπώσεις από τη φετινή διοργάνωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα

Από πέρυσι που το δημοφιλές γευστικό χάπενινγκ του «αθηνοράματος» και της Τράπεζας Πειραιώς επεκτάθηκε σε όλη την ελληνική επικράτεια, ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό. Δείτε τις εντυπώσεις από τη φετινή διοργάνωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 1
«Σελήνη», Σαντορίνη

Είναι η δεύτερη χρονιά που οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας απλώνονται στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια εκτός Αθηνών και η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ θερμή. Ταξιδιώτες από την πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις αλλά και ξένοι τουρίστες χαίρονται αυτήν την ευκαιρία ιδιαίτερα προσιτής απόλαυσης υψηλής γαστρονομίας.

Αρκετοί μάλιστα, με αφορμή την κράτηση στα βραβευμένα εστιατόρια, επιδίδονται σε… ασκήσεις γαστρονομικού τουρισμού, σχεδιάζοντας νόστιμα τριήμερα αφού σε πολλές περιπτώσεις (Μύκονο, Κέρκυρα, Σκιάθο, Κρήτη, Σαντορίνη κ.α.) το χάπενινγκ διεξάγεται Παρασκευές και Σάββατα. Πολλοί είναι και οι ντόπιοι σε νησιά και άλλα μέρη της περιφέρειας που απόλαυσαν την εμπειρία της προσιτής γαστρονομίας και η αίσθηση που μας μεταφέρεται μόνο με μία λέξη μπορεί να περιγραφεί: ενθουσιασμός!

Η Γεωργία Τσάρα, διευθύντρια και σομελιέ της «Σελήνης» στη Σαντορίνη, επιβεβαιώνει αυτή την αίσθηση λέγοντάς μου: «Φεύγουν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι στο τέλος της βραδιάς, έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Οι άνθρωποι που μένουν στη Σαντορίνη, μάλιστα, μας λένε ότι θέλουν να την επαναλάβουν». Τα πιάτα που άρεσαν ιδιαίτερα στο μενού του εστιατορίου ήταν το λαβράκι με πράσο κονφί, πουρέ αμπελόφυλλου, αβγολέμονο αφροξυλιάς και το κατσικάκι με μελιτζάνα, ελιά, τσάτνεϊ κάππαρης, και μαύρο σκόρδο.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του «Κουκούμαβλου» Νίκος Πουλιάσης, η ενέργεια τόνωσε την κοινωνικότητα και προσέφερε νέες γαστρονομικές εμπειρίες σε όσους την απόλαυσαν.

Ο Κώστας Κανακάρης, ιδιοκτήτης της θαλασσινής «Μαρίνας» στην Ποτείδαια Χαλκιδικής, έμεινε άναυδος όταν του τηλεφώνησε ένας κύριος από τη Μεσσηνία και του είπε: «Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και έχω ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα για το εστιατόριό σας, μπορώ να έρθω;».

Οι σέφ μας είπαν

Νίκος Πουλιάσης, «Κουκούμαβλος» (Σαντορίνη)

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 2

«Πολύς κόσμος ήθελε να έρθει για να νιώσει τη γευστική περιπέτεια του εστιατορίου μας, αλλά η κρίση τον εμπόδιζε. Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας του έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την επιθυμία του και ήταν ευχαριστημένοι και συγκινημένοι στο τέλος της βραδιάς».

Σταμάτης Μαρμαρινός, «On the Verandah» (ξεν. «Poseidonion», Σπέτσες)

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 3

«Είναι πολύ πετυχημένη η εκδήλωση, εμείς την προωθήσαμε πολύ στο ξενοδοχείο και ο κόσμος ανταποκρίθηκε θεαματικά. Έχουμε τουλάχιστον 50% περισσότερες κρατήσεις από πέρυσι, και έρχονται αρκετοί και από τα καλά ξενοδοχεία στο Πόρτο Χέλι. Στο μενού μας μεγάλη επιτυχία κάνει η «Τραγανή Σπετσιώτα».

Δημήτρης Παμπόρης, «Treehouse» και «Bubo» (ξεν. «Ekies», Χαλκιδική)

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 4

«Χτύπαγαν ώρες τα τηλέφωνα για κρατήσεις και οι θέσεις γέμισαν. Είναι πολύ καλή πρωτοβουλία και ο κόσμος ανταποκρίνεται. Στο “Treehouse” ξεχώρισε στις προτιμήσεις ο αγιορείτικος μπακαλιάρος με κρεμμύδια γιαχνί, πουρέ δαμάσκηνο και κρεμμυδόζουμο και στο “Bubo” εντυπωσίασε το καπνιστό χέλι με παγωτό αβγολέμονο».

Η γιορτή συνεχίζεται ως τις 21/6 και εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για να κάνετε κι εσείς τις κρατήσεις σας. Πληρώνοντας μάλιστα με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, παίρνετε μέρος σε διαγωνισμό με πλούσια δώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αλυκές

Στο καινούργιο ψαροφαγικό στέκι του Παλαιού Φαλήρου συνεχίζεται η ιστορία της "Μπουγιαμπές", με τα κλασικά να νικούν στα σημεία τα σύγχρονα πιάτα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/06/2022

Τι νέα (εστιατόρια) απ’ τα νησιά;

Σαλπάρουμε, λοιπόν, με το πρώτο μέρος του αναλυτικού μας ρεπορτάζ για Σαντορίνη, Ίο, Τήνο, Σίφνο και Σάμο.

Κριτική: "Over Water" & "Tomata" - Χαλκιδική

Στο "Sani Resort" της Χαλκιδικής, ένα από τα πιο δημοφιλή και γκουρμέ θέρετρα της χώρας, υπάρχουν, μεταξύ άλλων, δύο πολύ καλά ρεστοράν που γεμίζουν τις διακοπές σας με δυνατές εμπειρίες γεύσης.

Η βιώσιμη θαλασσινή γαστρονομία στο μενού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2022

Φέτος ο θεσμός των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας αφουγκράστηκε με προσοχή ένα μεγάλο παγκόσμιο οικολογικό πρόβλημα, την υπεραλίευση των θαλασσών, και πήρε την πρωτοβουλία να παρουσιάσει στην τελετή απονομής τους μια υψηλή θαλασσινή γαστρονομία που ακολουθεί τους κανόνες της αειφορίας.

Jerár

Μπιστρονομία off Broadway από τον Χάρη Νικολούζο, σε μια άγνωστη πλευρά της Δάφνης. Τραπέζια σε ατμοσφαιρικό πεζόδρομο και ωραίες ιδέες που χρειάζονται κοντράστ και εντάσεις για να ανθίσουν.

Στη ''Σουρτούκω'' για μεζέδες της παρέας που γυρίζουν την Ελλάδα

Μια αυλή που γεμίζει με μυρωδιές από γνώριμες και παραλλαγμένες συνταγές.

"Taverna Estia": Διάστερο ταξίδι υψηλής γαστρονομίας στη Νάπολη

Τα αδέλφια Sposito μας μαθαίνουν μοναδικές, ισορροπημένες γεύσεις και αρώματα του τόπου τους .