Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα

Από πέρυσι που το δημοφιλές γευστικό χάπενινγκ του «αθηνοράματος» και της Τράπεζας Πειραιώς επεκτάθηκε σε όλη την ελληνική επικράτεια, ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό. Δείτε τις εντυπώσεις από τη φετινή διοργάνωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα

Από πέρυσι που το δημοφιλές γευστικό χάπενινγκ του «αθηνοράματος» και της Τράπεζας Πειραιώς επεκτάθηκε σε όλη την ελληνική επικράτεια, ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό. Δείτε τις εντυπώσεις από τη φετινή διοργάνωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 1
«Σελήνη», Σαντορίνη

Είναι η δεύτερη χρονιά που οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας απλώνονται στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια εκτός Αθηνών και η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ θερμή. Ταξιδιώτες από την πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις αλλά και ξένοι τουρίστες χαίρονται αυτήν την ευκαιρία ιδιαίτερα προσιτής απόλαυσης υψηλής γαστρονομίας.

Αρκετοί μάλιστα, με αφορμή την κράτηση στα βραβευμένα εστιατόρια, επιδίδονται σε… ασκήσεις γαστρονομικού τουρισμού, σχεδιάζοντας νόστιμα τριήμερα αφού σε πολλές περιπτώσεις (Μύκονο, Κέρκυρα, Σκιάθο, Κρήτη, Σαντορίνη κ.α.) το χάπενινγκ διεξάγεται Παρασκευές και Σάββατα. Πολλοί είναι και οι ντόπιοι σε νησιά και άλλα μέρη της περιφέρειας που απόλαυσαν την εμπειρία της προσιτής γαστρονομίας και η αίσθηση που μας μεταφέρεται μόνο με μία λέξη μπορεί να περιγραφεί: ενθουσιασμός!

Η Γεωργία Τσάρα, διευθύντρια και σομελιέ της «Σελήνης» στη Σαντορίνη, επιβεβαιώνει αυτή την αίσθηση λέγοντάς μου: «Φεύγουν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι στο τέλος της βραδιάς, έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Οι άνθρωποι που μένουν στη Σαντορίνη, μάλιστα, μας λένε ότι θέλουν να την επαναλάβουν». Τα πιάτα που άρεσαν ιδιαίτερα στο μενού του εστιατορίου ήταν το λαβράκι με πράσο κονφί, πουρέ αμπελόφυλλου, αβγολέμονο αφροξυλιάς και το κατσικάκι με μελιτζάνα, ελιά, τσάτνεϊ κάππαρης, και μαύρο σκόρδο.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του «Κουκούμαβλου» Νίκος Πουλιάσης, η ενέργεια τόνωσε την κοινωνικότητα και προσέφερε νέες γαστρονομικές εμπειρίες σε όσους την απόλαυσαν.

Ο Κώστας Κανακάρης, ιδιοκτήτης της θαλασσινής «Μαρίνας» στην Ποτείδαια Χαλκιδικής, έμεινε άναυδος όταν του τηλεφώνησε ένας κύριος από τη Μεσσηνία και του είπε: «Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και έχω ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα για το εστιατόριό σας, μπορώ να έρθω;».

Οι σέφ μας είπαν

Νίκος Πουλιάσης, «Κουκούμαβλος» (Σαντορίνη)

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 2

«Πολύς κόσμος ήθελε να έρθει για να νιώσει τη γευστική περιπέτεια του εστιατορίου μας, αλλά η κρίση τον εμπόδιζε. Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας του έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την επιθυμία του και ήταν ευχαριστημένοι και συγκινημένοι στο τέλος της βραδιάς».

Σταμάτης Μαρμαρινός, «On the Verandah» (ξεν. «Poseidonion», Σπέτσες)

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 3

«Είναι πολύ πετυχημένη η εκδήλωση, εμείς την προωθήσαμε πολύ στο ξενοδοχείο και ο κόσμος ανταποκρίθηκε θεαματικά. Έχουμε τουλάχιστον 50% περισσότερες κρατήσεις από πέρυσι, και έρχονται αρκετοί και από τα καλά ξενοδοχεία στο Πόρτο Χέλι. Στο μενού μας μεγάλη επιτυχία κάνει η «Τραγανή Σπετσιώτα».

Δημήτρης Παμπόρης, «Treehouse» και «Bubo» (ξεν. «Ekies», Χαλκιδική)

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017 κάνουν σουξέ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 4

«Χτύπαγαν ώρες τα τηλέφωνα για κρατήσεις και οι θέσεις γέμισαν. Είναι πολύ καλή πρωτοβουλία και ο κόσμος ανταποκρίνεται. Στο “Treehouse” ξεχώρισε στις προτιμήσεις ο αγιορείτικος μπακαλιάρος με κρεμμύδια γιαχνί, πουρέ δαμάσκηνο και κρεμμυδόζουμο και στο “Bubo” εντυπωσίασε το καπνιστό χέλι με παγωτό αβγολέμονο».

Η γιορτή συνεχίζεται ως τις 21/6 και εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για να κάνετε κι εσείς τις κρατήσεις σας. Πληρώνοντας μάλιστα με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, παίρνετε μέρος σε διαγωνισμό με πλούσια δώρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.