Μα «Sober» το «Φουάρ»;

Το γνωστό bar-restaurant αφήνει για λίγο το νεοκλασικό δίπλα στη Μητροπόλεως και πιάνει καλοκαιρινό πόστο στην πλατεία Αβησσυνίας.

Μα «Sober» το «Φουάρ»;

Το γνωστό bar-restaurant αφήνει για λίγο το νεοκλασικό στη Μητροπόλεως και πιάνει καλοκαιρινό πόστο στην πλατεία Αβησσυνίας.

Μα «Sober» το «Φουάρ»; - εικόνα 1

Mετακομίζει αυτές τις μέρες το «Φουάρ» του Χρήστου Πότσιου και του Αλέξανδρου Κελτσόπουλου. Θα ξεκαλοκαιριάσει στην πολύ όμορφη πλατεία Αβησσυνίας, ανάμεσα στα παλαιοπωλεία, στο ίδιο σημείο όπου κάποτε το «Inoteka» ξημέρωνε με progressive και house. Το αστικό... εξοχικό του γνωστού bar-restaurant είναι πιο μεγάλο από τον προηγούμενο ένοικο, μια που έχει πιάσει και τον διπλανό χώρο, και ακούει στο όνομα «Sober». Μην φανταστείτε ότι θα πίνει πορτοκαλάδες. Το μπαρ έχει πιάσει πόστο στο βιομηχανικά «ντυμένο» εσωτερικό με το παλιό μωσαϊκό κι έχει σκοπό να κρατάει μέχρις αργά, με τα ποτά και τα κοκτέιλ του –και τις αλά «Φουάρ» μουσικές του–, ενώ στους εξωτερικά τραπέζια πάγκους, σε χαλαρό mode, κάτω από τα πλατάνια, θα σερβίρονται τα αγαπημένα της κουζίνας (βλ. noodles, διάφoρα κάρι και άλλα ασιατικά), αλλά και τρία μπέργκερ και κάποιες υγιεινές επιλογές, που καλύπτουν και τις ανάγκες ενός ελαφρού lunch, μια που την Παρασκευή, το Σαββάτο και την Κυριακή θα είναι ανοικτό από το μεσημέρι. Αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 7/6.

Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, 2103316539.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;