Μα «Sober» το «Φουάρ»;

Το γνωστό bar-restaurant αφήνει για λίγο το νεοκλασικό δίπλα στη Μητροπόλεως και πιάνει καλοκαιρινό πόστο στην πλατεία Αβησσυνίας.

Μα «Sober» το «Φουάρ»;

Το γνωστό bar-restaurant αφήνει για λίγο το νεοκλασικό στη Μητροπόλεως και πιάνει καλοκαιρινό πόστο στην πλατεία Αβησσυνίας.

Μα «Sober» το «Φουάρ»; - εικόνα 1

Mετακομίζει αυτές τις μέρες το «Φουάρ» του Χρήστου Πότσιου και του Αλέξανδρου Κελτσόπουλου. Θα ξεκαλοκαιριάσει στην πολύ όμορφη πλατεία Αβησσυνίας, ανάμεσα στα παλαιοπωλεία, στο ίδιο σημείο όπου κάποτε το «Inoteka» ξημέρωνε με progressive και house. Το αστικό... εξοχικό του γνωστού bar-restaurant είναι πιο μεγάλο από τον προηγούμενο ένοικο, μια που έχει πιάσει και τον διπλανό χώρο, και ακούει στο όνομα «Sober». Μην φανταστείτε ότι θα πίνει πορτοκαλάδες. Το μπαρ έχει πιάσει πόστο στο βιομηχανικά «ντυμένο» εσωτερικό με το παλιό μωσαϊκό κι έχει σκοπό να κρατάει μέχρις αργά, με τα ποτά και τα κοκτέιλ του –και τις αλά «Φουάρ» μουσικές του–, ενώ στους εξωτερικά τραπέζια πάγκους, σε χαλαρό mode, κάτω από τα πλατάνια, θα σερβίρονται τα αγαπημένα της κουζίνας (βλ. noodles, διάφoρα κάρι και άλλα ασιατικά), αλλά και τρία μπέργκερ και κάποιες υγιεινές επιλογές, που καλύπτουν και τις ανάγκες ενός ελαφρού lunch, μια που την Παρασκευή, το Σαββάτο και την Κυριακή θα είναι ανοικτό από το μεσημέρι. Αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 7/6.

Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, 2103316539.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.