Αυτή η βασίλισσα... ξεπόρτισε

Το «Θα σε κάνω βασίλισσα» στήνει την αυλή του πάνω στην Ιερά Οδό, ανοίγει δροσερά κρασιά και φτιάχνει για πρώτη φορά κοκτέιλ.

Αυτή η βασίλισσα... ξεπόρτισε

Το «Θα σε κάνω βασίλισσα» στήνει την αυλή του πάνω στην Ιερά Οδό, ανοίγει δροσερά κρασιά και φτιάχνει για πρώτη φορά κοκτέιλ.

Αυτή η βασίλισσα... ξεπόρτισε - εικόνα 1

«Θα σε κάνω βασίλισσα», αλλά έξω. Ύστερα από μια πρώτη σύντομη πρόβα το περασμένο καλοκαίρι, το wine & whisky bar του Βοτανικού ξαναστήνει al fresco οινοφιλικό «σκηνικό» πάνω στην Ιερά Οδό. Στα μουσικά σουλάτσα τους τα φυσικά όργανα, οι μεγάλες ορχήστρες, η τζαζ και η μπόσα νόβα της εκλεκτικής κονσόλας διασταυρώνονται με τους ήχους του δρόμου. Δίπλα στα κρασιά της συλλογής του Δημήτρη Λίτινα, που κινούνται σε δροσερό, λιγότερο αυστηρό τέμπο, εμφανίζεται και μια σανγκρία με Beaujolais, Chambord, χυμό κράνμπερι και πορτοκάλι.

Το μπαρ βγάζει για πρώτη φορά κοκτέιλ (με βάση το δίπολο σήμα κατατεθέν του μαγαζιού κρασί-ουίσκι), στην κουζίνα ο Δαμιανός Σιδηροκανέλλης βάζει ραντίκιο από το Τρεβίζο στο γκριλ, φτιάχνει ριζότο και ταλιάτα τόνου αλά σιτσιλιάνα, κι η «Βασίλισσα» μετά το περίφημο γλυκό ab fab αλά Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι, πίνει μερικά ποτά ακόμη, αποσύρεται στα ενδότερα και ξαναβγαίνει την επομένη. Η on the road «αυλή της» στήνεται και ξεστήνεται κάθε μέρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.