Τρία νέα σενάρια με γεύση καλοκαιριού και οι πρωταγωνιστές τους

Το «ΑthensWas» αποκαλύπτει το νέο του γαστρονομικό πρόσωπο, το «Nikkei» βγαίνει εις τους κήπους και το «Barrio» ετοιμάζεται για street food περιπέτειες.

Τρία νέα σενάρια με γεύση καλοκαιριού και οι πρωταγωνιστές τους

Το «ΑthensWas» αποκαλύπτει το νέο του γαστρονομικό πρόσωπο, το «Nikkei» βγαίνει εις τους κήπους και το «Barrio» ετοιμάζεται για street food περιπέτειες.

Τρία νέα σενάρια με γεύση καλοκαιριού και οι πρωταγωνιστές τους - εικόνα 1
Ο Θοδωρής Παπανικολάου πιάνει Ακρόπολη

Sense Fine Dining Restaurant: Πρεμιέρα με Παπανικολάου
Δυναμικά μπαίνει το καλοκαίρι στο «AthensWas». Το κομψό ξενοδοχείο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αποκαλύπτει την Παρασκευή 26/5 το καινούργιο εστιατόριο «Sense Fine Dining Restaurant» στο rooftop του με σεφ τον Θοδωρή Παπανικολάου, o οποίος μετά την εξαιρετική δουλειά του στη «Σελήνη» στη Σαντορίνη (Χρυσός Σκούφος 2017), κάνει και επίσημα το επόμενό του βήμα. Ο χώρος κρατά το χαρακτήρα που του έχει κεντήσει ο Σταύρος Παπαγιάννης του Stage Design Office –μια συνομιλία του μοντέρνου με το αρχαίο κάλλος– έχει, όμως, αλλάξει ελαφρώς διαρρύθμιση. Η κουζίνα είναι πλέον ανοιχτή και, με έναν από τους πιο χαρισματικούς σεφ της γενιάς του στο τιμόνι, ανεβάζει τον δημιουργικό πήχη συνδυάζοντας ένα από τα πιο όμορφα πλάνα της Ακρόπολης με μια εξελιγμένη ελληνική κουζίνα με έντονο προσωπικό στοιχείο, που βλέπει τις κλασικές συνταγές της παράδοσης με σύγχρονη, παιχνιδιάρικη ματιά.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Πλάκα, 2109200240

Τρία νέα σενάρια με γεύση καλοκαιριού και οι πρωταγωνιστές τους - εικόνα 2
Ο σεφ του «Nikkei» Θάνος Στασινός

«Nikkei»: Tα ceviche βγαίνουν έξω
Kάπου γύρω στις 24 με 26/5 θα δούμε το «Nikkei», που για πρώτη φορά φέτος έχει καλοκαιρινή βερσιόν, σε πρώτη open air προβολή στην πλατεία Δεξαμενής, στο γνωστό κήπο που βρίσκαμε άλλοτε το «Frame», κάτω από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus». Έντονα χρώματα, πλεκτά και αρκετό ξύλο θα δίνουν τον τόνο και στη θερινή κατοικία του δημοφιλούς εστιατορίου. Το ιαπωνο-περουβιανό μενού του Θάνου Στασινού, οπλισμένο με περισσότερο sushi, πάντα σε nikkei στιλ, και με μια μεγαλύτερη κολεξιόν... ωμοτήτων, θα σερβίρεται εκτός από το κάτω, πιο εστιατορικό επίπεδο, και στο επάνω lounge κομμάτι με τους καναπέδες, τα ψηλά τραπέζια και το μεγάλο μπαρ όπου θα μπορείς να καθίσεις και μόνο για ποτό – ο Σπύρος Κερκύρας και η Μαίρη Ταλαιπώρου έχουν νέα συναρπαστικά κοκτέιλ στη φαρέτρα τους.

Δεινοκράτους 1, Κολωνάκι, 2107239366

Τρία νέα σενάρια με γεύση καλοκαιριού και οι πρωταγωνιστές τους - εικόνα 3
O Βασίλης Κυρίτσης (αριστερά) και ο Τάσος Μαντής

«Βarrio»: Πάνω στην ταράτσα, κάτω στον Πειραιά
Το «Βarrio» έχει «ενεργοποιήσει» την πολύ όμορφη ταράτσα του και χαζεύει χωρίς ενδιάμεσο τζάμι τα φωτισμένα φουγάρα της Τεχνόπολης, τα κοκτέιλ –σε επιμέλεια του Βασίλη Κυρίτση– πάνε κι έρχονται παρέα με ένα καινούργιο σερί ελληνο-μεσογειακών πιάτων με την υπογραφή του Τάσου Μαντή (σεφ του χρυσοσκουφάτου «Ηytra»). Ανάμεσά τους καλαμάρι σοτέ με κους κους, κρίταμο και κόκκινη ρόκα, πτισάνη με μανιτάρια εποχής και ξινοτύρι Νάξου, ραβιόλι με μοσχαρίσια ουρά και καπνιστή μελιτζάνα κι ένα bao bun με σπεντζοφάι από λουκάνικο μαύρου χοίρου και τηγανητό κρεμμύδι που… αποκαλύπτει και την άφιξη του αδελφού «Barriο@street» στον Πειραιά. Εκεί ο σεφ θα μας δείξει στις αρχές του Ιουνίου τη street food πλευρά του: η δική του ματιά πάνω στα ασιατικά ψωμάκια ατμού που αυξάνονται και πληθύνονται στην πόλη θα έχουν για παρτενέρ raclette με baby πατάτες και δροσερές καλοκαιρινές σούπες.

Τριπτολέμου 10 & Ευμολπιδών 24, Γκάζι, 2103477379

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".