
Το «ΑthensWas» αποκαλύπτει το νέο του γαστρονομικό πρόσωπο, το «Nikkei» βγαίνει εις τους κήπους και το «Barrio» ετοιμάζεται για street food περιπέτειες.

Sense Fine Dining Restaurant: Πρεμιέρα με Παπανικολάου
Δυναμικά μπαίνει το καλοκαίρι στο «AthensWas». Το κομψό ξενοδοχείο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αποκαλύπτει την Παρασκευή 26/5 το καινούργιο εστιατόριο «Sense Fine Dining Restaurant» στο rooftop του με σεφ τον Θοδωρή Παπανικολάου, o οποίος μετά την εξαιρετική δουλειά του στη «Σελήνη» στη Σαντορίνη (Χρυσός Σκούφος 2017), κάνει και επίσημα το επόμενό του βήμα. Ο χώρος κρατά το χαρακτήρα που του έχει κεντήσει ο Σταύρος Παπαγιάννης του Stage Design Office –μια συνομιλία του μοντέρνου με το αρχαίο κάλλος– έχει, όμως, αλλάξει ελαφρώς διαρρύθμιση. Η κουζίνα είναι πλέον ανοιχτή και, με έναν από τους πιο χαρισματικούς σεφ της γενιάς του στο τιμόνι, ανεβάζει τον δημιουργικό πήχη συνδυάζοντας ένα από τα πιο όμορφα πλάνα της Ακρόπολης με μια εξελιγμένη ελληνική κουζίνα με έντονο προσωπικό στοιχείο, που βλέπει τις κλασικές συνταγές της παράδοσης με σύγχρονη, παιχνιδιάρικη ματιά.
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Πλάκα, 2109200240

«Nikkei»: Tα ceviche βγαίνουν έξω
Kάπου γύρω στις 24 με 26/5 θα δούμε το «Nikkei», που για πρώτη φορά φέτος έχει καλοκαιρινή βερσιόν, σε πρώτη open air προβολή στην πλατεία Δεξαμενής, στο γνωστό κήπο που βρίσκαμε άλλοτε το «Frame», κάτω από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus». Έντονα χρώματα, πλεκτά και αρκετό ξύλο θα δίνουν τον τόνο και στη θερινή κατοικία του δημοφιλούς εστιατορίου. Το ιαπωνο-περουβιανό μενού του Θάνου Στασινού, οπλισμένο με περισσότερο sushi, πάντα σε nikkei στιλ, και με μια μεγαλύτερη κολεξιόν... ωμοτήτων, θα σερβίρεται εκτός από το κάτω, πιο εστιατορικό επίπεδο, και στο επάνω lounge κομμάτι με τους καναπέδες, τα ψηλά τραπέζια και το μεγάλο μπαρ όπου θα μπορείς να καθίσεις και μόνο για ποτό – ο Σπύρος Κερκύρας και η Μαίρη Ταλαιπώρου έχουν νέα συναρπαστικά κοκτέιλ στη φαρέτρα τους.
Δεινοκράτους 1, Κολωνάκι, 2107239366

«Βarrio»: Πάνω στην ταράτσα, κάτω στον Πειραιά
Το «Βarrio» έχει «ενεργοποιήσει» την πολύ όμορφη ταράτσα του και χαζεύει χωρίς ενδιάμεσο τζάμι τα φωτισμένα φουγάρα της Τεχνόπολης, τα κοκτέιλ –σε επιμέλεια του Βασίλη Κυρίτση– πάνε κι έρχονται παρέα με ένα καινούργιο σερί ελληνο-μεσογειακών πιάτων με την υπογραφή του Τάσου Μαντή (σεφ του χρυσοσκουφάτου «Ηytra»). Ανάμεσά τους καλαμάρι σοτέ με κους κους, κρίταμο και κόκκινη ρόκα, πτισάνη με μανιτάρια εποχής και ξινοτύρι Νάξου, ραβιόλι με μοσχαρίσια ουρά και καπνιστή μελιτζάνα κι ένα bao bun με σπεντζοφάι από λουκάνικο μαύρου χοίρου και τηγανητό κρεμμύδι που… αποκαλύπτει και την άφιξη του αδελφού «Barriο@street» στον Πειραιά. Εκεί ο σεφ θα μας δείξει στις αρχές του Ιουνίου τη street food πλευρά του: η δική του ματιά πάνω στα ασιατικά ψωμάκια ατμού που αυξάνονται και πληθύνονται στην πόλη θα έχουν για παρτενέρ raclette με baby πατάτες και δροσερές καλοκαιρινές σούπες.
Τριπτολέμου 10 & Ευμολπιδών 24, Γκάζι, 2103477379