Το κρέας έχει το «Steak-I» του

Σύγχρονη συνταγή κρεατοφαγίας με casual και πιο σοφιστικές προτάσεις σε έναν καινούργιο χώρο στην Αγία Παρασκευή.

Το κρέας έχει το «Steak-I» του

Σύγχρονη συνταγή κρεατοφαγίας με casual και πιο σοφιστικές προτάσεις σε έναν καινούργιο χώρο στην Αγία Παρασκευή.

Το κρέας έχει το «Steak-I» του - εικόνα 1

Αν κάποιος πίστευε ότι η Αγία Παρασκευή δεν έχει ένα σοβαρό κρεατοφαγικό στέκι, είναι καιρός να αλλάξει γνώμη. Με μόλις λίγους μήνες στην πλάτη του, το «Steak-I» δείχνει ενήλικο κι έτοιμο να καλύψει το κενό. Ο Κωνσταντίνος Ρωμανάκης, ιδιοκτήτης και ψυχή του κρητικού στεκιού «Τα Ρωμανάκια», έκανε το απαραίτητο βήμα για να μπορούν οι κάτοικοι της γειτονιάς αλλά και των γύρω περιοχών να απολαμβάνουν κρέας σε σύγχρονη εκδοχή από ράτσα με χρυσόβουλο, ιδιαίτερα περιποιημένη, σε φούρνο Josper. Ο χώρος είναι απλός: πρόκειται για μια βεράντα, προφυλαγμένη και ζεστή για τις χειμωνιάτικες ημέρες και όαση δροσιάς για το καλοκαίρι, με ένα καταπράσινο παρκάκι μπροστά της. Το «Steak-I» δια­θέτει κι ενδιαφέρουσα μπάρα, δεν δοκίμασα όμως κάποιο κοκτέιλ για να έχω γνώμη.

Σε επίπεδο φαγητού, εκτός από τα κλασικά ορεκτικά και τα Angus beef, ο κατάλογος προτείνει και μια συλλογή μπέργκερ, γεγονός που κάνει το χώρο πιο casual και οικονομικά πιο προσιτό. Από τα ορεκτικά, τώρα, οι γεμιστές με κιμά τυροκροκέτες, παρά τη μικρή περιεκτικότητά τους σε κιμά, είναι ενδιαφέρουσες και τα ζυμαρικά με κρέμα τσένταρ ακόμη περισσότερο, με το κοχυλάκι να είναι al dente και την κρέμα να έχει καλή αίσθηση τυριού. Ανάλογο είναι και το ενδιαφέρον των μπέργκερ, που χαρακτηρίζονται από καλή ποιότητα και σωστό ψήσιμο κρέατος. Σε πιο σοφιστικέ επίπεδο, τόσο η ελληνικής προέλευσης μπριζόλα όσο και το διάφραγμα Angus είναι τρυφερά, με καλή αίσθηση κρέατος και χωρίς υπερβολική λιπαρότητα, που μασκάρει το κύριο στοιχείο του πιάτου. Συμπερασματικά το «Steak-I» είναι μια καλή και μάλλον οικονομική πρόταση που καλύπτει ένα κενό στην Αγία Παρασκευή.

Πλ. Κοραή 5, Αγία Παρασκευή, 2130370700. Τιμή: € 22-30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.