Kύματα… sushi στη Γλυφάδα

Ιαπωνικές γεύσεις και αισθητική σε ένα νέο, μοντέρνο εστιατόριο που αγαπά ιδιαίτερα τα temaki. Το όνομά αυτού, «Nami Sushi».

Kύματα… sushi στη Γλυφάδα

Ιαπωνικές γεύσεις και αισθητική σε ένα νέο, μοντέρνο εστιατόριο που αγαπά ιδιαίτερα τα temaki. Το όνομά αυτού, «Nami Sushi».

Kύματα… sushi στη Γλυφάδα - εικόνα 1

Έχει τσιμεντένιους τοίχους και ξύλο κέδρου, βαρέλια σάκε, ανάγλυφα ιδεογράμματα και κυματιστά φωτιστικά από χαρτί που πηγαίνουν με τα νερά του ονόματος –«Nami» σημαίνει «κύμα». Το νέο μινιμαλιστικό εστιατόριο της Γλυφάδας συνδυάζει στο μενού maki, αρκετές επιλογές σε temaki, sashimi, nigiri και usuzukuri (λεπτοκομμένο sashimi, σαν απωανατολίτικο καρπάτσιο) με ζεστά πιάτα, όπως ο τόνος με soba noodles και λαχανικά, το χοιρινό tonkatsu, ο σολομός ή το μοσχάρι teriyaki.

Kύματα… sushi στη Γλυφάδα - εικόνα 2

Τα κοκτέιλ σε επιμέλεια του Αχιλλέα Πουλημένου έχουν κι εκείνα το ιαπωνικό twist τους: ο μάστερ νίντζα Hatori Hanzo δίνει το όνομά του σε μια μείξη τζιν, φρέσκου κουμκουάτ και Cointreau, άλλο κοκτέιλ με την κατάνα… του είναι το Masamune, που δανείζεται το όνομά του από έναν θρυλικό κατασκευαστή σπαθιών, με γιαπωνέζικο whisky, κανέλα και Αngostura bitters, ενώ υπάρχουν και κάποιες παραλλαγές κλασικών κοκτέιλ (βλ. Bloody Mary ή Negroni) με sake. Για τις επιδόσεις του νέου χώρου θα σας γράψουμε μόλις τον δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.