Kύματα… sushi στη Γλυφάδα

Ιαπωνικές γεύσεις και αισθητική σε ένα νέο, μοντέρνο εστιατόριο που αγαπά ιδιαίτερα τα temaki. Το όνομά αυτού, «Nami Sushi».

Kύματα… sushi στη Γλυφάδα

Ιαπωνικές γεύσεις και αισθητική σε ένα νέο, μοντέρνο εστιατόριο που αγαπά ιδιαίτερα τα temaki. Το όνομά αυτού, «Nami Sushi».

Kύματα… sushi στη Γλυφάδα - εικόνα 1

Έχει τσιμεντένιους τοίχους και ξύλο κέδρου, βαρέλια σάκε, ανάγλυφα ιδεογράμματα και κυματιστά φωτιστικά από χαρτί που πηγαίνουν με τα νερά του ονόματος –«Nami» σημαίνει «κύμα». Το νέο μινιμαλιστικό εστιατόριο της Γλυφάδας συνδυάζει στο μενού maki, αρκετές επιλογές σε temaki, sashimi, nigiri και usuzukuri (λεπτοκομμένο sashimi, σαν απωανατολίτικο καρπάτσιο) με ζεστά πιάτα, όπως ο τόνος με soba noodles και λαχανικά, το χοιρινό tonkatsu, ο σολομός ή το μοσχάρι teriyaki.

Kύματα… sushi στη Γλυφάδα - εικόνα 2

Τα κοκτέιλ σε επιμέλεια του Αχιλλέα Πουλημένου έχουν κι εκείνα το ιαπωνικό twist τους: ο μάστερ νίντζα Hatori Hanzo δίνει το όνομά του σε μια μείξη τζιν, φρέσκου κουμκουάτ και Cointreau, άλλο κοκτέιλ με την κατάνα… του είναι το Masamune, που δανείζεται το όνομά του από έναν θρυλικό κατασκευαστή σπαθιών, με γιαπωνέζικο whisky, κανέλα και Αngostura bitters, ενώ υπάρχουν και κάποιες παραλλαγές κλασικών κοκτέιλ (βλ. Bloody Mary ή Negroni) με sake. Για τις επιδόσεις του νέου χώρου θα σας γράψουμε μόλις τον δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".