«Capannina» στο Χαλάνδρι

Για το νέο του bar-restaurant ο Καΐρης Δανιόλος του μαρουσιώτικου «Pausa» διάλεξε κοντινή γειτονιά.

«Capannina» στο Χαλάνδρι

Για το νέο του bar-restaurant ο Καΐρης Δανιόλος του μαρουσιώτικου «Pausa» διάλεξε κοντινή γειτονιά. Το «Capannina», που έκανε πριν από λίγο καιρό το ντεμπούτο του στην οδό Αγίας Παρασκευής στο Χαλάνδρι, είναι βαμμένο σε αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε, με τους τοίχους του σπαρμένους με παλιές διαφημίσεις, κι ετοιμάζει σιγά σιγά τον κήπο του για τις λιακάδες που έρχονται.

«Capannina» στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Στο μενού, το οποίο έχει επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, η κατεύθυνση είναι μεσογειακή με μοντέρνους τόνους –παράδειγμα ο «γύρος» κοτόπουλο σε τορτίγια με τζατζίκι και παντζάρι, τα σπαγκέτι με σύγκλινο Μάνης και κρόκο αβγού, σαν ελληνική καρμπονάρα, το συκώτι με Μαυροδάφνη, ντοματίνια, σπαράγγια και φάβα Φενεού, τα μάγουλα μπουργκινιόν με πουρέ καπνιστής πατάτας–, ενώ δεν λείπουν κι οι προτάσεις σε πίτσες. Τη λίστα των κοκτέιλ υπογράφει ο Αλέξανδρος Κεχαγιαδάκης, ενώ κάθε Σάββατο και Κυριακή σερβίρεται και brunch, από τις 10.30 το πρωί. Πιο αναλυτικές πληροφορίες για το στιλ και τις επιδόσεις του, μόλις το επισκεφτούμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.