Σερσέ λα φαμ, σερσέ λα φαμ

Καφές στη χόβολη, κεφτεδάκια, Αθήνα και παλιά δαντέλα σε ένα νέο αστικό καφενείο στη Μητροπόλεως.

Σερσέ λα φαμ, σερσέ λα φαμ

Καφές στη χόβολη, κεφτεδάκια, Αθήνα και παλιά δαντέλα σε ένα νέο αστικό καφενείο στη Μητροπόλεως.

Σερσέ λα φαμ, σερσέ λα φαμ - εικόνα 1

Η Αθήνα φαίνεται να περνάει μια φάση νοσταλγίας τον τελευταία καιρό και το αστικό καφενείο με τη μεγάλη ξύλινα μπάρα, τα μαρμάρινα τραπέζια και το μωσαϊκό απέναντι από τη Μητρόπολη είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη προσθήκη στο ψηφιδωτό του κέντρου (το ντεκόρ έχουν επιμεληθεί η Φαίδρα Αναστασιάδη και η Μιράντα Καραμανλή). Το πιο ωραίο όμως είναι ότι στην περίπτωσή του «Σερσέ λα Φαμ» του Σωτήρη Χρόνη –σε ρόλο manager η Φωτεινή Γούλα– δεν είναι μόνο αισθητικό το ζήτημα.

Σερσέ λα φαμ, σερσέ λα φαμ - εικόνα 2

Το «σαν άλλοτε» διατρέχει και τη γευστική του προσέγγιση, με την υπογραφή του Ανδρέα Λαγού, κεντώντας στο φαγητό ζεστασιά και μνήμες των φαγητών που έφτιαχναν οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας, όπερ σημαίνει πατάτες με κασέρι Ξάνθης και σαλάμι Λευκάδος, κεφτέδες, είτε με λιαστή ντομάτα είτε με δυόσμο και σταφίδες, πίτες, ντολμαδάκια με κουκουνάρι, καπνιστή μοσχαρίσια γλώσσα, χοιρινό πασπαλά αλλά και μους σοκολάτα με μέλι και καρύδια, ακόμη και κοκ – πόσα χρόνια έχετε να φάτε κοκ; Εκτός του ότι σερβίρουν ελληνικά αποστάγματα και κρασιά μικρών παραγωγών, φτιάχνουν καφέ στη χόβολη και το φέρνουν με συριανό λουκουμάκι, όπως και βυσσινάδες, μανταρινάδες και λεμονάδες. Όπου να’ ναι θα ξεκινήσουν και το πρωινό τους.

Σερσέ λα φαμ, σερσέ λα φαμ - εικόνα 3

Περισσότερες πληροφορίες

Σερσέ λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/08/2022

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.