Σερσέ λα φαμ, σερσέ λα φαμ

Καφές στη χόβολη, κεφτεδάκια, Αθήνα και παλιά δαντέλα σε ένα νέο αστικό καφενείο στη Μητροπόλεως.

Σερσέ λα φαμ, σερσέ λα φαμ

Καφές στη χόβολη, κεφτεδάκια, Αθήνα και παλιά δαντέλα σε ένα νέο αστικό καφενείο στη Μητροπόλεως.

Σερσέ λα φαμ, σερσέ λα φαμ - εικόνα 1

Η Αθήνα φαίνεται να περνάει μια φάση νοσταλγίας τον τελευταία καιρό και το αστικό καφενείο με τη μεγάλη ξύλινα μπάρα, τα μαρμάρινα τραπέζια και το μωσαϊκό απέναντι από τη Μητρόπολη είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη προσθήκη στο ψηφιδωτό του κέντρου (το ντεκόρ έχουν επιμεληθεί η Φαίδρα Αναστασιάδη και η Μιράντα Καραμανλή). Το πιο ωραίο όμως είναι ότι στην περίπτωσή του «Σερσέ λα Φαμ» του Σωτήρη Χρόνη –σε ρόλο manager η Φωτεινή Γούλα– δεν είναι μόνο αισθητικό το ζήτημα.

Σερσέ λα φαμ, σερσέ λα φαμ - εικόνα 2

Το «σαν άλλοτε» διατρέχει και τη γευστική του προσέγγιση, με την υπογραφή του Ανδρέα Λαγού, κεντώντας στο φαγητό ζεστασιά και μνήμες των φαγητών που έφτιαχναν οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας, όπερ σημαίνει πατάτες με κασέρι Ξάνθης και σαλάμι Λευκάδος, κεφτέδες, είτε με λιαστή ντομάτα είτε με δυόσμο και σταφίδες, πίτες, ντολμαδάκια με κουκουνάρι, καπνιστή μοσχαρίσια γλώσσα, χοιρινό πασπαλά αλλά και μους σοκολάτα με μέλι και καρύδια, ακόμη και κοκ – πόσα χρόνια έχετε να φάτε κοκ; Εκτός του ότι σερβίρουν ελληνικά αποστάγματα και κρασιά μικρών παραγωγών, φτιάχνουν καφέ στη χόβολη και το φέρνουν με συριανό λουκουμάκι, όπως και βυσσινάδες, μανταρινάδες και λεμονάδες. Όπου να’ ναι θα ξεκινήσουν και το πρωινό τους.

Σερσέ λα φαμ, σερσέ λα φαμ - εικόνα 3

Περισσότερες πληροφορίες

Σερσέ λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.