Ο Βασίλης Ακρίβος φέρνει... «Γίδι»

Ο κύριος «Ψάριστον» με το καινούργιο του μαγαζί στη Μεταμόρφωση –άνοιξε μόλις– πιάνει το κρέας… από τα κέρατα.

Ο Βασίλης Ακρίβος φέρνει... «Γίδι»

Ο κύριος «Ψάριστον» με το καινούργιο του μαγαζί στη Μεταμόρφωση –άνοιξε μόλις– πιάνει το κρέας… από τα κέρατα.

Ο Βασίλης Ακρίβος φέρνει... «Γίδι» - εικόνα 1

Η κουζίνα, στα αριστερά της εισόδου, είναι ανοικτή. Τη βλέπεις τόσο από τη σάλα όσο και από την αυλή. Οπότε τα τσιγκέλια, ο ξύλινος πάγκος του χασάπη, οι σχάρες και οι ψησταριές σε βάζουν αμέσως στο κλίμα. Όχι δηλαδή ότι το όνομα πάει πίσω: το νέο δημιούργημα του συνδεδεμένου με την ψαροφαγία κυρίου «Ψάριστον» (και κεντρικό πρόσωπο και του «Aιόλου 68», όπου συνεργάζεται με τον Άγγελο Φραντζή και τον Γιώργο Ταρνάρη) Βασίλη Ακρίβου στον χώρο του πρώην, επίσης δικού του «Tsipoutapas», στη Μεταμόρφωση, το λένε «Γίδι». Άνοιξε χτες, είναι χασαποταβέρνα και είναι καλά. Με το που θα καθίσεις, θα διαβάσεις στο μαυροπίνακα για αρνί και πρόβατο παϊδάκι και μπούτι, αρνίσια συκωταριά, ποδαράκι σούπα, μπιφτέκια και λουκάνικα, μοσχαρίσια και χοιρινή μπριζόλα, τραχανά, μακαρούνες, πατάτες, τζατζίκι, φέτα, χόρτα, και θα δεις –γιατί έχουν και τις… υποσημειώσεις τους– ότι χιούμορ, αμεσότητα κι ανάλαφρη διάθεση είναι για άλλη μια φορά μέρος του concept. Σύντομα θα επανέλθουμε με τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.