Νάξος in action στο... Παγκράτι

Από την αρχή στο «Musique cafe & more» χρωμάτισαν την all day κουζίνα τους με όσα υλικά μπορούσαν να φέρουν από το νησί τους. Ε, τώρα έχουν και τα δικά τους.

Νάξος in action στο... Παγκράτι

Από την αρχή χρωμάτισαν την all day κουζίνα τους με όσα υλικά μπορούσαν να φέρουν από το νησί τους. Τώρα έχουν και τα δικά τους!

Νάξος in action στο... Παγκράτι - εικόνα 1

Όταν κάθεσαι σε ένα café-bar-restaurant με βιομηχανική τζαμαρία, γεωμετρικές συστοιχίες από παλέτες, τεράστια ακτινωτά φωτιστικά, ντιζαϊνάτες καρέκλες και πάτωμα σκακιέρα έχοντας στ’ αφτιά σου jazz και funk μουσικές, δεν περιμένεις να έχει δικά του αβγά και δικά του κοκόρια – και να φτιάχνει κοκορόσουπα! Ή να ετοιμάζεται να φυτέψει μελιτζάνες και πιπεριές. Κι όμως στο «Musique Cafe & More» στο τρίστρατο Αρχελάου-Αμύντα-Αρριανού έτσι έχουν τα πράγματα. Από τότε που πρωτάνοιξε τις πόρτες του πριν από μία πενταετία ο Μάκης Μικές και ο Μάκης Ξενάκης έφερναν πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούσαν στην κουζίνα από την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Πλέον έχουν κάνει το επόμενο βήμα: έχουν τα δικά τους κτήματα στις Εγγαρές, όπου καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά.

Τα μαρούλια, τα λάχανα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια, τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια των χειμωνιάτικων συνταγών του καταλόγου έρχονται από εκεί, το ίδιο και οι πατάτες που βγαίνουν χρυσαφιές και τραγανές από το τηγάνι. Τα κρέατα είναι και αυτά αξιώτικα (από τον ορεινό Κινίδαρο). Στην κουζίνα ο Δημήτρης Βλάχος τηγανίζει άψογα τα ρολάκια φέτας με τραγανό φύλλο κρούστας, που συνοδεύονται από μαρμελάδα ντομάτα. Δίπλα στη χοντροαλεσμένη φάβα βάζει ένα πολύ γευστικό λουκάνικο κοτόπουλου και λίγη κάππαρη. Οι κολοκυθοκεφτέδες, από την άλλη, θέλουν λίγη προσοχή. Έχουν μπόλικα μυρωδικά, αλλά σου αφήνουν την αίσθηση του αλευριού. Τα μακαρόνια με κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα είναι καλή ιδέα, που παίζει στο τερέν του comfort food, πιστεύω όμως ότι θα κέρδιζαν πόντους αν είχαν λίγη παραπάνω ένταση. Αν είσαι δηλωμένος σοκολατομανής, στο τέλος σε περιμένει μια πολύ καλοφτιαγμένη, στιβαρή σοκολατόπιτα.

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι, 2107238900. Τιμή: € 25-28.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ

Νάξος in action στο... Παγκράτι - εικόνα 2

Καγιανάς
Είναι αφράτος, ελαφρώς πικάντικος, μια ιδέα γλυκός. Τον φτιάχνουν με δικά τους αβγά κι ένα ζουμερό, άκρως κρεατένιο, πλούσιο σε γεύση μοσχαρίσιο λουκάνικο, ντομάτα και λίγη πάπρικα. και είναι μια πρόταση απλή μεν, άκρως ελκυστική δε.

Νάξος in action στο... Παγκράτι - εικόνα 3

Ριζότο με κοτόπουλο
«Σε χλωροφύλλη» θα διαβάσεις στο μενού – αυτό που το βάφει πράσινο είναι ζωμός σπανάκι. Baby ρόκα, βούτυρο, παρμεζάνα και λάιμ τού δίνουν ένα συνδυασμό ευχάριστης οξύτητας και αλμύρας και δένει όμορφα με το κοτόπουλο. Το μόνο που θα ήθελα είναι το ρύζι να κρατάει λίγο παραπάνω στο δόντι.

Νάξος in action στο... Παγκράτι - εικόνα 4

Τα κρέατα
Τα κρέατα, τα είπαμε αυτά, είναι ναξιώτικα. Τόσο η σπαλομπριζόλα που δοκίμασα, ωραία σιτεμένη, με πλούσιο πουρέ πατάτας αρωματισμένο με λάδι τρούφας όσο και η ταλιάτα ήταν ψημένες όπως τις ζητήσαμε και με γραμμένη γεύση.

Περισσότερες πληροφορίες

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.