Νάξος in action στο... Παγκράτι

Από την αρχή στο «Musique cafe & more» χρωμάτισαν την all day κουζίνα τους με όσα υλικά μπορούσαν να φέρουν από το νησί τους. Ε, τώρα έχουν και τα δικά τους.

Νάξος in action στο... Παγκράτι

Από την αρχή χρωμάτισαν την all day κουζίνα τους με όσα υλικά μπορούσαν να φέρουν από το νησί τους. Τώρα έχουν και τα δικά τους!

Νάξος in action στο... Παγκράτι - εικόνα 1

Όταν κάθεσαι σε ένα café-bar-restaurant με βιομηχανική τζαμαρία, γεωμετρικές συστοιχίες από παλέτες, τεράστια ακτινωτά φωτιστικά, ντιζαϊνάτες καρέκλες και πάτωμα σκακιέρα έχοντας στ’ αφτιά σου jazz και funk μουσικές, δεν περιμένεις να έχει δικά του αβγά και δικά του κοκόρια – και να φτιάχνει κοκορόσουπα! Ή να ετοιμάζεται να φυτέψει μελιτζάνες και πιπεριές. Κι όμως στο «Musique Cafe & More» στο τρίστρατο Αρχελάου-Αμύντα-Αρριανού έτσι έχουν τα πράγματα. Από τότε που πρωτάνοιξε τις πόρτες του πριν από μία πενταετία ο Μάκης Μικές και ο Μάκης Ξενάκης έφερναν πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούσαν στην κουζίνα από την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Πλέον έχουν κάνει το επόμενο βήμα: έχουν τα δικά τους κτήματα στις Εγγαρές, όπου καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά.

Τα μαρούλια, τα λάχανα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια, τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια των χειμωνιάτικων συνταγών του καταλόγου έρχονται από εκεί, το ίδιο και οι πατάτες που βγαίνουν χρυσαφιές και τραγανές από το τηγάνι. Τα κρέατα είναι και αυτά αξιώτικα (από τον ορεινό Κινίδαρο). Στην κουζίνα ο Δημήτρης Βλάχος τηγανίζει άψογα τα ρολάκια φέτας με τραγανό φύλλο κρούστας, που συνοδεύονται από μαρμελάδα ντομάτα. Δίπλα στη χοντροαλεσμένη φάβα βάζει ένα πολύ γευστικό λουκάνικο κοτόπουλου και λίγη κάππαρη. Οι κολοκυθοκεφτέδες, από την άλλη, θέλουν λίγη προσοχή. Έχουν μπόλικα μυρωδικά, αλλά σου αφήνουν την αίσθηση του αλευριού. Τα μακαρόνια με κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα είναι καλή ιδέα, που παίζει στο τερέν του comfort food, πιστεύω όμως ότι θα κέρδιζαν πόντους αν είχαν λίγη παραπάνω ένταση. Αν είσαι δηλωμένος σοκολατομανής, στο τέλος σε περιμένει μια πολύ καλοφτιαγμένη, στιβαρή σοκολατόπιτα.

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι, 2107238900. Τιμή: € 25-28.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ

Νάξος in action στο... Παγκράτι - εικόνα 2

Καγιανάς
Είναι αφράτος, ελαφρώς πικάντικος, μια ιδέα γλυκός. Τον φτιάχνουν με δικά τους αβγά κι ένα ζουμερό, άκρως κρεατένιο, πλούσιο σε γεύση μοσχαρίσιο λουκάνικο, ντομάτα και λίγη πάπρικα. και είναι μια πρόταση απλή μεν, άκρως ελκυστική δε.

Νάξος in action στο... Παγκράτι - εικόνα 3

Ριζότο με κοτόπουλο
«Σε χλωροφύλλη» θα διαβάσεις στο μενού – αυτό που το βάφει πράσινο είναι ζωμός σπανάκι. Baby ρόκα, βούτυρο, παρμεζάνα και λάιμ τού δίνουν ένα συνδυασμό ευχάριστης οξύτητας και αλμύρας και δένει όμορφα με το κοτόπουλο. Το μόνο που θα ήθελα είναι το ρύζι να κρατάει λίγο παραπάνω στο δόντι.

Νάξος in action στο... Παγκράτι - εικόνα 4

Τα κρέατα
Τα κρέατα, τα είπαμε αυτά, είναι ναξιώτικα. Τόσο η σπαλομπριζόλα που δοκίμασα, ωραία σιτεμένη, με πλούσιο πουρέ πατάτας αρωματισμένο με λάδι τρούφας όσο και η ταλιάτα ήταν ψημένες όπως τις ζητήσαμε και με γραμμένη γεύση.

Περισσότερες πληροφορίες

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".