Στον «Ασβεστόλακο» με το αθηνόραμα Club

Πιάσε τραπέζι στο πρώτο μαρουσιώτικο κουτούκι που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1948.

Στον «Ασβεστόλακο» με το αθηνόραμα Club

Πιάσε τραπέζι στο πρώτο μαρουσιώτικο κουτούκι που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1948.

Στον «Ασβεστόλακο» με το αθηνόραμα Club - εικόνα 1

Ο «Ασβεστόλακος», που ξεκίνησε ως κουτούκι το 1948, σήμερα βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας. Ο Γιάννης Ιωαννίδης έχει εκσυγχρονίσει το μενού, μαγειρεύοντας δουλεμένες συνταγές και προκρίνοντας τη λογική «όλα στη μέση», η οποία συνδέει το σήμερα με την παρεΐστικη διάθεση που περιμένουμε από ένα κουτούκι. Η διακόσμηση κάνει χρονικό άλμα στη δεκαετία του ’70, όταν άφησε το υπόγειο και εγκαταστάθηκε στην αυλή που έγινε η σάλα του, με την ξύλινη επένδυση, τα βαρέλια στο πατάρι και το παλιό πηγάδι ως ρετρό διακοσμητικά στοιχεία. Όσο για τις γεύσεις; Κολοκυθοκεφτέδες-σπεσιαλιτέ, κριθαρότο λαχανικών με λημνιό κρασί και λάδι μαύρης τρούφας, αλλά και κοντοσούβλι ή χουνκιάρ μπεγιεντί συγκατοικούν σε ένα μενού που πατάει στην παράδοση, έχει όμως και μερικές σύγχρονες πινελιές. Τα μέλη του αθηνόραμα Club στον «Ασβεστόλακο» έχουν έκπτωση 20 % όλη την εβδομάδα, εκτός Σαββάτου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.