Πιάσε τραπέζι στο πρώτο μαρουσιώτικο κουτούκι που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1948.
Ο «Ασβεστόλακος», που ξεκίνησε ως κουτούκι το 1948, σήμερα βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας. Ο Γιάννης Ιωαννίδης έχει εκσυγχρονίσει το μενού, μαγειρεύοντας δουλεμένες συνταγές και προκρίνοντας τη λογική «όλα στη μέση», η οποία συνδέει το σήμερα με την παρεΐστικη διάθεση που περιμένουμε από ένα κουτούκι. Η διακόσμηση κάνει χρονικό άλμα στη δεκαετία του ’70, όταν άφησε το υπόγειο και εγκαταστάθηκε στην αυλή που έγινε η σάλα του, με την ξύλινη επένδυση, τα βαρέλια στο πατάρι και το παλιό πηγάδι ως ρετρό διακοσμητικά στοιχεία. Όσο για τις γεύσεις; Κολοκυθοκεφτέδες-σπεσιαλιτέ, κριθαρότο λαχανικών με λημνιό κρασί και λάδι μαύρης τρούφας, αλλά και κοντοσούβλι ή χουνκιάρ μπεγιεντί συγκατοικούν σε ένα μενού που πατάει στην παράδοση, έχει όμως και μερικές σύγχρονες πινελιές. Τα μέλη του αθηνόραμα Club στον «Ασβεστόλακο» έχουν έκπτωση 20 % όλη την εβδομάδα, εκτός Σαββάτου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.