Οδηγός Εστιατορίων

Αvanti... «Cupola»!

Μπρουσκέτες και ναπολιτάνικη πίτσα, φρέσκα ζυμαρικά και aperitivi εκπέμπουν ιταλικό σήμα στην οδό Ευφορίωνος στο Παγκράτι.

Αvanti... «Cupola»!

Μπρουσκέτες και ναπολιτάνικη πίτσα, φρέσκα ζυμαρικά και aperitivi εκπέμπουν ιταλικό σήμα στην οδό Ευφορίωνος στο Παγκράτι.

Αvanti... «Cupola»! - εικόνα 1

Φρέσκος ιταλικός αέρας φυσάει εδώ και λίγες ημέρες στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι χάρη στο «Cupola», μια όμορφη, λιτά μοντέρνα τρατορία, που άνοιξε τις πόρτες της στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος (στο χώρο που φιλοξενούσε παλιότερα το «Cucina Povera»). Στην ανοιχτή κουζίνα θα δείτε, εκτός από τον σεφ Stefano Rossi, και τoν φούρνο που ψήνει τις πίτσες, κόκκινες και λευκές, ανάμεσα στις οποίες και βέρες ναπολιτάνικες, Μargheritta και Marinara, με σάλτσα από ντοματίνια San Marzano και mozzarella di bufala.

Αvanti... «Cupola»! - εικόνα 2

Ο σεφ προτείνει μοσχαρίσιο καρπάτσιο, ταρτάρ σολομού, pancerotti με μοτσαρέλα και ντομάτα, μπρουσκέτες με χειροποίητη focaccia, φρέσκα ζυμαρικά, οssobucco, ταλιάτες και πολλά ακόμη, ενώ τα ιταλικά κι ελληνικά κρασιά της λίστας έχει επιλέξει ο Γιάννης Μακρής. Όσο για το μπαρ του χώρου, αγαπά το aperitivo και κινείται στο ρυθμό των ελαφρών κοκτέιλ, κάποια από τα οποία με prosecco, τα οποία επιμελείται ο γνωστός bartender Σπύρος Κερκύρας. Το «Cupola» δείχνει να «κυκλώνει» ωραία το θέμα «Ιταλία» και μάλιστα σε πολύ λογικές τιμές, περισσότερα όμως θα σας πούμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Παγκόσμια διάκριση για τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου

Τα κρασιά έλαβαν 5 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού κρασιού "Decanter World Wine Awards 2022", καθώς και άλλες σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς κρασιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2022

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην ελληνική γη παρέα με το GB Roof Garden

Το εστιατόριο υποδέχεται το κοινό με ανανεωμένο μενού υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου Chef De Cuisine Νίκου Λιόκα.

All-day rooftop pleasures στο St. George Lybabettus Lifestyle Hotel

Καλοκαίρι με θέα την Ακρόπολη και ξεχωριστές γευστικές απολαύσεις.

To ''Chalet" είναι ένας παραδεισένιος κήπος στα βόρεια

Ο πολυχώρος που φέρνει σε αρμονία τις έννοιες του μπόχο και του μίνιμαλ είναι σημείο αναφοράς στην Πολιτεία.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης αναλαμβάνει το Casa Cook της Σάμου

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ θα υπογράφει όλες τις γεύσεις του adults only ξενοδοχείου, που πρόσφατα κατέκτησε και τον τίτλο και του κορυφαίου ξενοδοχείου στην Ευρώπη για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του.

Τι μαγειρεύει το φετινό Taste of Athens;

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο γαστρονομικό event στο Ζάππειο έχει αρχίσει! Μουσική και πολλή φαγήτο έρχονται για άλλη μια χρονιά στο Ζάππειο, με διακεκριμένους σεφ και εσιατόρια να ετοιμάζουν μοναδικά πιάτα.

Τι ετοιμάζουν οι σεφ εκτός Αθηνών;

Το δεύτερο μέρος του αναλυτικού ρεπορτάζ, που μας μεταφέρει όλα τα εστιατορικά νέα από Μύκονο, Πάρο, Κρήτη, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Θάσο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική και Θεσπρωτία.