Αvanti... «Cupola»!

Μπρουσκέτες και ναπολιτάνικη πίτσα, φρέσκα ζυμαρικά και aperitivi εκπέμπουν ιταλικό σήμα στην οδό Ευφορίωνος στο Παγκράτι.

Αvanti... «Cupola»!

Μπρουσκέτες και ναπολιτάνικη πίτσα, φρέσκα ζυμαρικά και aperitivi εκπέμπουν ιταλικό σήμα στην οδό Ευφορίωνος στο Παγκράτι.

Αvanti... «Cupola»! - εικόνα 1

Φρέσκος ιταλικός αέρας φυσάει εδώ και λίγες ημέρες στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι χάρη στο «Cupola», μια όμορφη, λιτά μοντέρνα τρατορία, που άνοιξε τις πόρτες της στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος (στο χώρο που φιλοξενούσε παλιότερα το «Cucina Povera»). Στην ανοιχτή κουζίνα θα δείτε, εκτός από τον σεφ Stefano Rossi, και τoν φούρνο που ψήνει τις πίτσες, κόκκινες και λευκές, ανάμεσα στις οποίες και βέρες ναπολιτάνικες, Μargheritta και Marinara, με σάλτσα από ντοματίνια San Marzano και mozzarella di bufala.

Αvanti... «Cupola»! - εικόνα 2

Ο σεφ προτείνει μοσχαρίσιο καρπάτσιο, ταρτάρ σολομού, pancerotti με μοτσαρέλα και ντομάτα, μπρουσκέτες με χειροποίητη focaccia, φρέσκα ζυμαρικά, οssobucco, ταλιάτες και πολλά ακόμη, ενώ τα ιταλικά κι ελληνικά κρασιά της λίστας έχει επιλέξει ο Γιάννης Μακρής. Όσο για το μπαρ του χώρου, αγαπά το aperitivo και κινείται στο ρυθμό των ελαφρών κοκτέιλ, κάποια από τα οποία με prosecco, τα οποία επιμελείται ο γνωστός bartender Σπύρος Κερκύρας. Το «Cupola» δείχνει να «κυκλώνει» ωραία το θέμα «Ιταλία» και μάλιστα σε πολύ λογικές τιμές, περισσότερα όμως θα σας πούμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.