«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση

Μια πολύ δυνατή και για μια ακόμα φορά sold out «Golden Wednesday» στήθηκε στο Il Barretto, του Golden Hall, σε συνεργασία με το αθηνόραμα και ακόμα έχουμε έντονα τα αρώματα και τις γεύσεις- ελληνικές και ιταλικές- που φλέρταραν μεταξύ τους.

«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση

Μια πολύ δυνατή και για μια ακόμα φορά sold out «Golden Wednesday» στήθηκε στο Il Barretto, του Golden Hall, σε συνεργασία με το αθηνόραμα και ακόμα έχουμε έντονα τα αρώματα και τις γεύσεις- ελληνικές και ιταλικές- που φλέρταραν μεταξύ τους.

«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση - εικόνα 1

To έμπειρο δίδυμο, οι οινολόγοι Ματίνα Νικολοπούλου και Χάρης Δαβίδ, μας παρέσυραν σε ένα συναρπαστικό προξενιό, ανάμεσα σε επιλεγμένα ερυθρά κρασιά και κορυφαία ιταλικά αλλαντικά. Ο Χάρης μας έβαλε στον κόσμο των ερυθρών κρασιών αποκαλύπτοντας μυστικά για το πώς τα απολαμβάνουμε και η Ματίνα προχώρησε μερικά βήματα παρακάτω δίνοντας πληροφορίες για το πάντρεμα κρασιού και αλλαντικών, που θέλει φαντασία και πειραματισμούς, πέρα από μερικούς κανόνες.

«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση - εικόνα 2

Στα highlights της Χρυσής Τετάρτης ήταν σίγουρα η ενθουσιώδης συμμετοχή όλων στην εύρεση των κατάλληλων ζευγαριών. Όλη η παρέα συμφώνησε στην ιταλική συμμαχία του πληθωρικού ερυθρού Montelpociano Galeo, με το εξαιρετικό πικάντικο αλλαντικό ventrichina. To prosciutto έκλεψε την παράσταση, καθώς δημιούργησε απολαυστικό δεσμό και με το merlot Γκίκα και με τη Δρυόπη του Τσέλεπου. Απρόσμενο ήταν το ντουέτο του Αγιωργίτικου της Σεμέλης με την μορταδέλα.

«Χρυσή Τετάρτη» με εκπληκτική ιταλική επίγευση - εικόνα 3

Αυτό το παιχνίδι δοκιμών ανάμεσα στο κρασί και το φαγητό μας άρεσε πολύ και πέρα από έμπνευση για προσωπικούς πειραματισμούς, μας δίνει έναυσμα να κλείσουμε ραντεβού για τις επόμενες Χρυσές Τετάρτες. Ήδη μαγειρεύεται του Μαρτίου…

Μείνετε συντονισμένοι στο www.halloftaste.gr για να μάθετε τις λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
27/09/2022

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.