Το «China’s Fantasy» του Νέου Ψυχικού

Ένα κινέζικο εστιατόριο με πολύχρονη ιστορία, ανάλαφρο ντεκόρ, χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ και θέα σε ένα πράσινο παρκάκι.

Το «China’s Fantasy» του Νέου Ψυχικού

Ένα κινέζικο εστιατόριο με πολύχρονη ιστορία, ανάλαφρο ντεκόρ, χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ και θέα σε ένα πράσινο παρκάκι.

Το «China’s Fantasy» του Νέου Ψυχικού - εικόνα 1

Είναι από τα πρώτα κινέζικα εστιατόρια που άνοιξαν στην Αθήνα διαχωρίζοντας τη θέση τους από το κλασικό βαρύ κοκκινόχρυσο ντεκόρ. Στη σάλα το ξύλο συνδυάζεται με γαλάζιο και πάνελ σε ήπιο μπορντό χρώμα, οι τζαμαρίες κάνουν οπτικό link στο απέναντι παρκάκι και υπάρχει μια όμορφη πράσινη αυλή στο πίσω μέρος. Μεγάλος o κατάλογος, με όλα τα κλασικά κινέζικα πιάτα σαφώς εξευρωπαϊσμένα, λίγα γιαπωνέζικα κι ένα μικρό sushi section. Νόστιμη η σούπα miso, αλλά θα προτιμούσαμε τη σούπα με καλαμπόκι και κοτόπουλο λιγότερο υδαρή.

Ζουμερά τα dumplings ατμού με χοιρινό και γαρίδες, το τηγανητό ρύζι με γαρίδες και λαχανικά θα το θέλαμε την επομένη φορά λιγότερο mashy, κλασικά νόστιμο το γλυκόξινο χοιρινό με πιπεριές. Οι γαρίδες τεμπούρα ήταν καλυμμένες με σουσάμι και απείχαν αρκετά από τη δαντελένια τεχνική του πανάλαφρου κουρκουτιού με την crispy υφή αυτής της μοναδικής γιαπωνέζικης τεχνικής. Μας αποζημίωσε όμως η πάπια Πεκίνου: ζουμερή μέσα, τραγανή απέξω, με αιθέριες πιτούλες και λεπτότατα κομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Κάθε Κυριακή μεσημέρι υπάρχει πλούσιος μπουφές με κινέζικο φαγητό και κάθε Πέμπτη βράδυ μπουφές με σούσι –δοκιμάσαμε ένα πολύ καλό sashimi σολομού– και χαρακτηριστικά γιαπωνέζικα πιάτα.

Καμπούρογλου 32, Νέο Ψυχικό, 2106749889. Τιμή: € 25-30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".