Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο»

Το Σάββατο 18/2 στο Μέγαρο Μουσικής ένας σεφ, ένας σομελιέ μπίρας και δύο πιανίστες εξερευνούν τη σχέση της γεύσης με τον Ροσίνι. Αν θέλετε να είστε κι εσείς εκεί, δώστε βάση.

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο»

Το Σάββατο 18/2 στο Μέγαρο Μουσικής ο σεφ Γιάννης Στανίτσας, ο σομελιέ μπίρας Πολ Εμμανουηλίδης και οι πιανίστες Χρήστος Σακελλαρίδης και Beata Pincetic εξερευνούν τη σχέση της γεύσης με τον Ροσίνι. Αν θέλετε να είστε κι εσείς εκεί, δώστε βάση.

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο» - εικόνα 1

Ο Τζοακίνο Ροσίνι, εκτός από σπουδαίος οπερατικός συνθέτης ήταν και γκουρμέ, κι η εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του κύκλου +Αισθήσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου η μουσική συνδιαλέγεται με μορφές τέχνης που κεντρίζουν τις υπόλοιπες, εκτός της ακοής, αισθήσεις, αντανακλά και αυτή του την πλευρά. Στο «Ροσίνι… σε δείπνο: μια διαφορετική ΕμBEERία!», μια ιδέα της ομάδας του www.hotntroulis.com που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18/2 στην αίθουσα Banquet, ο σεφ Γιάννης Στανίτσας, ο σομελιέ μπίρας Πολ Εμμανουηλίδης και οι πιανίστες Χρήστος Σακελλαρίδης και Beata Pincetic θα συνδέσουν γεύση και μουσική. Θα ακουστούν τα «Quatre hors d’oeuvres et Quatre mendiants» (Τέσσερα ορεκτικά και Τέσσερα σοκολατάκια) για σόλο πιάνο από το βιβλίο IV του έργου «Péchés de vieillesse», με τις αναφορές του Ροσίνι (ραπανάκια, αντσούγιες, αγγουράκια τουρσί, βούτυρο στο πρώτο κουαρτέτο και αποξηραμένα σύκα, αμύγδαλα, σταφίδες και φουντούκια στο δεύτερο) να λειτουργούν ως έμπνευση για τα μικρά πιάτα, σε στιλ τάπας, του σεφ, τα οποία θα συνοδεύονται με μπίρες. Η είσοδος κοστίζει € 25 (με γευσιγνωσία), μπορείτε όμως να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό του αθηνοράματος και να βρεθείτε ανάμεσα στους πέντε τυχερούς που θα κερδίσουν διπλές προσκλήσεις για την εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.