Οδηγός Εστιατορίων

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο»

Το Σάββατο 18/2 στο Μέγαρο Μουσικής ένας σεφ, ένας σομελιέ μπίρας και δύο πιανίστες εξερευνούν τη σχέση της γεύσης με τον Ροσίνι. Αν θέλετε να είστε κι εσείς εκεί, δώστε βάση.

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο»

Το Σάββατο 18/2 στο Μέγαρο Μουσικής ο σεφ Γιάννης Στανίτσας, ο σομελιέ μπίρας Πολ Εμμανουηλίδης και οι πιανίστες Χρήστος Σακελλαρίδης και Beata Pincetic εξερευνούν τη σχέση της γεύσης με τον Ροσίνι. Αν θέλετε να είστε κι εσείς εκεί, δώστε βάση.

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο» - εικόνα 1

Ο Τζοακίνο Ροσίνι, εκτός από σπουδαίος οπερατικός συνθέτης ήταν και γκουρμέ, κι η εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του κύκλου +Αισθήσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου η μουσική συνδιαλέγεται με μορφές τέχνης που κεντρίζουν τις υπόλοιπες, εκτός της ακοής, αισθήσεις, αντανακλά και αυτή του την πλευρά. Στο «Ροσίνι… σε δείπνο: μια διαφορετική ΕμBEERία!», μια ιδέα της ομάδας του www.hotntroulis.com που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18/2 στην αίθουσα Banquet, ο σεφ Γιάννης Στανίτσας, ο σομελιέ μπίρας Πολ Εμμανουηλίδης και οι πιανίστες Χρήστος Σακελλαρίδης και Beata Pincetic θα συνδέσουν γεύση και μουσική. Θα ακουστούν τα «Quatre hors d’oeuvres et Quatre mendiants» (Τέσσερα ορεκτικά και Τέσσερα σοκολατάκια) για σόλο πιάνο από το βιβλίο IV του έργου «Péchés de vieillesse», με τις αναφορές του Ροσίνι (ραπανάκια, αντσούγιες, αγγουράκια τουρσί, βούτυρο στο πρώτο κουαρτέτο και αποξηραμένα σύκα, αμύγδαλα, σταφίδες και φουντούκια στο δεύτερο) να λειτουργούν ως έμπνευση για τα μικρά πιάτα, σε στιλ τάπας, του σεφ, τα οποία θα συνοδεύονται με μπίρες. Η είσοδος κοστίζει € 25 (με γευσιγνωσία), μπορείτε όμως να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό του αθηνοράματος και να βρεθείτε ανάμεσα στους πέντε τυχερούς που θα κερδίσουν διπλές προσκλήσεις για την εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γεύση από καλοκαίρι στο "Ourse"

Δροσερές προτάσεις με φαντασία, δημιουργικότητα και φινέτσα φιγουράρουν στις βιτρίνες του κομψού ζαχαροπλαστείου στα βόρεια με την υπογραφή του ταλαντούχου pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

26/05/2022

Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μας προτείνουν το "Beluga Art"

Ο all day πολυχώρος – ορόσημο του Πειραιά παντρεύει αρτίστικη αισθητική και διεθνή νοστιμιά σε μια πολυπρόσωπη πρόταση εξόδου που γίνεται στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα "επιβιβάζουν" καθημερινά στα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022: Ένα χειροκρότημα για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

Με την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας προ των πυλών, που θα γίνει στις 7 Ιουνίου στο "Makedonia Palace" στη Θεσσαλονίκη, η παραδοσιακή μας κουζίνα επιβραβεύεται μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο.

Grande Dame

Ρομαντισμός και αστική αρχοντιά στο καινούργιο εστιατόριο του Γιάννη Σολάκη στην Πλάκα, με μια κουζίνα νεοπαραδοσιακά οικεία και νόστιμη.

Το "Βασίλαινας" σαλπάρει για Αντίπαρο

To αθηναϊκό εστιατόριο που πρόσφατα τιμήθηκε με το "Βραβείο Κοινού" των Χρυσών Σκούφων, βάζει πλώρη για Αντίπαρο.

Καλοκαιρινό Pop Up Brunch στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Με ένα "δροσιστικό" line up που περιλαμβάνει εστιατόρια, cafe, bars, πειραματικά projects και ethnic κουζίνες, κατεβάζει αυλαία το τελευταίο pop up brunch της σεζόν στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.