Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο»

Το Σάββατο 18/2 στο Μέγαρο Μουσικής ένας σεφ, ένας σομελιέ μπίρας και δύο πιανίστες εξερευνούν τη σχέση της γεύσης με τον Ροσίνι. Αν θέλετε να είστε κι εσείς εκεί, δώστε βάση.

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο»

Το Σάββατο 18/2 στο Μέγαρο Μουσικής ο σεφ Γιάννης Στανίτσας, ο σομελιέ μπίρας Πολ Εμμανουηλίδης και οι πιανίστες Χρήστος Σακελλαρίδης και Beata Pincetic εξερευνούν τη σχέση της γεύσης με τον Ροσίνι. Αν θέλετε να είστε κι εσείς εκεί, δώστε βάση.

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Ροσίνι σε δείπνο» - εικόνα 1

Ο Τζοακίνο Ροσίνι, εκτός από σπουδαίος οπερατικός συνθέτης ήταν και γκουρμέ, κι η εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του κύκλου +Αισθήσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου η μουσική συνδιαλέγεται με μορφές τέχνης που κεντρίζουν τις υπόλοιπες, εκτός της ακοής, αισθήσεις, αντανακλά και αυτή του την πλευρά. Στο «Ροσίνι… σε δείπνο: μια διαφορετική ΕμBEERία!», μια ιδέα της ομάδας του www.hotntroulis.com που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18/2 στην αίθουσα Banquet, ο σεφ Γιάννης Στανίτσας, ο σομελιέ μπίρας Πολ Εμμανουηλίδης και οι πιανίστες Χρήστος Σακελλαρίδης και Beata Pincetic θα συνδέσουν γεύση και μουσική. Θα ακουστούν τα «Quatre hors d’oeuvres et Quatre mendiants» (Τέσσερα ορεκτικά και Τέσσερα σοκολατάκια) για σόλο πιάνο από το βιβλίο IV του έργου «Péchés de vieillesse», με τις αναφορές του Ροσίνι (ραπανάκια, αντσούγιες, αγγουράκια τουρσί, βούτυρο στο πρώτο κουαρτέτο και αποξηραμένα σύκα, αμύγδαλα, σταφίδες και φουντούκια στο δεύτερο) να λειτουργούν ως έμπνευση για τα μικρά πιάτα, σε στιλ τάπας, του σεφ, τα οποία θα συνοδεύονται με μπίρες. Η είσοδος κοστίζει € 25 (με γευσιγνωσία), μπορείτε όμως να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό του αθηνοράματος και να βρεθείτε ανάμεσα στους πέντε τυχερούς που θα κερδίσουν διπλές προσκλήσεις για την εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.