Πόσες ηπειρώτικες πίτες μετράει ένα μενού;

Για το επόμενό του αφίερωμα στις τοπικές ελληνικές κουζίνες, από τις 16 έως και τις 20/1 το εστιατόριο «Αλεξάνδρα» ανοίγει φύλλο.

Πόσες ηπειρώτικες πίτες μετράει ένα μενού;

Για το επόμενό του αφίερωμα στις τοπικές ελληνικές κουζίνες το εστιατόριο «Αλεξάνδρα» ανοίγει φύλλο.

Πόσες ηπειρώτικες πίτες μετράει ένα μενού; - εικόνα 1

Η αρχή έγινε με τα μανιτάρια τον περασμένο μήνα. Τώρα το εστιατόριο «Αλεξάνδρα», στο δεύτερό του τοπικό αφιέρωμα, που διαρκεί από τη Δευτέρα 16 μέχρι και την Παρασκευή 20/1 εστιάζει στις παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες. Η Αθηνά Χίττα, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μέτσοβο κι έχει δει πάμπολλα ταψιά να μπαίνουν στη μασίνα ή στον ξυλόφουρνο προτού γίνουν οι πίτες σημαντικό μέρος και της δικής της μαγειρικής, φέρνει την εμπειρία της στην Αθήνα προσθέτοντας στο μενού τέσσερις αλμυρές –κοτόπιτα, λαχανόπιτα, ζυμαρόπιτα (η οποία λέγεται και αλευρόπιτα, και κουρκουτόπιτα, και κοσμιρή) και αρνίσια κρεατόπιτα– καθώς και δύο γλυκές συνταγές, γαλατόπιτα και κολοκυθόπιτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
26/09/2022

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "α"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.