«Μαγικές Κατσαρόλες»: γιορτινό τραπέζι… διαρκείας

Η κουζίνα του ελληνικού εστιατορίου στο Φάληρο ανοίγει από τις 24/12 έως και τις 6/1 μια μεγάλη βεντάλια γιορτινών πιάτων με τοπικά χρώματα και υλικά. Aκόμη και τις βραδιές των ρεβιεγιόν διαλέγεις a la carte.

«Μαγικές Κατσαρόλες»: γιορτινό τραπέζι… διαρκείας

Η κουζίνα του ελληνικού εστιατορίου στο Φάληρο ανοίγει από τις 24/12 έως και τις 6/1 μια μεγάλη βεντάλια γιορτινών πιάτων με τοπικά χρώματα και υλικά.

«Μαγικές Κατσαρόλες»: γιορτινό τραπέζι… διαρκείας - εικόνα 1
Φασιανός με ατζέμ πιλάφι

Είναι η τρίτη χρονιά που οι «Μαγικές Κατσαρόλες» αντί να προτείνουν set menus για τα ρεβεγιόν, προτιμούν άλλη οδό: συνθέτουν μια πλούσια κάρτα που «τρέχει» καθημερινά από τις 24/12 μέχρι τις 6/1 και από την οποία επιλέγεις ό,τι σου κάνει κλικ. Στο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου τριγύρω λαμπυρίζουν φωτάκια και στον κατάλογο... λάμπουν σούπα με πατάτα και πράσο και πολύ αρωματική τρούφα Χολομώντα, πατέ από τρία διαφορετικά συκωτάκια με Vinsanto και φιστίκι Αιγίνης και νοστιμιές της κατσαρόλας συνδεδεμένες με τα χειμωνιάτικα και τα γιορτινά τραπέζια, στις οποίες η κουζίνα όλο και βάζει την πινελιά της, όπως φραγκόκοτα Γρεβενών με παραδοσιακή γέμιση και πατατούλες, «αριστοκρατικό» στιφάδο με μικρά κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα ή φασιανός μαγειρεμένος με αφρώδες κρασί από το Αμύνταιο, σερβιρισμένος με ατζέμ πιλάφι, ρόδι, κουκουνάρι και σταφίδες. Μαζί τους θα βρεις και άλλα πιάτα για κάθε... όρεξη, από μερακλίδικο μιλφέιγ με πικάντικο μοσχαρίσιο παστουρμά και τραγανά φύλλα γιουφκά μέχρι ένα μπέργκερ αλά ελληνικά, με βουβαλίσιο μπιφτέκι, μπέικον μαύρου χοίρου, μανιτάρια και γραβιέρα Νάξου. Μόνο για τις 24, 25, 26, 31/12, 1/1 και 6/1 η ελάχιστη κατανάλωση κατ’ άτομο είναι € 30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.