«Koursaros»… Κολωνάκι edition

Το επόμενο κεφάλαιο για το θαλασσινό εστιατόριο, που έχει ήδη στο ενεργητικό του Δροσιά και Μύκονο γράφεται Ομήρου & Βησσαρίωνος γωνία.

«Koursaros»… Κολωνάκι edition

Τα πρώτα κεφάλαια της ιστορίας του τα έγραψε στη Δροσιά πριν από μια εικοσαετία και βάλε, η μυκονιάτικη εκδοχή ακολούθησε πριν από επτά χρόνια και τώρα ο «Koursaros» έπιασε και Κολωνάκι, σε έναν πολυτελή χώρο με αστικό χαρακτήρα, μαρμάρινες επιφάνειες, λιτό στιλ και στοιχεία εκμοντερνισμένης art deco. Η θαλασσινή κουζίνα του έχει διεθνή αντίληψη και συνδυάζει κλασικούς και σύγχρονους τόνους –από ταραμά με αβγοτάραχο Μεσολογγίου σε καραβιδόψιχα τεμπούρα και από λαβράκι σοτέ με σπαράγγια και πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ μέχρι ψητό ψάρι–, ενώ ο Ιάπωνας σεφ Take, τον οποίο πετύχαμε το καλοκαίρι στο εστιατόριο της Μυκόνου, έχει αναλάβει το sushi menu. Περισσότερα για τις επιδόσεις του, μόλις το δοκιμάσουμε.

«Koursaros»… Κολωνάκι edition - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/02/2023

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.

Ξεκινά η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibiion

Το προσεχές Σάββατο ανοίγει τις πύλες της η γνωστή έκθεση τροφίμων και ποτών.