Εβδομάδα για μανιταρολάτρεις στο «Αλεξάνδρα»

Όσοι αγαπάτε τα μανιτάρια μη χάσετε το ειδικό αφιέρωμα του εστιατορίου «Αλεξάνδρα»: «Μανιτάρια: ελληνικοί μικροί θησαυροί – μεγάλες γεύσεις».

Εβδομάδα για μανιταρολάτρεις στο «Αλεξάνδρα»

Όσοι αγαπάτε τα μανιτάρια μη χάσετε το ειδικό αφιέρωμα του εστιατορίου «Αλεξάνδρα»: «Μανιτάρια: ελληνικοί μικροί θησαυροί – μεγάλες γεύσεις».

Εβδομάδα για μανιταρολάτρεις στο «Αλεξάνδρα» - εικόνα 1

Για πέντε βραδιές (12-16 Δεκεμβρίου) ο Ηλίας Αντωνιάδης, executive chef της εταιρείας «Μανιτάρια Δίρφυς», θα επιμελείται ένα ειδικό menu 10 πιάτων, όλα με μανιτάρια. Το μενού, από το οποίο θα μπορείτε να διαλέξετε ότι σας κάνει κλικ, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φάβα Σαντορίνης με μεζεδάκι λεντινούλα, κριθαρότο με βασιλομανίταρα και γαρίδες, ριζότο με κοτόπουλο και σάλτσα μαύρης τρούφας, καραμελωμένο χοιρινό με μανιτάρια αλλά και cheesecake με τρία είδη μανιταριών ή μους με σοκολάτα και γανόδερμα.

Είναι η πρώτη από τις συνολικά 4 θεματικές εβδομάδες που θα διοργανώσει μέσα στο χειμώνα το γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο, για να γιορτάσει τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας. Όλες οι εκδηλώσεις δίνουν έμφαση σε ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές. Έτσι, ο Ιανουάριος θα έχει αφιέρωμα στις ηπειρώτικες πίτες, ο Φεβρουάριος στις ελληνικές φυλές κρεάτων της «Κιβωτού του Δήμου» και ο Μάρτης στα προϊόντα του Μεσολογγίου και του Αμβρακικού.

Στην εκδήλωση για τον εορτασμό των αργυρών γενεθλίων του «Αλεξάνδρα» είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε αρκετά από τα πληθωρικά και καλοφτιαγμένα πιάτα του χειμερινού καταλόγου, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες. Στα ποτήρια μας το ασύρτικο Sur Lie από το Κτήμα Εύχαρις και το syrah Πλατάνων Όρος από το Κτήμα Φίλιππου Κούκη, που θα ενσωματωθούν στον χειμερινό κατάλογο.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/09/2022

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.