«Materia Prima»: Καινούργιο wine bar και κάβα στην οδό Φαλήρου

Ένας οινόφιλος χώρος ήρθε πρόσφατα να προστεθεί στο γευστικό μωσαϊκό του Κουκακίου.

«Materia Prima»: Καινούργιο wine bar και κάβα στην οδό Φαλήρου

Ένας νέος οινόφιλος χώρος ήρθε πρόσφατα να προστεθεί στο γευστικό μωσαϊκό του Κουκακίου. Σχετικά μικρό, σε γκρι και μπεζ, με βασικό υλικό το ξύλο, χειροποίητα τραπέζια και φωτιστικά, το wine bar «Materia Prima» του Μιχάλη Παπατσίμπα θα σας προτείνει να συνδυάσετε κάποιο ποτήρι ή φιάλη από τη λίστα του, η οποία θα αλλάζει κάθε εβδομάδα και αριθμεί γύρω στις 30 ετικέτες. Ή να διαλέξετε από την κάβα του, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της σάλας και φτάνει στις 300 ετικέτες, συνδυάζοντας ελληνικό και ξένο αμπελώνα, και από όπου μπορείτε να ψωνίσετε και για το σπίτι. Θα τα συνοδεύσετε με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, τσιαμπάτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδι, καρπάτσιο και άλλα ανάλογα. Και αν έχετε διάθεση για μελέτη, μπορείτε να ξεφυλλίσετε κάποιο βιβλίο από τα ράφια της οινικής του βιβλιοθήκης. (Φαλήρου 68, Κουκάκι, 2109245935)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

4 παλιές ψαροταβέρνες της Αττικής - αφορμή για εκδρομή που αξίζει να κρατήσεις μυστικό

Ταβερνάκια με προσωπικότητα σε γραφικούς προορισμούς, τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από την πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
03/03/2024

Νέος executive chef, νέα μενού και νέες γαστρονομικές εμπειρίες στο "Rooftop" του "St. George Lycabettus"

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, τη γευστική εμπειρία "Dome dining" μέσα σε ένα "Bubble" περιβάλλον με φόντο όλη την Αθήνα.

Ο Παύλος Κυριάκης είναι ο νέος executive chef στο 'Elaia' του 'Kapsaliana Village'

Αλλαγή σκυτάλης στο βραβευμένο εστιατόριο του κρητικού χωριού-ξενοδοχείου.

"Lesante Cape": Η ελληνική φιλοξενία συναντά την υψηλή γαστρονομία μέσα από τις δημιουργίες του Σταύρου Υφαντίδη

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Lesante Collection στη Ζάκυνθο βάζει τη γεύση στο επίκεντρο αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση.

Τι σημαίνει να είσαι σεφ-πατρόν στην εστιατορική Αθήνα του τώρα

Άνταμ Κοντοβάς, Δήμος Σαμουράκης και Χάρης Νικολούζος μιλούν για την απόφαση να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο.

'Linovatis': Στην Κηφισιά, το κρασί αποκτά φωνή

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα των Βορείων Προαστίων προσεγγίζει το κρασί με το δικό του στυλ.

Nebbiolo

Το νέο μέλος της οικογένειας των οινόφιλων εστιατορίων "Brunello" και "Barolo" έκανε ποδαρικό με το δεξί στην Εκάλη. Κομψή ζεστασιά τόσο στο χώρο όσο και στην ιταλική κουζίνα που επιμελείται ο Θοδωρής Παπανικολάου.