«Materia Prima»: Καινούργιο wine bar και κάβα στην οδό Φαλήρου

Ένας οινόφιλος χώρος ήρθε πρόσφατα να προστεθεί στο γευστικό μωσαϊκό του Κουκακίου.

«Materia Prima»: Καινούργιο wine bar και κάβα στην οδό Φαλήρου

Ένας νέος οινόφιλος χώρος ήρθε πρόσφατα να προστεθεί στο γευστικό μωσαϊκό του Κουκακίου. Σχετικά μικρό, σε γκρι και μπεζ, με βασικό υλικό το ξύλο, χειροποίητα τραπέζια και φωτιστικά, το wine bar «Materia Prima» του Μιχάλη Παπατσίμπα θα σας προτείνει να συνδυάσετε κάποιο ποτήρι ή φιάλη από τη λίστα του, η οποία θα αλλάζει κάθε εβδομάδα και αριθμεί γύρω στις 30 ετικέτες. Ή να διαλέξετε από την κάβα του, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της σάλας και φτάνει στις 300 ετικέτες, συνδυάζοντας ελληνικό και ξένο αμπελώνα, και από όπου μπορείτε να ψωνίσετε και για το σπίτι. Θα τα συνοδεύσετε με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, τσιαμπάτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδι, καρπάτσιο και άλλα ανάλογα. Και αν έχετε διάθεση για μελέτη, μπορείτε να ξεφυλλίσετε κάποιο βιβλίο από τα ράφια της οινικής του βιβλιοθήκης. (Φαλήρου 68, Κουκάκι, 2109245935)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
27/09/2022

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.