Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον»

Χαμός στο ίσωμα στη γνήσια αυτοσαρκαστική off Broadway ταβέρνα, με νοστιμιές που δύσκολα βρίσκεις αλλού.

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον»

Χαμός στο ίσωμα στη γνήσια αυτοσαρκαστική off Broadway ταβέρνα, με νοστιμιές που δύσκολα βρίσκεις αλλού.

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον» - εικόνα 1

Είμαι αληθινά περίεργος πώς να ένιωθαν οι Κινέζοι επιχειρηματίες που έτρωγαν εκεί την ημέρα που πήγα, μέσα σε ένα τόσο ιδιόμορφο, επιμελημένα ατημέλητο περιβάλλον ή για να το πω πιο χύμα... χύμα! Το μαγαζί είναι γεμάτο ετερόκλητα στοιχεία (από ναΐφ ζωγραφιές, βαλσαμωμένα πλάσματα του βυθού και θαλασσινά παραφερνάλια μέχρι απλωμένες μπουγάδες με ποδοσφαιρικές φανέλες), που ακροβατούν στο τεντωμένο σχοινί ενός αριστοφανικού αυτοσαρκασμού made by Βασίλης Ακρίβος. Και όμως, είναι από τα μέρη όπου συχνάζει o business χώρος, μάλλον επειδή ξεφεύγει εντελώς από τις τυπικότητες. Από την άλλη, το φαγητό είναι πολύ σοβαρή υπόθεση στο «Ψάριστον».

Και δεν μιλάω μόνο για τις εκπληκτικές, πεντανόστιμες καραβίδες που συχνάζουν εκεί ή τα μεγάλα ωραία ψάρια, αλλά για πιο περίεργα πράγματα. Όπως το ψητό «γαρδουμπάκι» χελιού από τα εντόσθια του ψαριού μαριναρισμένα σε σκόρδο, λάδι, πάπρικα και ρίγανη. μιλάμε για μεζέ σέρτικο, σπάνιο, γευστικότατο και πολύ μερακλίδικο. Είναι μέσα στα καινούργια πιάτα που προτείνει αυτήν τη σεζόν ο Ακρίβος μαζί με αρκετά άλλα. Ο τόνος λ.χ. παίζει δυνατά: σε ανάλαφρο ταρτάρ πάνω σε τορτίγια με ρόκα, ντομάτα και μαγιονέζα αλλά και με τη σκούρα κόκκινη σάρκα του συνδυασμένη εντυπωσιακά με γλυκοπικάντικη σόγια και σουσάμι-wasabi. Πολύ καλή είναι η θαλασσινή καρμπονάρα με γαρίδες, αβγό, ντομάτα και τραγανά αβγά χελιδονόψαρου και ακόμη πιο εντυπωσιακό το gumbo, η πλούσια σούπα από τη Νέα Ορλεάνη, που σερβίρεται σε μπακιρένια κατσαρόλα και στον πληθωρικό, πυκνό ζωμό της κολυμπάνε ψάρι, μύδια, κυδώνια, γαρίδες, μπάμιες και τσορίθο.

Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο, 2102850746. Τιμή: € 25-28.

ΤOP 3 ΠΙΑΤΑ

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον» - εικόνα 2

Gumbo
Μη λυπηθείς ούτε το καυτερό τσίλι ούτε το λεμόνι, διότι τότε η σπεσιαλιτέ της Νέας Ορλεάνης θα αποκτήσει την εκρηκτική προσωπικότητά της και τα αρώματά της θα ξεσπάσουν στο στόμα σαν καταιγίδα.

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον» - εικόνα 3

Τόνος
Πρώτης τάξεως και ποιότητας κόκκινος τόνος, ελάχιστα ψημένος σαν τατάκι, με την τρυφεράδα της ωμότητάς του να δίνει ρέστα, σκεπασμένος από μια σχεδόν καραμελωμένη σάλτσα σόγιας-sweet chili, ενώ πάνω του τραγανίζουν σπόροι σουσαμιού βαφτισμένοι σε wasabi.

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον» - εικόνα 4

Χτένια
Ένα από τα καινούργια υλικά που αρχίζουν να διαδίδονται στην αθηναϊκή σκηνή είναι το μαύρο σκόρδο. Τη γλυκιά, πυκνή, umami νοστιμάδα της κρέμας του τη συνδυάζουν επιτυχημένα με σχεδόν καπνιστά χτένια και φρέσκο κορίανδρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψάριστον

Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;