Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον»

Χαμός στο ίσωμα στη γνήσια αυτοσαρκαστική off Broadway ταβέρνα, με νοστιμιές που δύσκολα βρίσκεις αλλού.

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον»

Χαμός στο ίσωμα στη γνήσια αυτοσαρκαστική off Broadway ταβέρνα, με νοστιμιές που δύσκολα βρίσκεις αλλού.

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον» - εικόνα 1

Είμαι αληθινά περίεργος πώς να ένιωθαν οι Κινέζοι επιχειρηματίες που έτρωγαν εκεί την ημέρα που πήγα, μέσα σε ένα τόσο ιδιόμορφο, επιμελημένα ατημέλητο περιβάλλον ή για να το πω πιο χύμα... χύμα! Το μαγαζί είναι γεμάτο ετερόκλητα στοιχεία (από ναΐφ ζωγραφιές, βαλσαμωμένα πλάσματα του βυθού και θαλασσινά παραφερνάλια μέχρι απλωμένες μπουγάδες με ποδοσφαιρικές φανέλες), που ακροβατούν στο τεντωμένο σχοινί ενός αριστοφανικού αυτοσαρκασμού made by Βασίλης Ακρίβος. Και όμως, είναι από τα μέρη όπου συχνάζει o business χώρος, μάλλον επειδή ξεφεύγει εντελώς από τις τυπικότητες. Από την άλλη, το φαγητό είναι πολύ σοβαρή υπόθεση στο «Ψάριστον».

Και δεν μιλάω μόνο για τις εκπληκτικές, πεντανόστιμες καραβίδες που συχνάζουν εκεί ή τα μεγάλα ωραία ψάρια, αλλά για πιο περίεργα πράγματα. Όπως το ψητό «γαρδουμπάκι» χελιού από τα εντόσθια του ψαριού μαριναρισμένα σε σκόρδο, λάδι, πάπρικα και ρίγανη. μιλάμε για μεζέ σέρτικο, σπάνιο, γευστικότατο και πολύ μερακλίδικο. Είναι μέσα στα καινούργια πιάτα που προτείνει αυτήν τη σεζόν ο Ακρίβος μαζί με αρκετά άλλα. Ο τόνος λ.χ. παίζει δυνατά: σε ανάλαφρο ταρτάρ πάνω σε τορτίγια με ρόκα, ντομάτα και μαγιονέζα αλλά και με τη σκούρα κόκκινη σάρκα του συνδυασμένη εντυπωσιακά με γλυκοπικάντικη σόγια και σουσάμι-wasabi. Πολύ καλή είναι η θαλασσινή καρμπονάρα με γαρίδες, αβγό, ντομάτα και τραγανά αβγά χελιδονόψαρου και ακόμη πιο εντυπωσιακό το gumbo, η πλούσια σούπα από τη Νέα Ορλεάνη, που σερβίρεται σε μπακιρένια κατσαρόλα και στον πληθωρικό, πυκνό ζωμό της κολυμπάνε ψάρι, μύδια, κυδώνια, γαρίδες, μπάμιες και τσορίθο.

Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο, 2102850746. Τιμή: € 25-28.

ΤOP 3 ΠΙΑΤΑ

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον» - εικόνα 2

Gumbo
Μη λυπηθείς ούτε το καυτερό τσίλι ούτε το λεμόνι, διότι τότε η σπεσιαλιτέ της Νέας Ορλεάνης θα αποκτήσει την εκρηκτική προσωπικότητά της και τα αρώματά της θα ξεσπάσουν στο στόμα σαν καταιγίδα.

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον» - εικόνα 3

Τόνος
Πρώτης τάξεως και ποιότητας κόκκινος τόνος, ελάχιστα ψημένος σαν τατάκι, με την τρυφεράδα της ωμότητάς του να δίνει ρέστα, σκεπασμένος από μια σχεδόν καραμελωμένη σάλτσα σόγιας-sweet chili, ενώ πάνω του τραγανίζουν σπόροι σουσαμιού βαφτισμένοι σε wasabi.

Νέα πιάτα στο sui generis «Ψάριστον» - εικόνα 4

Χτένια
Ένα από τα καινούργια υλικά που αρχίζουν να διαδίδονται στην αθηναϊκή σκηνή είναι το μαύρο σκόρδο. Τη γλυκιά, πυκνή, umami νοστιμάδα της κρέμας του τη συνδυάζουν επιτυχημένα με σχεδόν καπνιστά χτένια και φρέσκο κορίανδρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψάριστον

Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/04/2024

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας

Περνώντας ένα βράδυ σε ένα πολύ ξεχωριστό dining event.