Tα νέα πιάτα του chef Michel Roux στο «Avenue Bistro & Bar»

Χειμωνάτικη πρεμιέρα για το γαλλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Metropolitan» και τα καινούργια του πιάτα.

Tα νέα πιάτα του chef Michel Roux στο «Avenue Bistro & Bar»

Χειμωνιάτικη πρεμιέρα για το «Avenue Bistro & Bar» του ξενοδοχείου «Metropolitan» με ένα μενού που επιμελείται ο παγκοσμίου φήμης chef Michel Roux με chef de cuisine τον Ηλία Καριώτογλου. Η γευστική αντίληψη των πιάτων συνδυάζει την κλασσική γαλλική γραμμή σε συνδυασμό με ελληνικά υλικά –άλλωστε υπάρχει διεθνώς μια τάση επιστροφής στην κλασική γαλλική μαγειρική τα τελευταία χρόνια. Καινούργια πιάτα που δοκιμάσαμε και που δίνουν το γαστρονομικό στίγμα της σεζόν που άρχισε στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι η σούπα μυδιών με βασιλικό καβούρι σχάρας, κρέμα και κρόκο Κοζάνης, το λαβράκι ποσέ με μενταγιόν αστακού σε σφολιάτα με μανιτάρια πλευρώτους, φινόκιο, πατάτες και σάλτσα «hollandaise», to φρέσκο νιόκι πατάτας με πουρέ κολοκύθας και κουλί μαϊντανού, το φιλέτο σολομού με σάλτσα «verduette» πίκλα αγγουριού και πουρέ από κουνουπίδι. Ο –χαμηλών τόνων, σεφ Ηλίας Καριώτογλου, έχει συνεργαστεί με τον Michel Roux στο τριάστερο Waterside Inn (3* Μichelin), και σε γαλλική rotisserie και έχει κερδίσει επανειλημμένα την Roux Scholarship (παγκόσμιος ατομικός διαγωνισμός μαγειρικής μεγάλης δυσκολίας).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.