Tα νέα πιάτα του chef Michel Roux στο «Avenue Bistro & Bar»

Χειμωνάτικη πρεμιέρα για το γαλλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Metropolitan» και τα καινούργια του πιάτα.

Tα νέα πιάτα του chef Michel Roux στο «Avenue Bistro & Bar»

Χειμωνιάτικη πρεμιέρα για το «Avenue Bistro & Bar» του ξενοδοχείου «Metropolitan» με ένα μενού που επιμελείται ο παγκοσμίου φήμης chef Michel Roux με chef de cuisine τον Ηλία Καριώτογλου. Η γευστική αντίληψη των πιάτων συνδυάζει την κλασσική γαλλική γραμμή σε συνδυασμό με ελληνικά υλικά –άλλωστε υπάρχει διεθνώς μια τάση επιστροφής στην κλασική γαλλική μαγειρική τα τελευταία χρόνια. Καινούργια πιάτα που δοκιμάσαμε και που δίνουν το γαστρονομικό στίγμα της σεζόν που άρχισε στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι η σούπα μυδιών με βασιλικό καβούρι σχάρας, κρέμα και κρόκο Κοζάνης, το λαβράκι ποσέ με μενταγιόν αστακού σε σφολιάτα με μανιτάρια πλευρώτους, φινόκιο, πατάτες και σάλτσα «hollandaise», to φρέσκο νιόκι πατάτας με πουρέ κολοκύθας και κουλί μαϊντανού, το φιλέτο σολομού με σάλτσα «verduette» πίκλα αγγουριού και πουρέ από κουνουπίδι. Ο –χαμηλών τόνων, σεφ Ηλίας Καριώτογλου, έχει συνεργαστεί με τον Michel Roux στο τριάστερο Waterside Inn (3* Μichelin), και σε γαλλική rotisserie και έχει κερδίσει επανειλημμένα την Roux Scholarship (παγκόσμιος ατομικός διαγωνισμός μαγειρικής μεγάλης δυσκολίας).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/10/2022

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.