Χειμωνιάτικη πρεμιέρα για το «Avenue Bistro & Bar» του ξενοδοχείου «Metropolitan» με ένα μενού που επιμελείται ο παγκοσμίου φήμης chef Michel Roux με chef de cuisine τον Ηλία Καριώτογλου. Η γευστική αντίληψη των πιάτων συνδυάζει την κλασσική γαλλική γραμμή σε συνδυασμό με ελληνικά υλικά –άλλωστε υπάρχει διεθνώς μια τάση επιστροφής στην κλασική γαλλική μαγειρική τα τελευταία χρόνια. Καινούργια πιάτα που δοκιμάσαμε και που δίνουν το γαστρονομικό στίγμα της σεζόν που άρχισε στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι η σούπα μυδιών με βασιλικό καβούρι σχάρας, κρέμα και κρόκο Κοζάνης, το λαβράκι ποσέ με μενταγιόν αστακού σε σφολιάτα με μανιτάρια πλευρώτους, φινόκιο, πατάτες και σάλτσα «hollandaise», to φρέσκο νιόκι πατάτας με πουρέ κολοκύθας και κουλί μαϊντανού, το φιλέτο σολομού με σάλτσα «verduette» πίκλα αγγουριού και πουρέ από κουνουπίδι. Ο –χαμηλών τόνων, σεφ Ηλίας Καριώτογλου, έχει συνεργαστεί με τον Michel Roux στο τριάστερο Waterside Inn (3* Μichelin), και σε γαλλική rotisserie και έχει κερδίσει επανειλημμένα την Roux Scholarship (παγκόσμιος ατομικός διαγωνισμός μαγειρικής μεγάλης δυσκολίας).
Tα νέα πιάτα του chef Michel Roux στο «Avenue Bistro & Bar»
Χειμωνάτικη πρεμιέρα για το γαλλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Metropolitan» και τα καινούργια του πιάτα.