ΠΟΠ Up Night @ Zampano

Tην Τετάρτη 2/11 ξεκινά μια σειρά βραδιών αφιερωμένων στα ΠΟΠ ελληνικά κρασιά. Πρώτη στάση, η Πελοπόννησος.

ΠΟΠ Up Night @ Zampano

Tην Τετάρτη 2/11 ξεκινά μια σειρά βραδιών αφιερωμένων στα ΠΟΠ ελληνικά κρασιά. Πρώτη στάση, η Πελοπόννησος.

ΠΟΠ Up Night @ Zampano - εικόνα 1

Το ότι το «Zampano» αγαπά το κρασί φαίνεται ήδη από την λίστα την οποία έχει επιμεληθεί ο Στέργιος Τεκερίδης, ο οποίος από τότε που πρωτοξεκίνησε το εστιατόριο πλοηγεί ευγενικά όσους κάθονται στα τραπέζια του. Τώρα, η ομάδα του cosy χώρου στου Ψυρρή ξεκινά κι έναν κύκλο οινογνωσιών, αφιερωμένων στις ιστορικές αμπελουργικές και οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Οι ΠΟΠ Up Nights @ Zampano, θα καλύψουν επτά θεματικές ενότητες. Οι οίνοι της Πελοποννήσου θα κάνουν την αρχή σε τετ α τετ με τα πιάτα της Χρύσας Κατάκη, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, για να ακολουθήσουν οι οίνοι της Ηπείρου και της Θεσσαλίας το Δεκέμβριο, της Μακεδονίας τον Ιανουάριο, της Κρήτης τον Φεβρουάριο, των νησιών του Ιονίου το Μάρτιο, και των νησιών του Αιγαίου τον Απρίλιο και τον Μάιο.

ΠΟΠ Up Night @ Zampano - εικόνα 2

Το πρώτο set menu (€ 29 το άτομο) περιλαμβάνει τα εξής:

ΠΟΠ Ροδίτης οινοπoιείου Τετράμυθος (Πάτρα) - Σαλάτα με baby σπανάκι, ρόκα, ραντίτσιο, φουντούκι, ψητά ντοματίνια και chips σύγλινου
ΠΟΠ Οίνος Κτήματος Τσέλεπου (Μαντίνεια) - Ατομική ανοιχτή χορτόπιτα με μυρωδικά και κατσικίσια γραβιέρα Τρίπολης
ΠΟΠ Οίνος Κτήματος Σκούρα (Νεμέα) - Ριζότο μανιταριών με θυμάρι και chips παρμεζάνας
ΠΓΕ Μαυροδάφνη ΤΑΩΣ Kτήματος Παρπαρούση - Μοσχαρίσιο λαγώτο με πουρέ πατάτες
ΠΟΠ Μοσχάτος οινοποιείου Κιντώνη (Πάτρα) - Πορτοκαλόπιτα semifredo
ΠΟΠ Μαυροδάφνη Οινοποιείου Καρελά - Κρέμα σοκολάτας σε μαρέγκα κακάο με αγριοκέρασα

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.