ΠΟΠ Up Night @ Zampano

Tην Τετάρτη 2/11 ξεκινά μια σειρά βραδιών αφιερωμένων στα ΠΟΠ ελληνικά κρασιά. Πρώτη στάση, η Πελοπόννησος.

ΠΟΠ Up Night @ Zampano

Tην Τετάρτη 2/11 ξεκινά μια σειρά βραδιών αφιερωμένων στα ΠΟΠ ελληνικά κρασιά. Πρώτη στάση, η Πελοπόννησος.

ΠΟΠ Up Night @ Zampano - εικόνα 1

Το ότι το «Zampano» αγαπά το κρασί φαίνεται ήδη από την λίστα την οποία έχει επιμεληθεί ο Στέργιος Τεκερίδης, ο οποίος από τότε που πρωτοξεκίνησε το εστιατόριο πλοηγεί ευγενικά όσους κάθονται στα τραπέζια του. Τώρα, η ομάδα του cosy χώρου στου Ψυρρή ξεκινά κι έναν κύκλο οινογνωσιών, αφιερωμένων στις ιστορικές αμπελουργικές και οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Οι ΠΟΠ Up Nights @ Zampano, θα καλύψουν επτά θεματικές ενότητες. Οι οίνοι της Πελοποννήσου θα κάνουν την αρχή σε τετ α τετ με τα πιάτα της Χρύσας Κατάκη, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, για να ακολουθήσουν οι οίνοι της Ηπείρου και της Θεσσαλίας το Δεκέμβριο, της Μακεδονίας τον Ιανουάριο, της Κρήτης τον Φεβρουάριο, των νησιών του Ιονίου το Μάρτιο, και των νησιών του Αιγαίου τον Απρίλιο και τον Μάιο.

ΠΟΠ Up Night @ Zampano - εικόνα 2

Το πρώτο set menu (€ 29 το άτομο) περιλαμβάνει τα εξής:

ΠΟΠ Ροδίτης οινοπoιείου Τετράμυθος (Πάτρα) - Σαλάτα με baby σπανάκι, ρόκα, ραντίτσιο, φουντούκι, ψητά ντοματίνια και chips σύγλινου
ΠΟΠ Οίνος Κτήματος Τσέλεπου (Μαντίνεια) - Ατομική ανοιχτή χορτόπιτα με μυρωδικά και κατσικίσια γραβιέρα Τρίπολης
ΠΟΠ Οίνος Κτήματος Σκούρα (Νεμέα) - Ριζότο μανιταριών με θυμάρι και chips παρμεζάνας
ΠΓΕ Μαυροδάφνη ΤΑΩΣ Kτήματος Παρπαρούση - Μοσχαρίσιο λαγώτο με πουρέ πατάτες
ΠΟΠ Μοσχάτος οινοποιείου Κιντώνη (Πάτρα) - Πορτοκαλόπιτα semifredo
ΠΟΠ Μαυροδάφνη Οινοποιείου Καρελά - Κρέμα σοκολάτας σε μαρέγκα κακάο με αγριοκέρασα

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.