«A little taste of home»: Τρώγοντας σε μια γωνιά του κόσμου

Άνοιξε για λίγο το περασμένο καλοκαίρι, αλλά το επίσημο ντεμπούτο του το κάνει τώρα το φθινόπωρο, προσθέτοντας τη δική του νότα στην παρτιτούρα του Γκαζιού.

«A little taste of home»: Τρώγοντας σε μια γωνιά του κόσμου

Άνοιξε για λίγο το περασμένο καλοκαίρι το «A little taste of home», αλλά το επίσημο ντεμπούτο του το κάνει τώρα το φθινόπωρο, προσθέτοντας τη δική του νότα στην παρτιτούρα του Γκαζιού. Χουνκιάρ μπεγεντί, αραβικό faatah, που είναι κοτόπουλο με πίτα, ρύζι, σος από ταχίνι και κάσιους, επίσης αραβικά κεφτεδάκια με σος κερασιού, αρνάκι με κους κους στο ταζίν, noodles με λαχανικά και μανιτάρια shiitake και γιουβέτσι με γαρίδες είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που προτείνει ο Σύριος σεφ στο μικρό, όμορφο αυτό εστιατόριο, που έχει ως κεντρική του ιδέα τον τρόπο που το φαγητό κινητοποιεί νοσταλγία και οικειότητα και σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου ακόμη κι όταν είσαι μακριά του –όταν ταξιδεύεις λόγου χάρη, ή όταν για λίγο ή πολύ ζεις αλλού.

Το σκεπτικό του θα το διαβάσετε στον τοίχο-μαυροπίνακα, πάνω από έναν γκρι καναπέ με λαχανί μαξιλαράκια, οι γεύσεις θα αλλάζουν συχνά και μπορείς να τους ζητήσεις να σου φτιάξουν κάτι που έχεις αγαπήσει σε κάποιο σημείο του κόσμου – μια παρέα πριν από λίγες μέρες αιτήθηκε... μπορς. Περισσότερα για το στιλ και τις επιδόσεις του θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.