«A little taste of home»: Τρώγοντας σε μια γωνιά του κόσμου

Άνοιξε για λίγο το περασμένο καλοκαίρι, αλλά το επίσημο ντεμπούτο του το κάνει τώρα το φθινόπωρο, προσθέτοντας τη δική του νότα στην παρτιτούρα του Γκαζιού.

«A little taste of home»: Τρώγοντας σε μια γωνιά του κόσμου

Άνοιξε για λίγο το περασμένο καλοκαίρι το «A little taste of home», αλλά το επίσημο ντεμπούτο του το κάνει τώρα το φθινόπωρο, προσθέτοντας τη δική του νότα στην παρτιτούρα του Γκαζιού. Χουνκιάρ μπεγεντί, αραβικό faatah, που είναι κοτόπουλο με πίτα, ρύζι, σος από ταχίνι και κάσιους, επίσης αραβικά κεφτεδάκια με σος κερασιού, αρνάκι με κους κους στο ταζίν, noodles με λαχανικά και μανιτάρια shiitake και γιουβέτσι με γαρίδες είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που προτείνει ο Σύριος σεφ στο μικρό, όμορφο αυτό εστιατόριο, που έχει ως κεντρική του ιδέα τον τρόπο που το φαγητό κινητοποιεί νοσταλγία και οικειότητα και σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου ακόμη κι όταν είσαι μακριά του –όταν ταξιδεύεις λόγου χάρη, ή όταν για λίγο ή πολύ ζεις αλλού.

Το σκεπτικό του θα το διαβάσετε στον τοίχο-μαυροπίνακα, πάνω από έναν γκρι καναπέ με λαχανί μαξιλαράκια, οι γεύσεις θα αλλάζουν συχνά και μπορείς να τους ζητήσεις να σου φτιάξουν κάτι που έχεις αγαπήσει σε κάποιο σημείο του κόσμου – μια παρέα πριν από λίγες μέρες αιτήθηκε... μπορς. Περισσότερα για το στιλ και τις επιδόσεις του θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
25/11/2022

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.