Σουβλάκια, λουκάνικα και γύρος στα… κύματα, σε ένα μοντέρνο στέκι καθημερινής κρεατοφαγίας με καλοκαιρινό πνεύμα.
Τη μία από τις δύο παραλιακές έδρες του «Σουβlike» θα τη συναντήσετε στην άκρη της πιάτσας στο επάνω κομμάτι της Ποσειδώνος στη Βουλιαγμένη (η άλλη είναι στη Βάρκιζα). Αν στα Σπάτα, όπου πρωτοεμφανίστηκε αυτό το σουβλακο-κεντρικό μοντέρνο μαγαζί, το ντεκόρ είναι ταξιδιωτικό, στην προκειμένη είναι αναλόγως γουστόζικο μεν, σε τετ-α-τετ με το κύμα δε, με σπορτίφ σανίδες του σερφ στον τοίχο, λευκούς γλάρους αλά οριγκάμι και φωτιστικά-ψάθινα καπέλα, ενώ τα διαφορετικά επίπεδα βλέπουν –ανάμεσα στα πεύκα– απέναντι στη θάλασσα.Όσον αφορά τα τυλιχτά, οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι: με πίτες καλαμποκένιες, ολικής άλεσης και λεπτές λαδόπιτες, σε καλαμάκι, εκτός από κοτόπουλο και χοιρινό, θα βρείτε κι ένα σωστά ψημένο μοσχαρίσιο, ενώ και ο γύρος είναι ωραιότατος.
Το λουκάνικο Τζουμαγιάς είναι πολύ νόστιμο και το «γιουσουφάκι» (τρία κεμπάπ, ήπια ως προς τα μπαχαρικά τους, με σος γιαουρτιού και πατάτες) πλούσιο. Οι χορτοφάγοι της παρέας μπορούν να κατευθυνθούν προς το σουβλάκι με ταλαγάνι ή χαλούμι και οι vegans σε αυτό με τα μανιτάρια. Στη σαλάτα με κινόα, ρόδι και βραστά καρότα η κινόα θέλει λιγότερο βράσιμο, θα κάνω like όμως στη σαλάτα με ρόκα, ντοματίνια και τσαλαφούτι, που ήρθε καλοανακατεμένη, με σωστή δόση βινεγκρέτ. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα δεις πολλούς με το μπανιερό τους σε αυτό το «Σουβlike», αλλά είναι λύση και για casual φαγητό το βράδυ, σε ένα χώρο με ευχάριστο περιβάλλον και καθημερινή κουζίνα με καλά υλικά.