«Σουβlike» στη Βουλιαγμένη

Σουβλάκια, λουκάνικα και γύρος στα… κύματα, σε ένα σύγχρονο στέκι καθημερινής κρεατοφαγίας με καλοκαιρινό πνεύμα.

«Σουβlike» στη Βουλιαγμένη

Σουβλάκια, λουκάνικα και γύρος στα… κύματα, σε ένα μοντέρνο στέκι καθημερινής κρεατοφαγίας με καλοκαιρινό πνεύμα.

«Σουβlike» στη Βουλιαγμένη - εικόνα 1

Τη μία από τις δύο παραλιακές έδρες του «Σουβlike» θα τη συναντήσετε στην άκρη της πιάτσας στο επάνω κομμάτι της Ποσειδώνος στη Βουλιαγμένη (η άλλη είναι στη Βάρκιζα). Αν στα Σπάτα, όπου πρωτοεμφανίστηκε αυτό το σουβλακο-κεντρικό μοντέρνο μαγαζί, το ντεκόρ είναι ταξιδιωτικό, στην προκειμένη είναι αναλόγως γουστόζικο μεν, σε τετ-α-τετ με το κύμα δε, με σπορτίφ σανίδες του σερφ στον τοίχο, λευκούς γλάρους αλά οριγκάμι και φωτιστικά-ψάθινα καπέλα, ενώ τα διαφορετικά επίπεδα βλέπουν –ανάμεσα στα πεύκα– απέναντι στη θάλασσα.Όσον αφορά τα τυλιχτά, οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι: με πίτες καλαμποκένιες, ολικής άλεσης και λεπτές λαδόπιτες, σε καλαμάκι, εκτός από κοτόπουλο και χοιρινό, θα βρείτε κι ένα σωστά ψημένο μοσχαρίσιο, ενώ και ο γύρος είναι ωραιότατος.

«Σουβlike» στη Βουλιαγμένη - εικόνα 2

Το λουκάνικο Τζουμαγιάς είναι πολύ νόστιμο και το «γιουσουφάκι» (τρία κεμπάπ, ήπια ως προς τα μπαχαρικά τους, με σος γιαουρτιού και πατάτες) πλούσιο. Οι χορτοφάγοι της παρέας μπορούν να κατευθυνθούν προς το σουβλάκι με ταλαγάνι ή χαλούμι και οι vegans σε αυτό με τα μανιτάρια. Στη σαλάτα με κινόα, ρόδι και βραστά καρότα η κινόα θέλει λιγότερο βράσιμο, θα κάνω like όμως στη σαλάτα με ρόκα, ντοματίνια και τσαλαφούτι, που ήρθε καλοανακατεμένη, με σωστή δόση βινεγκρέτ. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα δεις πολλούς με το μπανιερό τους σε αυτό το «Σουβlike», αλλά είναι λύση και για casual φαγητό το βράδυ, σε ένα χώρο με ευχάριστο περιβάλλον και καθημερινή κουζίνα με καλά υλικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
30/09/2022

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.