Ένα «Balcony» στη Βεϊκου

Σ’ ένα διατηρητέο νεοκλασικό στη Βεΐκου κάνει αυτές τις ημέρες το ντεμπούτο του ένα εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας που θα χαζεύει το Κουκάκι από τα ψηλά. Το μενού υπογράφει ο Νϊκος Φωτιάδης.

Ένα «Balcony» στη Βεϊκου

Σ’ ένα διατηρητέο νεοκλασικό στη Βεΐκου κάνει αυτές τις ημέρες το ντεμπούτο του το «Βalcony». Μοιράζοντας τις δραστηριότητές του σε δύο ορόφους –ο πρώτος, πιο κλασικός σε ύφος, ο δεύτερος με κάποιες πιο σύγχρονες νότες και πιο μπαρίστικες προθέσεις– και σε μια βεράντα με φυτά που βλέπει στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη και στο Μουσείο Ακρόπολης, το καινούργιο εστιατόριο του Κουκακίου θα λειτουργεί μεσημέρι-βράδυ. Ο κατάλογος, σε επιμέλεια του γνωστού σεφ Νίκου Φωτιάδη έχει μοντέρνο ελληνικό στιλ και πρόκειται να εμπλουτιστεί κι άλλο σιγά σιγά – την ολοκληρωμένη εικόνα του θα τη δούμε γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τότε chef de cuisine θα αναλάβει ο Θανάσης Ανδριτσόπουλος, που μέχρι τότε θα μαγειρεύει στην πολύ ιδιαίτερη «Μαριγούλα» στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, συμβάλλοντας κι εκείνος με τα δικά του πιάτα στο concept.

Ένα «Balcony» στη Βεϊκου - εικόνα 1

Μάθαμε για θεματικά «ταξίδια» σε όλη την Ελλάδα (στην Πελοπόννησο, τη Μακεδονία κ.α.) και ψαγμένα τοπικά υλικά, αλλά και θεματικά events (τη χειμερινή σεζόν), με το φαγητό, το κρασί, αλλά και τη μουσική στο επίκεντρο, μάθαμε και για μια entrecôte από νεροβούβαλο Κερκίνης σερβιρισμένη με κρεμμύδια γεμιστά με κόκκινο λάχανο και πατάτες με γλυκόξινο κόλιανδρο, που σκοπεύουμε να τη δοκιμάσουμε άμεσα, όπως και μια μια κολοκτύπα σε κριθαρότο με γλυκάνισο. Εντυπώσεις σύντομα...

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, 2114118437.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.