Ένα «Balcony» στη Βεϊκου

Σ’ ένα διατηρητέο νεοκλασικό στη Βεΐκου κάνει αυτές τις ημέρες το ντεμπούτο του ένα εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας που θα χαζεύει το Κουκάκι από τα ψηλά. Το μενού υπογράφει ο Νϊκος Φωτιάδης.

Ένα «Balcony» στη Βεϊκου

Σ’ ένα διατηρητέο νεοκλασικό στη Βεΐκου κάνει αυτές τις ημέρες το ντεμπούτο του το «Βalcony». Μοιράζοντας τις δραστηριότητές του σε δύο ορόφους –ο πρώτος, πιο κλασικός σε ύφος, ο δεύτερος με κάποιες πιο σύγχρονες νότες και πιο μπαρίστικες προθέσεις– και σε μια βεράντα με φυτά που βλέπει στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη και στο Μουσείο Ακρόπολης, το καινούργιο εστιατόριο του Κουκακίου θα λειτουργεί μεσημέρι-βράδυ. Ο κατάλογος, σε επιμέλεια του γνωστού σεφ Νίκου Φωτιάδη έχει μοντέρνο ελληνικό στιλ και πρόκειται να εμπλουτιστεί κι άλλο σιγά σιγά – την ολοκληρωμένη εικόνα του θα τη δούμε γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τότε chef de cuisine θα αναλάβει ο Θανάσης Ανδριτσόπουλος, που μέχρι τότε θα μαγειρεύει στην πολύ ιδιαίτερη «Μαριγούλα» στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, συμβάλλοντας κι εκείνος με τα δικά του πιάτα στο concept.

Ένα «Balcony» στη Βεϊκου - εικόνα 1

Μάθαμε για θεματικά «ταξίδια» σε όλη την Ελλάδα (στην Πελοπόννησο, τη Μακεδονία κ.α.) και ψαγμένα τοπικά υλικά, αλλά και θεματικά events (τη χειμερινή σεζόν), με το φαγητό, το κρασί, αλλά και τη μουσική στο επίκεντρο, μάθαμε και για μια entrecôte από νεροβούβαλο Κερκίνης σερβιρισμένη με κρεμμύδια γεμιστά με κόκκινο λάχανο και πατάτες με γλυκόξινο κόλιανδρο, που σκοπεύουμε να τη δοκιμάσουμε άμεσα, όπως και μια μια κολοκτύπα σε κριθαρότο με γλυκάνισο. Εντυπώσεις σύντομα...

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, 2114118437.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.