Νέα πιάτα στο «48»

Πλούσιο σε καινούργιες προτάσεις είναι το καλοκαιρινό μενού του Στέφανου Στεφανίδη στο «48 Urban Garden».

Νέα πιάτα στο «48»

Πλούσιο σε καινούργιες προτάσεις είναι το καλοκαιρινό μενού του Στέφανου Στεφανίδη στο «48 Urban Garden». Όχι ότι στον αστικό κήπο των Αμπελοκήπων δεν θα βρείτε πάντα τις αμερικανιές που αγαπάει ο σεφ – το πληθωρικό μπέργκερ που ακούει στο όνομα 65 napkins, για παράδειγμα, δεν έχει κουνήσει ρούπι. Αλλά στο multi ethnic πλαίσιο που το χαρακτηρίζει θα δείτε και μια στροφή προς το πιο εξωτικό, με προτάσεις όπως το burger Ajiamun με γαρίδες jumbo, αγγουράκι τουρσί, μαγιονέζα πατάτας και χειροποίητη ταϊλανδέζικη sweet chili sauce, που σερβίρεται με relish ανανά και τραγανά τηγανητά noodles, ή το Jamaican Jerk Chicken skewer με ανανά, ψητή γλυκοπατάτα, κρέμα καρύδας και τσάτνεϊ βερίκοκο.

Τα αλά street food πιάτα, ασορτί με το χαρακτηριστικό vintage ασημί τρέιλερ που είναι πάντα παρκαρισμένο στη σάλα, έχουν πληθύνει τελευταία: για να πάρετε μια πρώτη γεύση, αναφέρουμε τα μπουρίτος με τσίλι κον κάρνε και αζτέκικη σοκολάτα, τα bao (ψωμάκια ατμού) με χοιρινό σε πικάντικη μεξικάνικη σάλτσα adobo και τα κορεάτικα τάκος με γέμιση από τραγανή πάπια, τραγανά λαχανικά και φύτρες φασολιών.

(Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 2130281866)

Περισσότερες πληροφορίες

48 Urban Garden

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.