Νέα πιάτα στο «48»

Πλούσιο σε καινούργιες προτάσεις είναι το καλοκαιρινό μενού του Στέφανου Στεφανίδη στο «48 Urban Garden».

Νέα πιάτα στο «48»

Πλούσιο σε καινούργιες προτάσεις είναι το καλοκαιρινό μενού του Στέφανου Στεφανίδη στο «48 Urban Garden». Όχι ότι στον αστικό κήπο των Αμπελοκήπων δεν θα βρείτε πάντα τις αμερικανιές που αγαπάει ο σεφ – το πληθωρικό μπέργκερ που ακούει στο όνομα 65 napkins, για παράδειγμα, δεν έχει κουνήσει ρούπι. Αλλά στο multi ethnic πλαίσιο που το χαρακτηρίζει θα δείτε και μια στροφή προς το πιο εξωτικό, με προτάσεις όπως το burger Ajiamun με γαρίδες jumbo, αγγουράκι τουρσί, μαγιονέζα πατάτας και χειροποίητη ταϊλανδέζικη sweet chili sauce, που σερβίρεται με relish ανανά και τραγανά τηγανητά noodles, ή το Jamaican Jerk Chicken skewer με ανανά, ψητή γλυκοπατάτα, κρέμα καρύδας και τσάτνεϊ βερίκοκο.

Τα αλά street food πιάτα, ασορτί με το χαρακτηριστικό vintage ασημί τρέιλερ που είναι πάντα παρκαρισμένο στη σάλα, έχουν πληθύνει τελευταία: για να πάρετε μια πρώτη γεύση, αναφέρουμε τα μπουρίτος με τσίλι κον κάρνε και αζτέκικη σοκολάτα, τα bao (ψωμάκια ατμού) με χοιρινό σε πικάντικη μεξικάνικη σάλτσα adobo και τα κορεάτικα τάκος με γέμιση από τραγανή πάπια, τραγανά λαχανικά και φύτρες φασολιών.

(Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 2130281866)

Περισσότερες πληροφορίες

48 Urban Garden

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μάριος Κάλφογλου: ένα αντίο στον πρώτο κριτικό γαστρονομίας στην Ελλάδα

Ο Μάριος άφησε εποχή. Ήταν το άγνωστο πρόσωπο που όλα τα εστιατόρια και οι άνθρωποί τους έψαχναν αγωνιωδώς να ανακαλύψουν ποιος ήταν και ταυτόχρονα ήταν ο αγαπημένος Κρίτωνας του κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
04/12/2023

Που τρώμε καλό brunch στην Αθήνα

Η πιο δυνατή γευστική τάση των τελευταίων χρόνων, το brunch σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, bars και all day spots ταιριάζει γάντι με την εποχή, και με τα Χριστούγεννα.

Μάριος Κάλφογλου: Αποχαιρετούμε έναν ευπατρίδη της δημοσιογραφίας και της γαστρονομίας

Αποχαιρετούμε χειροκροτώντας τον, έναν αγαπημένο παλιό συνάδελφο από τη γαστρονομική ομάδα του Αθηνοράματος. Ο Μάριος έθεσε με τα κείμενά του στο Αθηνόραμα, τις βάσεις της γαστρονομικής κριτικής στην Ελλάδα.

Η ιταλιάνικη αλεγρία του "Lolita's"

Το νέο bar restaurant του Ψυχικού καταθέτει τη δική του άποψη για το τι εστί γευστική dolce vita της γείτονος.

Στο "The Zillers", η καλή μέρα από το brunch φαίνεται

Δεκατιανό υψηλών ταχυτήτων και ασυνήθιστων επιλογών με τη βραβευμένη υπογραφή του Παύλου Κυριάκη.