Προορισμός για εκλεκτή ψαροφαγία αξιώσεων στην αθηναϊκή ριβιέρα, το εστιατόριο «Γαρμπή» γράφει τη δική του ιστορία από το 1924 στο Καβούρι.
Η τρίτη γενιά της οικογένειας Γαρμπή υποδέχεται τους λάτρεις του φρέσκου ελληνικού ψαριού αποκλειστικά από τις θάλασσες της Λέρου, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση με σύγχρονο πνεύμα. Έτσι, στον ανανεωμένο χώρο με τα ξεκούραστα χρώματα, που γίνεται ακόμα πιο όμορφος την ώρα του ηλιοβασιλέματος, τα γαστρονομικά σενάρια είναι πολλά και ευφάνταστα. Μπορείτε να ξεκινήσετε, λ.χ., με τη μοντέρνα σαλάτα Superfood ή με μια κλασική Αθηναϊκή και να συνεχίσετε με τη σπεσιαλιτέ Γαρμπή (καλαμάρι, χταπόδι, μύδια, γαρίδες με σος εστραγκόν), ένα σεβίτσε από λαβράκι, καραβιδόψιχα και γαριδάκι συμιακό ή την περίφημη πίτα της κυρίας Ρόζας με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι.
Ως προς τα κυρίως, αν δεν επιλέξετε την οδό του μεγάλου ψαριού στα κάρβουνα, θα βρείτε πολλές προτάσεις με θαλασσινές πάστες και ριζότι, και κάποιες λύσεις για τους αμετανόητους κρεατοφάγους της παρέας. Από την καρυδόπιτα και τον μπακλαβά μέχρι την πάβλοβα με παγωτό μάνγκο, τα επιδόρπια κλείνουν ιδανικά το γεύμα.
Ηλίου 21 και Σελήνης, Καβούρι, 2108963480, 2108963460, www.garbi.gr