Σούμα κολοκύθι: Η πιο νησιώτικη αυλή!

Τη μοντέρνα ταβέρνα «Σούμα Κολοκύθι», σε ένα στενάκι πίσω από τη Λεωφ. Ηλιουπόλεως, σε μια πολύ ήσυχη γειτονιά, θα τη βρεις αν έρθεις «μιλημένος» από τους Αθηναίους που ξέρουν τα μυστικά της πόλης.

Σούμα κολοκύθι: Η πιο νησιώτικη αυλή!

Τη μοντέρνα ταβέρνα «Σούμα Κολοκύθι», σε ένα στενάκι πίσω από τη Λεωφ. Ηλιουπόλεως, σε μια πολύ ήσυχη γειτονιά, θα τη βρεις αν έρθεις «μιλημένος» από τους Αθηναίους που ξέρουν τα μυστικά της πόλης.

Σούμα κολοκύθι: Η πιο νησιώτικη αυλή! - εικόνα 1

Είναι το μερακλίδικο δημιούργημα των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργου Παυλάκη με παριανή καταγωγή. Τραπεζοκαθίσματα σε άσπρο, γαλάζιο και κοραλλί απλωμένα στα 270 τ.μ. της υπέροχης αυλής που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, με πολύ πράσινο, πολλά αρωματικά βότανα που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα, πέργκολες και μεγάλες ελιές Καλαμών κοντά 40 χρόνων (με τον καρπό τους η ομάδα της κουζίνας φτιάχνει πατέ).

Σούμα κολοκύθι: Η πιο νησιώτικη αυλή! - εικόνα 2

Στο μενού, μια επιλογή από σαλάτες με προσωπικότητα, φροντισμένα ορεκτικά, δημιουργικά ελληνικά πιάτα και κρεατικά της ώρας με την υπογραφή του σεφ Νίκου Γκούμπλια: σαλάτα κολοκύθι-αβοκάντο με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών αρωματισμένη με σκόρδο και γραβιέρα Νάξου, λουκουμάδες φέτας με μέλι, σουσάμι και λιαστή ντομάτα, μανιτάρια γεμιστά με κατσικίσιο τυρί, καπνιστή πιπεριά Φλωρίνης και φρέσκια ρίγανη στη σχάρα, σουβλάκι αρνί μαριναρισμένο σε μουστάρδα, γιαούρτι και δεντρολίβανο με ψητό κολοκύθι και τζατζίκι με κατίκι Δομοκού, σπαλομπριζόλα από ελληνικό μοσχαράκι με πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια, κριθαρότο γαρίδας και καραβίδας με τρουφέλαιο. Ιδανική συνοδεία η σούμα, όπως λέγεται το τσίπουρο στην ντοπιολαλιά πολλών νησιών του Αιγαίου.

Ομήρου 27 & Ιφιγενείας, Άγιος Δημήτριος, 2109766565, souma.kolokithi

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.