Δυόσμος: Πειραιώτικη «πεντανόστιμη» ταράτσα

Το δροσερό θαλασσινό αεράκι από τη μαρίνα Ζέας περνάει ανάμεσα στα τραπεζάκια που βγάζει στην ταράτσα του όμορφου νεοκλασικού του 1920 το γλυκύτατο μεζεδοπωλείο.

Δυόσμος: Πειραιώτικη «πεντανόστιμη» ταράτσα

Το δροσερό θαλασσινό αεράκι από τη μαρίνα Ζέας περνάει ευγενικά ανάμεσα στα τραπεζάκια που βγάζει στην ταράτσα του όμορφου νεοκλασικού του 1920 το γλυκύτατο μεζεδοπωλείο «Δυόσμος» κάτω στον Πειραιά.

Δυόσμος: Πειραιώτικη «πεντανόστιμη» ταράτσα - εικόνα 1

Χαλαρό το σκηνικό, με συρόμενη οροφή για να βλέπεις τα αστέρια το βράδυ, σε γλυκό γκρι χρώμα στους τοίχους, αχνό πράσινο στο μπαράκι. Πέρα από τους πολλούς πεντανόστιμους μεζέδες, στο μενού έχουν προστεθεί και ζυμαρικά όπως πέτουρα Γιαννιτσών με κοτόπουλο, μπρόκολο και κρέμα τυριού, ένα ριζότο μανιταριών αλλά και τέλειος καβουρμάς στη σχάρα, ενώ εξακολουθούν να διαπρέπουν ο κόκορας με χυλοπιτάκι στη γάστρα για τη μέση και τα ρολάκια από μοσχάρι αλά gravlax με πικάντικη γέμιση κρέμας τυριού.

Δυόσμος: Πειραιώτικη «πεντανόστιμη» ταράτσα - εικόνα 2

Αγαπημένη γωνιά για ρομαντσάρισμα, ένας μεγάλος πάγκος στην άκρη της ταράτσας με θέα θάλασσα για ένα ποτό ή ακόμα και για φαγητό.

Λεωφ. Φρεαττύδος 42, μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 2104611335

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".