Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Το πιο νόστιμο φεστιβάλ άνοιξε τις πόρτες του

To καλύτερο γευστικό event της πόλης, το Φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις που διοργανώνει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι το Αθηνόραμα σας περιμένει ως το βράδυ της Κυριακής 12/6 με λαχταριστά ελληνικά προϊόντα και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Το πιο νόστιμο φεστιβάλ άνοιξε τις πόρτες του

To καλύτερο γευστικό event της πόλης, το Φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, που διοργανώνει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι το Αθηνόραμα, άνοιξε για τέταρτη χρονιά τις πόρτες του, το απόγευμα της Παρασκευής και συνεχίζεται μέχρι το βράδυ της Κυριακής 12 Ιουνίου, με λαχταριστά ελληνικά προϊόντα και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Το πιο νόστιμο φεστιβάλ άνοιξε τις πόρτες του - εικόνα 1

Επίσημοι καλεσμένοι όλοι οι Αθηναίοι που έφθασαν εδώ όπως κάθε χρόνο με τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, τους γείτονες και τους φίλους τους, δοκίμασαν και αγόρασαν τα εκατοντάδες υπέροχα παραδοσιακά, πρωτοποριακά, αυθεντικά προϊόντα που παρουσιάζονται, γνώρισαν και μίλησαν με τους 132 εκλεκτούς μικρούς παραγωγούς που έχουν έλθει από όλη την Ελλάδα και φυσικά παρακολούθησαν σεμινάρια και μαθήματα για το φαγητό, ήπιαν, έφαγαν και διασκέδασαν με τις εκδηλώσεις που όπως πάντα πλαισιώνουν το Φεστιβάλ.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Το πιο νόστιμο φεστιβάλ άνοιξε τις πόρτες του - εικόνα 2

Ελληνικό street food από το ποιοτικό catering Δειπνοσοφιστήριο και δημιουργίες από το γνωστό σεφ Jean-Louis Capsalas, σολομός «αντικριστός» όπου το ψάρι ψηνόταν σε ανοιχτή φλόγα, όπως ψήνουν στην Κρήτη τα αρνιά, αλλά και Sushi - Maki rolls μας τάισαν υπέροχα, ενώ μόλις μισή ώρα μετά την έναρξη του Φεστιβάλ, ο γνωστός σεφ Olivier Campanha («F+W» ) έδειχνε ήδη στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί γύρω του πως μαγειρεύονται τα αβγά με τους πιο φευγάτους τρόπους.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2016: Το πιο νόστιμο φεστιβάλ άνοιξε τις πόρτες του - εικόνα 3

Λίγο αργότερα, ξεκίνησε στην κεντρική σκηνή (που θυμίζει το διαστημόπλοιο Enterprise από το Star Treck) το Food quiz που παρουσίασε ο δημοφιλής stand up comedian Λάμπρος Φισφής: οι 8 πρώτες ομάδες των αναγνωστών που είχαν κληρωθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής στο Food Quiz του «α», ανέβηκαν στη σκηνή μέσα σε γέλια, πάθος και γευστικές ανατάσεις για να δείξουν πόσο foodies είναι με παιχνίδια γεύσης, τυφλές γευσιγνωσίες και κουΐζ με θέμα το φαγητό (αύριο Σάββατο θα διαγωνισθούν οι άλλες 8 ομάδες και την Κυριακή θα έχουμε τους τελικούς και τους ημιτελικούς).

Τέλος, γύρω στις 9.30 ξεκίνησε το Pepper party με τον αγαπημένο μουσικό παραγωγό Γιώργο Μουχταρίδη του Pepper 96,6 με ψαγμένες μουσικές, χορό και κέφι που μέχρι την ώρα που βάλαμε τελεία στο κείμενο, συνεχιζόταν ακόμα!

Ραντεβού αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή για ακόμα περισσότερες εκπλήξεις, γευσιγνωσίες διασκέδαση στο καλύτερο Φεστιβάλ γεύσης και πολιτισμού στης Αθήνας.

Αναλυτικά για το φεστιβάλ στο αφιέρωμά μας και στο
http://www.elladagiortigefseis.gr/

INFO Σάββατο 11/6: 11 π.μ.-11 μ.μ. Κυριακή 12/6: 11 π.μ.-10 μ.μ. Γενική είσοδος: € 6 Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν

Γίνε Coffee Specialist στο Φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί στο φετινό φεστιβάλ ο καφές και η Coffeedence με τα μοναδικά χαρμάνια καφέ της -συμπεριλαμβανομένου και του tailor made "Harmony" το χαρμάνι που αλέστηκε ειδικά για το Φεστιβάλ- βρίσκεται στην Τεχνόπολη για να μας μυήσει στα μυστικά του speciality coffee μέσα από οργανωμένα σεμινάρια αλλά -βεβαίως- και τα δύο ξεχωριστά πόστα της που αποτελούν τα σημεία συνάντησης για το coffe break μας.

Βρείτε τις εκδηλώσεις ...καφεγνωσίας στο αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ: http://www.elladagiortigefseis.gr/gefstikes-ekdiloseis.aspx

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.