«Κοng»: Sushi και thai γεύσεις ανάμεσα στις φυλλωσιές

To bar restaurant του Χαλανδρίου έχει πολλούς τρόπους να σε βάλει σε καλό mood. Βγές στην αυλή, ξεκίνα με ένα κοκτέιλ και μετά…

«Κοng»: Sushi και thai γεύσεις ανάμεσα στις φυλλωσιές

To bar restaurant του Χαλανδρίου έχει πολλούς τρόπους να σε βάλει σε καλό mood. Βγές στην αυλή, ξεκίνα με ένα κοκτέιλ και μετά…

«Κοng»: Sushi και thai γεύσεις ανάμεσα στις φυλλωσιές - εικόνα 1

Το «Kong» πέρασε τον πρώτο του χειμώνα σε εσωτερική, ατμοσφαιρική, low key exotica των διαφορετικών, γεμάτων χρώμα γωνιών της όμορφης μονοκατοικίας του Χαλανδρίου που το στεγάζει, μοιράζοντας την κουζίνα του ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη: από τη μια, inside out rolls και nigiri, με σολομό φλαμπέ ή με λαβράκι, και από την άλλη, ζουμερή τραγανή πάπια με βασιλικό και μάνγκο, φασολάκια και πιπεριές αλλά και τηγανητό ρύζι σερβιρισμένο μέσα σε κομμένο στη μέση ανανά, με κοτόπουλο, αβγό, λαχανικά και γάλα καρύδας, ή mendake noodles με λαχανικά, αβγό και σόγια, πασπαλισμένα με μαυροκούκι.

«Κοng»: Sushi και thai γεύσεις ανάμεσα στις φυλλωσιές - εικόνα 2

Το νεανικό, ζωηρό bar-restaurant του Παύλου Πότσιου και των συνεργατών του, με τα funk και soul και εν γένει χορευτικά, χαρούμενα μαύρα ακούσματα, τώρα που παρά τα σκαμπανεβάσματα του καιρού καλοκαίριασε και επισήμως –Ιούνιος έφτασε– εγκαινίασε και την αυλή του. Το πράσινο έχει τη μερίδα του λέοντος στο θερινό look του «Kong», ενώ τα κοκτέιλ της μπάρας (τη λίστα έχει φτιάξει ο Αχιλλέας Πουλημένος), που έχει και την εξωτερική της εκδοχή, σε χρώμα γαλάζιο, ανάμεσα στα δέντρα και τα λουλούδια, απέναντι από τη λευκή πέργκολα, κουλάρουν τα βράδια του καλοκαιριού. Δοκιμάστε ένα δροσερό Aikido wasabi, με London dry gin, αγγουράκι, λάιμ και wasabi με το φαγητό σας, ή ένα Asian Smash με Aperol, sake, κανέλα και τσίλι, μετά το γραφείο –έχει ευχάριστα πικρόγλυκη αίσθηση και πικάντικο, αρωματικό φινίρισμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".