«Κοng»: Sushi και thai γεύσεις ανάμεσα στις φυλλωσιές

To bar restaurant του Χαλανδρίου έχει πολλούς τρόπους να σε βάλει σε καλό mood. Βγές στην αυλή, ξεκίνα με ένα κοκτέιλ και μετά…

«Κοng»: Sushi και thai γεύσεις ανάμεσα στις φυλλωσιές

To bar restaurant του Χαλανδρίου έχει πολλούς τρόπους να σε βάλει σε καλό mood. Βγές στην αυλή, ξεκίνα με ένα κοκτέιλ και μετά…

«Κοng»: Sushi και thai γεύσεις ανάμεσα στις φυλλωσιές - εικόνα 1

Το «Kong» πέρασε τον πρώτο του χειμώνα σε εσωτερική, ατμοσφαιρική, low key exotica των διαφορετικών, γεμάτων χρώμα γωνιών της όμορφης μονοκατοικίας του Χαλανδρίου που το στεγάζει, μοιράζοντας την κουζίνα του ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη: από τη μια, inside out rolls και nigiri, με σολομό φλαμπέ ή με λαβράκι, και από την άλλη, ζουμερή τραγανή πάπια με βασιλικό και μάνγκο, φασολάκια και πιπεριές αλλά και τηγανητό ρύζι σερβιρισμένο μέσα σε κομμένο στη μέση ανανά, με κοτόπουλο, αβγό, λαχανικά και γάλα καρύδας, ή mendake noodles με λαχανικά, αβγό και σόγια, πασπαλισμένα με μαυροκούκι.

«Κοng»: Sushi και thai γεύσεις ανάμεσα στις φυλλωσιές - εικόνα 2

Το νεανικό, ζωηρό bar-restaurant του Παύλου Πότσιου και των συνεργατών του, με τα funk και soul και εν γένει χορευτικά, χαρούμενα μαύρα ακούσματα, τώρα που παρά τα σκαμπανεβάσματα του καιρού καλοκαίριασε και επισήμως –Ιούνιος έφτασε– εγκαινίασε και την αυλή του. Το πράσινο έχει τη μερίδα του λέοντος στο θερινό look του «Kong», ενώ τα κοκτέιλ της μπάρας (τη λίστα έχει φτιάξει ο Αχιλλέας Πουλημένος), που έχει και την εξωτερική της εκδοχή, σε χρώμα γαλάζιο, ανάμεσα στα δέντρα και τα λουλούδια, απέναντι από τη λευκή πέργκολα, κουλάρουν τα βράδια του καλοκαιριού. Δοκιμάστε ένα δροσερό Aikido wasabi, με London dry gin, αγγουράκι, λάιμ και wasabi με το φαγητό σας, ή ένα Asian Smash με Aperol, sake, κανέλα και τσίλι, μετά το γραφείο –έχει ευχάριστα πικρόγλυκη αίσθηση και πικάντικο, αρωματικό φινίρισμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.